600 keer bekeken

AIVD en MIVD verliezen aan effectiviteit door bezuinigingen?

 • dinsdag 06 november 2018 @ 00:25
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, OOK NEDERLAND STAAT MEER ONDER DRUK VAN OPKOMENDE RECHTS-EXTREMISME. Veelal wordt dit gevoed door jihadistische aanslagen en / of een zogenaamde vluchtelingen crisis. Aangewakkerd door veel in Europa 'democratisch' gevestigde extreem rechts-georienteerde politieke p[artijen die een zekere 'verkiezingswinst' met hun retoriek hieruit halen. Het grote gevaar van het INSTITUUT POLITIEK weer als niets anders aantonend.

  Ook verontrustend is de constatering van aantal aanhangers van IS in Nederland. 

  Nederland telt volgens AIVD vijfhonderd jihadisten 

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Dinsdag 06 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  NCTV: Nederland onder druk door opleving rechts-extremisme

  NCTV: Nederland onder druk door opleving rechts-extremisme

  05 november 2018 22:29 Laatste update: 34 minuten geleden

  De Nederlandse maatschappij is in de afgelopen jaren onder druk komen te staan door een opleving van rechts-extremisme, concludeert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een maandag verschenen rapport.

  Voor het rapport De golfbewegingen van rechts-extremistisch geweld in West-Europa deed de coördinator terrorismebestrijding onderzoek naar de historische en internationale context van rechts-extremistische dreiging in Nederland. 

  De dienst signaleert in West-Europa een toename van rechts-extremistisch gemotiveerd geweld sinds de vluchtelingencrisis in 2015. Ook verschillende jihadistische aanslagen leidden tot gewelddadige reacties van rechts-extremisten. 

  Volgens de NCTV is ook in Nederland sprake van een toename, maar haalt het rechts-extremistische geweldsniveau het niet bij dat van begin jaren negentig, toen onder meer etnische minderheden, joden en homoseksuelen doelwit van geweld op straat werden.

  Extreemrechts heeft zichzelf vernieuwd

  Wel is duidelijk zichtbaar dat extreemrechts zichzelf heeft vernieuwd, aldus de NCTV. De beweging 'alt-right' heeft het klassieke beeld van de kale neonazi naar de achtergrond verdrongen en maakt veel gebruik van internet en sociale media.

  Rechts-extremistisch geweld in ons land is vooralsnog voornamelijk ongeorganiseerd, gepleegd door individuen of kleine groepjes zonder aansluiting bij grotere en bekendere bewegingen. De NCTV waarschuwt wel dat de toegenomen ruimte voor bijvoorbeeld xenofobische uitlatingen online bijdraagt aan een klimaat waarin die personen of groepen snel kunnen radicaliseren en kunnen worden aangezet tot gewelddadige handelingen.

  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) kwam in oktober ook met een rapport waarin wordt gewaarschuwd voor een toegenomen geweldsdreiging uit extreemrechtse hoek.

  Door: NU.nl | Beeld: ANP

  0 reacties  

  Lees meer over: 

  AIVD NCTV

   

  Gewijzigd op 2018-11-06 00:33:42
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 03 oktober 2018 @ 00:25
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, AIVD ZIET LICHTE OPLEVING RECHTS-EXTREMISME IN NEDERLAND. In de gehele EU zijn deze verschijnselen aan de gang (zie ook Club Europese Unie daarover) en ook in de politiek zijn er partijen die deze lichte voorkeur of verschijnselen hebben.

  http://europese-unie.clubs.nl/forum/topic/5332293_neo-nazistisch-racistisch-geweld-over-en-weer-neemt-fors-toe?p=1#r42228787

  Zie en lees verder art. NU.nl Twitter (bron)

  Woensdag 03 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  AIVD ziet lichte opleving rechts-extremisme in Nederland

  Foto: NU.nl/Peter Pasman

  Gepubliceerd: 02 oktober 2018 20:49 Laatste update: 02 oktober 2018 22:52

  Rechts-extremisten doen vaker dan voorheen uitspraken die geweld aanmoedigen en verheerlijken tegen met name moslims en de overheid. Ze gaan weliswaar zelden over tot geweld, maar de AIVD maakt zich wel zorgen over het klimaat dat in Nederland ontstaat. 

  Dat staat in een publicatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.

  De activiteiten van rechts-extremisten zijn voor het merendeel dus niet gewelddadig, zo wordt vastgesteld. Verbaal geweld - agressief en opruiend taalgebruik - wordt echter wél steeds belangrijker binnen die scene.

  Hun zelfvertrouwen groeit als het gaat om confrontaties met het links-extremisme. Daarbij lijken links-extremisten nog altijd eerder bereid om geweld te gebruiken, concludeert de AIVD.

  Anti-islamgedachtegoed en alt-right

  Onder rechts-extremisten gaat het tegenwoordig vooral om het anti-islamgedachtegoed, terwijl het vroeger meer neonazistische, fascistische en antisemitische ideeën betrof.

  Verder is de alt-rightvisie (alternative right, rechts-extremistische ideologie) vanuit de Verenigde Staten overgewaaid en probeert die te wortelen in onze samenleving en openbaar bestuur. Door het gebruik van sociale media is er bovendien steeds meer 'ongeorganiseerd' rechts-extremisme, in plaats van min of meer afgebakende groepen zoals voorheen.

  Fascinatie voor wapens

  Daarnaast is het (online) taalgebruik steeds gewelddadiger en de fascinatie voor wapens groot.

  Er wordt in het algemeen niet snel overgegaan tot geweld, maar het risico dat eenlingen of kleine groepen naar geweld grijpen is wel groter dan in het verleden.

  De AIVD spreekt naar eigen zeggen specifiek van rechts-extremisme als aan "de definitie van extremisme wordt voldaan en daarbij één of meer van de volgende denkbeelden centraal staan". Het gaat dan om vreemdelingenhaat, haat jegens vreemde (cultuur)elementen en ultranationalisme.

  AIVD-publicatie over rechts-extremisme: steeds meer NL’ers komen in aanraking met gewelddadige rechts-extremistische ideeën. Het vroegere stereotype beeld van neonazi-skinheads heeft plaatsgemaakt voor anti-islam- en ‘intellectueel’ rechts-extremisme.https://t.co/gSoFB1qFoa

  AIVD

  AIVD

  16:00 - 02 oktober 2018

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: ANP/NU.nl 88 reacties  

  Lees meer over: 

  Rechts-extremisme

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 juli 2018 @ 00:49
  #11
  reactie op (#8) herman_dad

  REACTIE, vervolg op bericht 8:

  Goedemorgen, VERVOLG 'ZAAK MARCO KROON' dwz:'Is er wel een 'zaak'? Het OM stopt met onderzoek naar de zaak van Kroon omdat zij niet kunnen ontdekken wat de waarheid is, zelfs wordt er getwijfeld áán de waarheid over het verhaal van Kroon zelf? Niemand is hier blij mee en zoals de minister van Defensie enkele dagen geleden al zei: 'Eer zijn in deze zaak alleen maar verliezers'...?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bronnen)

  Knoops over twijfels rond Kroon: 'Laat hem volledige verhaal vertellen'

  GISTEREN, 18:28

  BINNENLAND

  Marco Kroon (rechts) en zijn advocaat Geert-Jan Knoops in 2011, nadat hij was vrijgesproken voor het bezit van cocaïne en MDMA ANP

  Majoor Marco Kroon moet toestemming krijgen om het volledige verhaal te vertellen over zijn missie in Afghanistan. Daarvoor pleit Kroons advocaat, Geert-Jan Knoops.

  "Marco kan de gehele Nederlandse bevolking overtuigen dat dit wel is gebeurd. Hij houdt zich echter volledig aan de instructies omtrent staatsgeheimen", zegt Knoops tegen de NOS. "Maar als de minister zegt: u mag uw ervaringen delen, dan zal hij dat doen. Hij kan zoveel meer vertellen dan hij al heeft gedaan."

  Openheid van zaken zou volgens Knoops alle twijfel wegnemen rond het verhaal van Kroon.

  Twijfel

  De militair was tijdens een missie in 2007 naar eigen zeggen ontvoerd en mishandeld door een groep Afghaanse mannen. Hij zou zijn ontsnapt aan zijn belagers. Toen hij in de weken daarna een van zijn ontvoerders tegenkwam, zou hij die hebben gedood.

  Het OM kondigde een half jaar geleden na een melding van het ministerie van Defensie aan het incident te onderzoeken. Inmiddels is dat onderzoek stopgezet, omdat het OM geen aanwijzingen kon vinden voor strafbare feiten.

  Tegelijk kon het OM ontkennen noch bevestigen dat de gebeurtenissen daadwerkelijk hadden plaatsgevonden, waarmee de twijfel rond het verhaal van Kroon, die in 2009 werd onderscheiden met de hoogste militaire orde (de Militaire Willems-Orde), blijft bestaan.

  Onder anderen oud-collega's van Kroon zeiden dat de majoor het verhaal mogelijk had verzonnen. Volgens hen kon Kroon bijvoorbeeld nooit zo lang alleen zijn geweest. Als iemand langer dan een kwartier van de radar was, en al helemaal in zijn eentje, zou er meteen alarm geslagen worden.

  Volgens Knoops is het verhaal van Kroon voor zover hij kan zien niet verzonnen:

  Video afspelen

  01:33

  'Je kunt dit verhaal bijna niet verzinnen'

  Advocaat Knoops benadrukt dat er tijdens de missie van Kroon andere, oude protocollen golden waardoor hij wel zo lang alleen kon zijn. Knoops: "Dat heeft hij ons verteld. En uit de melding, die staat in een document dat pas onlangs is opgedoken, blijkt dat hij minimaal anderhalf tot twee uur weg is geweest."

  Knoops twijfelt op basis van wat hij weet daarom niet aan het verhaal van zijn cliënt: "Hij heeft vorig jaar bij debriefing met de MIVD ook ontzettend veel details gegeven, tot aan de papieren die de man bij zich droeg. Zijn verklaringen zijn dermate gedetailleerd, dat kun je bijna niet verzinnen.

  "Bij dit soort missies gebeuren vaak dingen waarbij er geen getuigen zijn (...) Weten die collega's wel welke uitrusting hij droeg, waar hij was en wat zijn precieze opdracht was? Er zijn ontzettend veel aannames in deze zaak. Mensen oordelen over Kroon zonder de feiten te kennen."

  Reputatieschade

  Uit een verhaal van de Volkskrant in mei bleek dat binnen het ministerie van Defensie werd gedacht dat Kroon mogelijk leed aan een posttraumatische stressstoornis. Knoops noemt het "zeer gevaarlijk" om te blijven speculeren over de mentale gesteldheid van Kroon nu het onderzoek naar hem is stopgezet.

  Knoops: "Er is geen enkele aanwijzing dat er iets met hem mis is. Dit schaadt de reputatie van een militair die dertig jaar voor dit land heeft gestreden. Het OM heeft zijn verklaringen niet kunnen weerleggen of bevestigen. Iemand op zijn niveau moet dan het voordeel van de twijfel krijgen."

  Minister van Defensie Ank Bijleveld liet al weten binnenkort te gaan praten met Kroon: "Wij moeten nu bekijken wat deze beslissing betekent voor ons en ons werk en daar zullen we met het personeelslid Marco Kroon over praten." De toekenning van de Militaire Willems-Orde staat niet ter discussie. "Kroons heldendaden staan hier buiten", aldus Bijleveld.

  Belangrijke gebeurtenissen op een rij

  • 2005-2007: Kroon zit bij het Korps Commandotroepen en wordt drie keer uitgezonden naar Afghanistan.
  • 2009: Hij ontvangt de Militaire Willems-Orde voor ongekende persoonlijke moed tijdens verschillende gevechtsacties in Afghanistan in 2006.
  • 2011: Kroon wordt veroordeeld voor bezit van stroomstootwapens. Hij krijgt een voorwaardelijke werkstraf en een geldboete.
  • 2012: Kroon wordt compagnie-commandant in Oirschot. Hij spreekt van eerherstel.
  • februari 2018: Hij meldt zelf betrokkenheid bij een 'geweldsincident' in Afghanistan in 2007. Het Openbaar Ministerie doet sinds 2017 onderzoek.
  • mei 2018: Defensietop zou vermoeden dat Kroon het incident deels verzonnen heeft.
  • juli 2018: Het OM staakt het onderzoek naar Marco Kroon.

  BEKIJK OOK

  Justitie zet onderzoek naar Marco Kroon stop

  Marco Kroon: de militair, de verklaring, de onrust en de twijfels

  Bijleveld: zaak-Kroon kent alleen maar verliezers

  Deel dit artikel: 

   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 06 juli 2018 @ 00:57
   #10
   reactie op (#9) herman_dad

   Goedemorgen, Nationale Coordinator Veiligheid Dick Schoof NU NIEUWE CHEF AIVD. 

   Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   Dick Schoof wordt nieuwe topman AIVD

   GISTEREN, 16:00

   BINNENLANDPOLITIEK

   Dick Schoof ANP

   Dick Schoof wordt de nieuwe hoofddirecteur van de AIVD, de inlichtingen- en veiligheidsdienst. Volgens Haagse bronnen wil het kabinet hem morgen voordragen. Schoof wordt de opvolger van de huidige topman Rob Bertholee. Die vertrekt later dit jaar: zijn termijn zit er dan op.

   Schoof is sinds 2013 Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

   Politie

   Daarvoor had de planoloog ook al diverse ambtelijke topfuncties op het terrein van justitie en veiligheid.

   Zo was hij hoofddirecteur van de immigratiedienst IND, bereidde hij op het ministerie van Justitie de vorming van de nationale politie voor en was hij plaatsvervangend secretaris-generaal op dat departement.

   Raakvlakken

   De AIVD heeft als taak om 'dreigingen en risico's die anderen niet kunnen zien en die grote gevolgen kunnen hebben voor de belangen van de Nederlandse staat, als eerste te onderkennen'.

   Het werk bij de geheime dienst heeft veel raakvlakken met Schoofs huidige baan als Nationaal Coördinator. In die functie richt hij zich op crisisbeheersing, contraterrorisme en de bestrijding van cybercriminaliteit.

   Dreigingsbeeld

   Schoof was onder meer nauw betrokken bij de nasleep van de ramp met MH17 en bij het optreden tegen Turkse ministers die vorig jaar campagne wilden voeren in Nederland. Verder komt hij bijvoorbeeld in de publiciteit bij de bekendmaking van het dreigingsbeeld voor een terroristische aanslag.

   Deel dit artikel: 

   handtekeningafbeelding
  • maandag 18 juni 2018 @ 00:31
   #9
   reactie op (#8) herman_dad

   Goedemorgen, een INTERESSANT INTERVIEW MET 'AIVD MEDEWERKER OF WERKSTER', dat weten we zelfs niet, in het interview is het wel een zij, maar uiteraard is dit anoniem en we weten het niet echt... tja, 'geheime dienst'... Toch zullen we moeten aannemen maar dat e.e.a. zo verloopt. Wel opvallend dat het aantal taps in 15 jaar tijd volledig is toegenomen. 

   Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

   17 juni 2018 07:25

   Dana luistert mensen af voor de AIVD: 'In bed worden de grootste geheimen verteld'.

   © iStock

    

   Medewerkers van de AIVD leiden een dubbelleven. In het belang van de staatsveiligheid mogen ze bijna niemand vertellen dat ze bij de geheime dienst werken. Zo'n baan maakt natuurlijk wel razend nieuwsgierig. Tegenover RTL Nieuws laat de AIVD nu bij hoge uitzondering iemand aan het woord over hoe het er 'binnen' aan toegaat. Medewerkster Dana (59): "Je neemt beslissingen waar heel veel van afhangt."

   In Zoetermeer, op een steenworp afstand van Snowworld, staat het pand van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Op de gevel staat nergens dat de AIVD er gevestigd is, maar de vele camera's waarmee het pand omgeven is, verraden dat het niet zomaar een afdeling is van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

   Securitycheck

   Zonder afspraak kom je er niet binnen. Genodigden wacht een securitycheck als bij Schiphol, waarbij je ook je identificatie moet laten zien. Bezoekers moeten hun telefoons en andere gegevensdragers achterlaten in een kluisje.

   In de ontvangstruimte, drie beveiligingslagen verder, is een klein museumpje ingericht met bijna komisch aandoende spionage-attributen uit de geschiedenis van de AIVD. Een wandelstok met een verborgen pistool. Een vrouwenschoen met een compartiment in de hak. Een stropdas waar met onzichtbare inkt boodschappen op werden geschreven.

   Codeermachine

   Maar ook een zeldzame Enigma G213-codeermachine en de telefoon waar de Molukse treinkapers mee belden in 1977, inclusief kogelgat en de letters RMS (Republik Maluku Selatan) erin gekrast. In het schap ernaast een aantal informatieve brochures die de bezoeker weer terug in het hier en nu brengen: 'Terugkeerders in beeld' en 'Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging'.

   De AIVD-medewerkster die we spreken, we noemen haar Dana, mag niet vertellen wat haar specialisme precies is, hoe ze heet en wat ze heeft gestudeerd. Haar identiteit moet geheim blijven.

   Dubbelleven

   Ook in haar omgeving mag ze niets vertellen over haar werk, ze leidt een dubbelleven. Haar partner weet ervan, en enkele hechte vriendinnen. "Daar heb ik voor gekozen, en daar moet ik ook de gevolgen van dragen. Ik kan bijvoorbeeld nooit collega's bij me thuis uitnodigen als die vriendinnen er zijn, want dan verraad ik anderen." Zou ze op straat een collega tegenkomen, dan zou ze die om dezelfde reden straal voorbijlopen.


   Op de buitenkant van het pand staat nergens dat de AIVD er zit.

   Veel AIVD-medewerkers hebben een coververhaal paraat, een verzonnen baan die aansluit bij hun achtergrond en waar ze zich goed in verdiepen zodat het verhaal bij doorvragen overeind blijft. De AIVD helpt bij het opstellen van zo'n verhaal. Wat het coververhaal van Dana is mag ze niet zeggen. "Als mensen me vragen naar mijn werk, houd ik het algemeen en breng ik het gesprek meestal gauw op een ander onderwerp. Of ik stel een wedervraag, dat werkt vaak ook wel."

   Door de mand

   Toch gaat het weleens mis. "Eén keer zat ik tegenover iemand die precies deed wat ik volgens mijn coververhaal doe. Dan val je wel door de mand." Ook valt het vrienden en kennissen soms op dat ze bovengemiddeld veel kennis heeft over bepaalde onderwerpen. "Dat verklaar ik dan door te zeggen dat ik me er privé veel in verdiept heb."

   Wat ze dan doet bij de AIVD? Haar functie wordt intern 'audiobewerker' genoemd, maar die term dekt de lading niet helemaal, vindt ze. Ze is eerder taal- en cultuurspecialist. Ze vertaalt en geeft adviezen over de taal, de cultuur en het volk waar ze in gespecialiseerd is, maar het grootste gedeelte van haar werk bestaat uit 'de koptelefoon', zoals ze zelf zegt. Het afluisteren van afgetapte gesprekken, in verschillende talen.

   Meerdere 'taps'

   Op elk willekeurig moment heeft ze meerdere 'taps' lopen (hoeveel precies mag ze niet zeggen, en ook niet hoeveel collega's er op haar afdeling zitten). Ze kan zowel live meeluisteren met haar 'targets' als opgenomen taps terugluisteren. Het gaat daarbij zowel om telefoontaps als om microfoons die bij de doelwitten zijn geplaatst.

   Vaak luistert ze de laatste 24 uur terug. "Met een stukje audio van 2 minuten kan ik zo een uur bezig zijn, als ik het goed moet analyseren. Je moet echt je koppie erbij houden. Je kan niet indutten, dan mis je belangrijke informatie."

   Altijd alert

   Waar ze dan op let? "Dat kan van alles zijn. Je bent op de hoogte van de reden waarom de tap is aangevraagd en bent alert op alles wat daarmee samenhangt. Vooral over de telefoon praten mensen verhuld. Soms verwijzen ze naar dingen die ze een kwartier daarvoor face to face hebben besproken. Dan moet je aanwijzingen zoeken: wat bedoelen ze hiermee? Je bent de hele tijd raadseltjes aan het oplossen."

   "Als een van mijn targets bijvoorbeeld ineens iedereen uitnodigt voor zijn verjaardag en ik weet dat hij een half jaar daarvoor jarig was, dan moeten er alarmbellen afgaan. Of waarom zegt hij opeens 'ik hou van je' tegen zijn moeder? Je kent je target heel snel. Als je mensen wat langer onder de tap hebt, ga je ook emoties horen. Als ik iemand ken – en zo voelt het wanneer ik iemand intensief volg – kan ik horen of hij liegt. Aan een kuchje, een hakkeltje. Na akkoord mogen we drie maanden tappen. Dat kan verlengd worden, maar daar moeten dan goede redenen voor zijn."

   Zware redenen

   Een tap wordt nooit zomaar aangelegd. Het is een van de zwaarste middelen die de AIVD kan inzetten als alle andere opties zijn uitgeput. Voordat iemand wordt afgeluisterd, moeten daar heel zware redenen voor zijn. En dan moet het nog goedgekeurd worden door interne juristen, het hoofd van de dienst, de minister en de onafhankelijke toetsingscommissie.

   "Het is echt niet zo dat je kan zeggen: mijn buurman doet een beetje vreemd, en dat wij hem dan gaan afluisteren. Die capaciteit hebben we uiteraard ook niet."

   Onder het bed 

   Targets zijn mensen van wie wordt vermoed dat ze de nationale veiligheid of de democratische rechtsorde in gevaar brengen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om terrorisme, extremisme, radicalisering en spionage.

   De afgeluisterden hebben op enigerlei manier de aandacht getrokken van de inlichtingendienst. Niet vanwege één tweetje – al kan dat een begin zijn – maar bijvoorbeeld omdat een terrorismenetwerk dat de geheime dienst al in de gaten houdt, steeds contact heeft met een bepaald telefoonnummer dat ze nog níet in beeld heeft. Dat kan reden zijn om de focus op die persoon te verleggen: wie is diegene, waarom hebben de terroristen contact met hem of haar?

   Onder het bed

   Dana ligt met de microfoontaps als het ware onder het bed of onder de tafel bij de targets. Ze hoort alles wat ze daar doen, privé bestaat voor deze mensen niet meer. "In bed worden soms de grootste geheimen verteld, dus ja, ook daar luister ik mee. Ik heb werkelijk alles al gehoord, ik krijg geen rooie oortjes meer."

   Van gewetensnood heeft ze geen last. "Ik weet dat we zo'n tap niet voor niets hebben aangelegd, dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit een vorm van empathie voor die mensen heb, integendeel. Als ik ze hoor huilen omdat ze een dierbare verloren zijn, kan ik daar echt even door van mijn stuk zijn. Verdriet is universeel. Ik zit ook weleens hardop te lachen om mijn targets. Het kunnen heel leuke vaders of collega's zijn, iedereen heeft meerdere kanten."


   Dana herkent veel van haar werk in de film Das Leben der Anderen, waarin een Stasi-officier persoonlijk betrokken raakt bij een stel dat hij afluistert.

   Moordbekentenis

   Ze hoort soms dingen die ze mee naar huis neemt. "Ik heb eens iemand horen zeggen dat hij iemand vermoord had. Dat zijn heftige dingen, die blijven toch door je hoofd spoken. Maar psychologische hulp die we hier intern kunnen aanvragen, heb ik nog nooit nodig gehad."

   "Ik zeg altijd: ik heb eelt op mijn oren. Ik kan veel relativeren en hier laten." Voor de AIVD was de zaak na die moordbekentenis overigens 'kapot', zij kunnen er dan niet mee verder: "Een misdrijf gaat in veel gevallen boven ons werk. Bij zoiets ernstigs als moord schakelen we uiteraard het OM in."

   Confrontatie op straat

   Eén keer werd Dana privé direct geconfronteerd met haar werk. Ze herkende de stem van een van haar targets toen ze in een winkelstraat liep. "Dat was een heel vreemde gewaarwording. Ik had de neiging om hem gedag te zeggen, je ként diegene voor je gevoel. Ik moest vooral niets laten merken."

   "Ik heb wel even onopvallend gekeken hoe hij eruitzag. Heel anders dan ik had verwacht." Soms weet ze hoe haar targets eruitzien, soms niet. "Ik heb weleens gehad dat iemand een prachtige stem had, echt heerlijk. Maar toen zag ik op een gegeven moment zijn foto, bleek het een soort tuinkabouter!"

   Stem verraardt veel

   Ook in dit digitale tijdperk is het ouderwetse afluisteren nog heel belangrijk, zegt Dana. "Een emoticon zegt niks, een stem verraadt wel heel veel. Je kan zoveel afleiden uit een stem. Mensen bellen nog steeds veel met elkaar, verspreken zich nog steeds. Mensen die geëmotioneerd zijn of met onverwachte gebeurtenissen worden geconfronteerd, maken fouten."

   Targets worden wel steeds voorzichtiger, merkt ze. "Iedereen denkt altijd maar gelijk dat hij afgeluisterd wordt. Dat hoor ik ze bijna allemaal weleens zeggen bij een telefoontap."

   Rechtstreeks toegesproken

   Het komt zelfs voor dat ze rechtstreeks wordt toegesproken door iemand die ze afluistert. "Dan word ik uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is. Daar moet ik wel een beetje om lachen. Helemaal als ik voor klootzak word uitgemaakt, want ze denken vaak dat ik een man ben. En vervolgens gaan ze toch dingen bespreken die voor mij reuze interessant zijn."


   De schoenen met een geheime opbergplaats in de hak, uit het AIVD-museum.

   In totaal werken zo'n 1800 mensen bij de AIVD. Dana begon er op haar 22ste, toen het nog Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) heette, na een advertentie in de krant. "Ik was vooral heel nieuwsgierig wat er in dat geheimzinnige pand gebeurde met die antennes op het dak. Na heel veel gesprekken en tests en een heel lang traject werd ik aangenomen." Na een onderbreking van enkele jaren werkt ze er inmiddels zo'n 20 jaar en heeft ze aan alle afdelingen wel haar medewerking verleend.

   Werken bij de AIVD

   Om bij de AIVD te kunnen werken, moet je volgens Dana stevig in je schoenen staan. "Je neemt beslissingen waar heel veel van afhangt. Je moet zeker van je zaak zijn. Als ik zeg: mijn target noemt het luiers, maar hij heeft het eigenlijk over bommen, dan heeft dat gevolgen. Je moet je bewust zijn van wat je hoort en wat je rapporteert. Ook wat je niet rapporteert is van belang."

   "Als ik iets weggooi, komt niemand dat te weten. Dat kan grote gevolgen hebben, daar moet je op bedacht zijn." Verder moet je heel veel geduld hebben. "Het komt voor dat je iemand maandenlang afluistert en gewoon geen aanwijzingen vindt. Dan moet je dat kunnen accepteren en de lijn afsluiten."


   Deze wandelstok kon uit elkaar geschoven worden, zodat een geheime opbergplaats verscheen.

   Niets vertellen is frustrerend

   Het liefst zou ze elke dag honderduit over haar werk vertellen. Dat dat niet kan, is soms frustrerend. Zeker in de periode rond het referendum over de Wiv – ook wel de sleepwet genoemd, al trekt Dana een vies gezicht bij die term. "Mensen verkondigden allemaal onwaarheden over de AIVD, er werd gedaan alsof we heel lichtzinnig met privacy omgaan. Ik kon ons werk natuurlijk niet verdedigen en moest echt op mijn tong bijten."

   Het grootste misverstand over de AIVD? "Dat we zomaar mensen kunnen aftappen. Of ze denken dat het hier net zo flitsend is als op tv en in House of Cards, met alles wat daar rond de geheime dienst gebeurt. Prachtig, maar de werkelijkheid is minder spannend."

   Spannende momenten

   Ook geloven mensen volgens Dana niet dat wat de AIVD vernietigt, echt vernietigd wordt. "Nou, ik kan je vertellen dat als ik op die knop druk, het echt weg is. Dat moet ik dan ook niet per ongeluk doen."

   Misverstanden ontkrachten valt niet mee als je niet mag vertellen hoe het er dan wel precies aan toegaat. "De manier van werken mag niet op straat komen te liggen, dat is belangrijk voor de veiligheid van onze eigen mensen en die van onze bronnen. Maar soms zou ik willen dat de deuren een keertje opengingen, zodat mensen konden zien dat het gewoon een bedrijf is, met de sticker geheim erop."

   "Het is heus niet altijd zo spannend als mensen denken. Natuurlijk, er zijn wel spannende momenten. Plannetjes die wel of niet lukken. Maar ik heb nooit het gevoel dat ik in gevaar ben. Al check ik wel altijd even of me niets vreemds opvalt en of er niemand achter me loopt als ik hier het gebouw binnenloop. Dat is een tweede natuur geworden."

   RTL Nieuws / Roxanne Vis

   Gewijzigd op 2018-10-03 00:38:07
   handtekeningafbeelding
  • donderdag 10 mei 2018 @ 00:38
   #8
   reactie op (#7) herman_dad

   Goedemorgen, DE 'ZAAK MARCO KROON' wordt steeds onduidelijker. We wachtten even af hier, eigenlijk zou deze zaak inderdaad niet in de media hebben mogen komen, maar meerdere berichten hierover nu. De advocaat van Kroon zegt nu dat er WEL BEWIJS IS voor hetgeen hij beweert?

   Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS en NU.nl (bronnen)

   Marco Kroon: de militair, de verklaring, de onrust en de twijfels

   GISTEREN, 14:25

   AANGEPAST GISTEREN, 16:27

   BINNENLAND

   ANP

   GESCHREVEN DOOR

   Mitchell van de Klundert redacteur Online

   Nationale held, bescheiden leider, voormalig kroegbaas en bovenal militair. Marco Kroon is het allemaal en het maakt hem waarschijnlijk de bekendste Nederlandse militair in actieve dienst.

   Vandaag is hij opnieuw in het nieuws, nu vanwege de twijfels die worden geuit over zijn verklaring van eerder dit jaar. Daarin zegt hij in 2007 in Afghanistan te zijn ontvoerd en later zijn ontvoerder te hebben gedood.

   Dit is wat je moet weten over Marco Kroon in zes delen: de militair, de onderscheiding, de kroeg, de verklaring, de onrust en de twijfels.

   De militair

   Marco Kroon wil al militair worden zolang hij zich kan herinneren, vertelt hij in de documentaire 'Helden' uit 2014. Die carrière begint in 1989 bij het Korps Mariniers. Negen jaar later stapt hij over naar het Korps Commandotroepen en klimt hij op naar leidinggevende functies. In 2005 wordt Kroon voor het eerst uitgezonden naar Afghanistan en later ook in 2006 en 2007.

   Een aantal gebeurtenissen in de laatste twee missies gaan grote impact hebben op zijn leven.

   "Ik weet niet beter dan dat ik als kind al met een gecamoufleerd gezicht wilde rondlopen. Vanaf het moment dat ik kan denken wilde ik militair worden."

   Op één na, komen de quotes van Marco Kroon in dit artikel uit de documentaire 'Helden' van Hans Heijnen. Die sprak Kroon eind 2013 drie dagen voor een serie portretten in opdracht van het Landelijk Comité Nationale Veteranendag.

   De onderscheiding

   Kroon wordt landelijk bekend in 2009 als hij wordt voorgedragen voor de Militaire Willems-Orde, de hoogste Nederlandse onderscheiding. Koningin Beatrix geeft hem de onderscheiding vanwege ongekende persoonlijke moed tijdens verschillende gevechtsacties in Afghanistan in 2006. "Hij krijgt deze onderscheiding niet voor een enkele actie, maar voor zijn optreden als leider, als militair en als mens tijdens de hele missie", zegt de koningin in haar toespraak.

   Over de reden dat Kroon de onderscheiding krijgt, schrijft het ministerie van Defensie: "Kapitein Kroon leidt zijn peloton op kundige, inventieve en inspirerende wijze. Mede door zijn optreden weet het peloton de zware en soms lange gevechten telkens in zijn voordeel en zonder personele verliezen te beslechten."

   "Ik draag hem met trots, maar het is niet altijd een lust. Ik denk dat ik hem pas ga waarderen als ik vijftig ben, als ik in wat rustiger vaarwater kom."

   Koningin Beatrix reikt op het Binnenhof in Den Haag de Militaire Willems-Orde uitANP

   De kroeg

   Al voor het ontvangen van de Willems-Orde is Kroon tijdelijk een ander pad ingeslagen. Een jaar na zijn laatste uitzending naar Afghanistan in 2007 begint hij als kroegbaas in Den Bosch, terwijl hij ook nog voor Defensie blijft werken.

   In 2010 wordt bekend dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar Kroon vanwege het bezit van harddrugs en wapens. Een aanklacht volgt, maar een jaar later wordt hij vrijgesproken van cocaïnebezit. Voor het bezit van stroomstootwapens krijgt hij wel een voorwaardelijke werkstraf en een geldboete.

   Kroon eist daarna een schadevergoeding en excuses van de Nederlandse staat. Die claim laat hij in 2012 vallen. De kroeg heeft Kroon intussen verkocht. Eerherstel komt er eind 2012 volgens Kroon met een nieuwe aanstelling als compagnie-commandant in Oirschot.

   "Ik kreeg een meer bestuurlijke functie, maar ik ben geen manager, ik ben een leider. Ik wilde iets met mensen doen. Dat heeft geresulteerd in de aankoop van een kroeg. Ik heb het drie jaar volgehouden, maar mijn roeping ligt hier."

   De verklaring

   Kroon publiceert in 2012 en 2013 boeken over zijn ervaringen als militair, de missies en zijn "val van hero tot zero", zoals hij het zelf noemt. Toch zijn het niet die boeken, maar een verklaring in het AD van afgelopen februari die het meeste stof doet opwaaien.

   Kroon meldt dat er sinds 2017 een onderzoek dat naar hem loopt vanwege een 'geweldsincident' in Afghanistan in 2007. Dat incident heeft hij zelf gemeld en gaat over het doden van een vijand die hem uiterst hardhandig had ondervraagd, mishandeld en vernederd. Hij zegt het incident lange tijd geheim hebben moeten houden, vanwege de grote politieke en militaire gevoeligheid.

   "Ik wil nogmaals benadrukken: ik heb naar eer en geweten gehandeld en ik zie daarom ook de uitkomst van een eventueel onderzoek van het OM ook met veel vertrouwen tegemoet." - Marco Kroon tegen de NOS

   Video afspelen

    01:57

   'Ik heb dit incident lang geheim moeten houden, ik kon niet anders'

   De onrust

   Terwijl het onderzoek loopt, groeit de onrust onder collega's van Kroon. Ze vrezen dat de verklaring van Kroon hun veiligheid bij missies in gevaar kan brengen. Nieuwsuur achterhaalt in februari meer informatie over het incident waar Kroon bij betrokken was, maar publiceert op verzoek van minister Bijleveld van Defensie niets, omdat bepaalde feiten en details volgens haar mensenlevens in gevaar brengen.

   In april trekken twee oud-medewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) aan de bel. Ze bereiden een rechtszaak voor tegen Defensie vanwege de uitspraken van Kroon. Ze vrezen dat hun dekmantel nu weg is.

   "Ik heb nu een aantal keer oorlog meegemaakt, het hoeft niet zo nodig meer. Wat je wel mist is de kameraadschap."

   De twijfels

   Maar klopt het verhaal van Marco Kroon wel helemaal? De Volkskrant schrijft vandaag, op basis van twaalf mensen die betrokken waren bij de missie in Afghanistan of kennis hebben van het interne onderzoek, dat de defensietop vermoedt dat Kroon het deels verzonnen heeft.

   Volgens de krant vermoedt defensie dat Kroon mogelijk lijdt aan een posttraumatisch stressstoornis. Het incident waar Kroon op doelt, zou kunnen gaan over een aanrijding met een fruitstalletje in Afghanistan in 2007. Maar dat hij vervolgens iemand zou hebben gedood, is volgens de bronnen van de krant onmogelijk. Ook zou niets erop wijzen dat Kroon met de verklaring over zijn mogelijke ontvoering en het doodschieten van zijn gijzelnemer mensenlevens in gevaar heeft gebracht.

   Marco Kroon, zijn advocaat Geert-Jan Knoops en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op de berichtgeving van vandaag. Minister Bijleveld van Defensie wijst erop dat het onderzoek nog altijd loopt en wil daar verder niets over kwijt. "Deze zaak kent alleen maar verliezers", zegt ze.

   BEKIJK OOK

   Bijleveld: zaak-Kroon kent alleen maar verliezers

   'Defensie vindt geen bewijs voor ontvoering Marco Kroon'

   Deel dit artikel: 

   Donderdag 10 mei 2018 

   Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

   Advocaat: Wel bewijs voor ontvoering Marco Kroon 

   Foto: ANP

   Gepubliceerd: 09 mei 2018 20:46 Laatste update: 09 mei 2018 21:17

   • Advocaat Geert-Jan Knoops stelt dat hij bewijs heeft gezien dat zijn cliënt Marco Kroon in 2007 in Afghanistan korte tijd opgesloten is geweest. Dat zegt de raadsman woensdag in een interview met de NOS.

   Volgens de advocaat is er een vrij gedetailleerd document beschikbaar dat aantoont dat Kroon in Afghanistan is aangehouden door gewapende mannen en dat hij korte tijd gedetineerd is geweest, zo meldt de NOS.

   Woensdagochtend meldde de Volkskrant dat het ministerie van Defensie na een jaar onderzoek geen bewijs heeft gevonden dat Kroon is ontvoerd en dat hij daarna zijn gijzelnemers heeft gedood. In de top van Defensie zouden ze er rekening mee houden dat Kroon zijn verhaal in elk geval deels heeft verzonnen.

   Volgens Knoops heeft Kroon het incident zelf gemeld. Die melding zou een staatsgeheim zijn, waardoor Kroon zich wegens de geheimhoudingsplicht niet kan verdedigen tegen de aantijgingen. "Het ligt voor de hand dat deze melding ook bekend is bij het OM", aldus Knoops tegen de NOS.

   Onderzoek

   Het Openbaar Ministerie (OM) doet nog geen uitspraken over de zaak omdat het onderzoek nog niet volledig afgerond is.

   Nadat Kroon zelf bij toenmalig Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp melding van het geweldsincident had gemaakt, werd begin 2017 op verzoek van het OM een intern onderzoek ingesteld.

   "Alles en iedereen die iets zou kunnen weten en die we hebben kunnen opsporen, is gehoord. De conclusie is dat Defensie niet kan bevestigen dat het waar is. Er zijn geen aanwijzingen dat het is gebeurd", aldus een hoge bron binnen Defensie met kennis van het dossier dat naar het OM is gegaan.

   Marco Kroon opnieuw in opspraak: een overzicht

    Marco Kroon opnieuw in opspraak: een overzicht

   Fantast

   Advocaat Knoops vindt het te ver gaan dat Kroon wordt bestempeld als fantast. "Dat heeft zijn integriteit ernstig aangetast en daar is hij van ontdaan", aldus Knoops, die zegt dat Kroon om die reden nu niets over de zaak wil zeggen.

   Knoops zegt dat de anonieme bronnen die de Volkskrant opvoert "op grond van halve waarheden tot conclusies zijn gekomen". Hij noemt dat voorbarig en vindt het ongepast dat het proces nu wordt gevoerd in de media.

   Volgens Knoops valt de verklaring die Kroon eerder zelf openbaar heeft gemaakt binnen de bandbreedte van het genoemde staatsgeheim.

   Gemarteld

   Begin februari 2018 deed Kroon in het AD verslag van de betreffende ontvoering. Over het doden van zijn gijzelnemer zei Kroon: "Het was hij of ik." Volgens Kroon werd hij gemarteld door de man die hij uiteindelijk heeft gedood.

   Kroon maakte pas later melding van de gebeurtenis in 2007, omdat hij naar eigen zeggen de missie destijds niet in gevaar wilde brengen. Normaal gesproken moeten geweldsincidenten meteen bij de superieuren worden gemeld.

   Dat Kroon er begin dit jaar voor koos ermee in de openbaarheid te treden, was omdat hij wilde voorkomen dat iemand anders met het verhaal zou komen.

   Door: NU.nl 15 reacties  

   Lees meer over: 

   Marco Kroon

    

   Gewijzigd op 2018-06-13 12:49:11
   handtekeningafbeelding
  • maandag 16 april 2018 @ 00:43
   #7
   reactie op (#6) herman_dad

   Goedemorgen, VOORMALIG MIVD MEDEWERKERS VREZEN VOOR HET LEVEN, na VERKLARING van Marco Kroon, commando en onderscheiden met de hoogste militaire WILLEMSORDE.... kiss Voor velen, vooral in militaire, politieke en andere oveheidsdiensten is deze 'verklaring in de openbaarheid dan ook niet te begrijpen', waarom? Indien dit zo was dan nog, GEHEIMHOUDINGSPLICHT is GEHEIMHOUDINGSPLICHT ten allen tijde...

   Zie en lees verder art. RTL/NIEUWS Twitter bron

   3 uur 34 minuten geleden

   'Twee MIVD-medewerkers in levensgevaar door verklaringen Marco Kroon'.

   Een van de mannen zegt in het gezelschap van Kroon te zijn gezien in Kabul. 

    

   © ANP

   Twee oud-medewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst zeggen voor hun leven te vrezen, doordat majoor Marco Kroon in de media heeft verteld over een geheime operatie in Afghanistan.

   De twee, die van Afghaanse komaf zijn maar al jaren in Nederland wonen, doen anoniem hun verhaal tegenover Nieuwsuur. Ze bereiden een rechtszaak voor tegen Defensie. Daarmee willen ze hulp van het ministerie afdwingen om elders in Europa een nieuw bestaan op te bouwen.

   Risico

   "Marco Kroon heeft een heel grote fout gemaakt. Ik ben met hem gezien in Kabul. Daarom is er nu een risico voor mij en mijn familie, zelfs in Nederland'', zegt een van hen, die de gefingeerde naam Ahmed heeft gekregen.

   ZIE OOK: Commando's vinden dat Marco Kroon zijn mond moet houden, 'veiligheid in gevaar'

   Hij hield naar eigen zeggen contact met bronnen bij al-Qaeda en de Taliban. De ander, aangeduid als Mahmoud, vergezelde als tolk spionnen.

   Bermbommen en hinderlagen

   Andere bronnen van Nieuwsuur bevestigen dat de mannen belangrijk inlichtingenwerk deden. Ze zouden bijvoorbeeld informatie over bermbommen en hinderlagen hebben achterhaald voor de Nederlandse troepen in Afghanistan.

   Uitspraken die Kroon onlangs deed over een geheime inlichtingenoperatie, waar hij zelf aan deelnam in 2007, zouden er onlangs ook al toe hebben geleid dat Defensie voortijdig commando's heeft teruggehaald van een missie.

   Man doodgeschoten

   Voor Kroon was de aanleiding om er in het openbaar over te vertellen het feit dat justitie onderzoek doet naar zijn handelen. Hij schoot op missie een man dood die hem eerder zou hebben gemarteld.

   ZIE OOK: Oud-topmilitairen zetten grote vraagtekens bij verhaal Marco Kroon: 'Dit is een doodzonde'

   Majoor Kroon wil nu niet op de zaak reageren, laat zijn advocaat Geert-Jan Knoops desgevraagd weten. Kroon en zijn advocaten wachten eerst de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) af.

   Spreekverbod

   Volgens de twee oud-MIVD'ers had het ministerie de officier een spreekverbod moeten opleggen. "Omdat ze Kroon niet tegen hebben gehouden, hebben ze mijn leven in gevaar gebracht", stelt 'Ahmed'. Minister van Defensie Ank Bijleveld zei eerder dat een spreekverbod niet mogelijk was.

   Defensie zegt nu in een reactie met de advocaten van de voormalige inlichtingenmedewerkers in contact te zullen treden over de 'concept-dagvaarding'. Meer details wil het ministerie niet kwijt. "Defensie doet in het openbaar nooit uitspraken over inlichtingenoperaties.''

   Marco Kroon doet schokkende bekentenis:

   Marco Kroon deed een schokkende bekentenis. John van den Heuvel legt het uit, want kan dit eigenlijk wel?

   RTL Nieuws

   Gewijzigd op 2018-10-03 00:41:25
   handtekeningafbeelding
  • donderdag 02 juli 2015 @ 00:26
   #6
   reactie op (#5) herman_dad

   Goedemorgen, de inlichtingendiensten AIVD en MIVD moeten binnen zes maanden stoppen met het afluisteren van vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en hun cliënten. Dat heeft de rechter in Den Haag woensdag beslist.

   TEGELIJKERTIJD mag er wel meer worden afgetapt als het om vermoedelijke terrorisme, jihadisme gaat.

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4092874/2015/07/02/Extra-taps-op-telefoon-en-e-mailverkeer.dhtml

   Zie en lees verder art. AD (bron)

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4092140/2015/07/01/AIVD-moet-stoppen-met-afluisteren-advocaten.dhtml

   Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

   http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

   http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

   http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

   http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

   Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

   Gewijzigd op 2018-04-16 00:40:45
   handtekeningafbeelding
  • donderdag 22 januari 2015 @ 07:35
   #5
   reactie op (#4) herman_dad

   Goedemorgen, AIVD EN MIVD lopen exact aan de leiband van de geheide dienst VS, stelt klokkenluider Snowdon. Uiteraard wordt dit weer door de politiek verantwoordelijken ontkent.

   Zie art. uit De Telegraaf (bron)

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/23584263/___AIVD_slechts_marionet_van_VS___.html

   Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

   http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

   http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

   http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

   http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

   Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

   Gewijzigd op 2018-04-16 00:43:11
   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 24 oktober 2014 @ 00:28
   #4
   reactie op (#3) herman_dad

   Goedemorgen, het aantal TAPS door de AIVD blijft geheim volgens een rechtelijke uitspraak, ook minister Plasterk vindt dit in feite en ook de 'commissie stiekum' uit de Kamer krijgt dit niet te horen? Dat laatste weten we niet uiteraard, dat blijft ook weer stiekum..

   Zie art. uit AD (bron)

   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3774527/2014/10/23/Aantal-taps-AIVD-blijft-geheim.dhtml

   Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

   http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

   http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

   http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

   http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

   Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

   Gewijzigd op 2018-06-13 12:50:21
   handtekeningafbeelding