817 keer bekeken

BLUNDERS VAN MINISTERS of MINISTERIES, TOPAMBTENAREN

 • woensdag 07 november 2018 @ 00:50
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER DENKT STINTS toch mogelijk weer op de weg en fabrikant trekt faillissement in voorlopig. Er zijn nog kansen, maar was het besluit van de minister dan, als dit wordt herroepen toch een politieke dwaling? Gelukkig overigens voor de fabrikant en de werknemers en de kinderdagverblijven of anderen die de Stint gebruiken.

  Fabrikant Stint trekt faillissementsaanvraag in'

   GISTEREN, 21:14 IN BINNENLAND, POLITIEK, REGIO

  Het bedrijf van de elektrische bolderkarren zou vanwege de recente ontwikkelingen weer een klein beetje hoop hebben.

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Woensdag 07 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Minister acht terugkeer stint op de weg mogelijk

  Minister acht terugkeer stint op de weg mogelijk

  06 november 2018 19:22 Laatste update: 4 uur geleden

  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) acht het mogelijk dat "een vorm van de stint" op den duur weer op de openbare weg mag rijden.

  "De twijfels over de veiligheid moeten wel zijn weggenomen", zei Van Nieuwenhuizen dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de stint. Momenteel is de elektrische bolderkar tijdelijk verboden. Hiertoe werd besloten na het tragische ongeluk in Oss in september. Vier kinderen kwamen toen om het leven.

  Het voertuig werd op 1 oktober door Van Nieuwenhuizen tijdelijk verboden nadat uit een eerste onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bleek dat er technische mankementen waren en er aanpassingen waren doorgevoerd door de fabrikant zonder dat het ministerie daarvan op de hoogte was.

  TNO doet een aanvullend, uitgebreider onderzoek. De resultaten worden aan het einde van dit jaar verwacht. Op basis daarvan besluit Van Nieuwenhuizen of er wel of niet mag worden rondgereden met de stint. "Als uit onderzoek blijkt dat het veilig kan, hebben we een ander gesprek. De twijfels moeten zijn weggenomen", aldus de bewindsvrouw.

  Van Nieuwenhuizen gaat op 15 november praten met kinderopvangcentra die vervangend vervoer moeten regelen. Volgens de branche zijn er nu financiële problemen en veiligheidsproblemen bij het vervoer van de kinderen. Gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken sluiten daarbij ook aan.

  Van Nieuwenhuizen: 'We weten niet wat voor stints rondrijden'

   Van Nieuwenhuizen: 'We weten niet wat voor stints rondrijden'

  Fabrikant trekt faillissementsaanvraag in

  De Bilthovense fabrikant van de stint heeft dinsdag zijn faillissementsaanvraag ingetrokken naar aanleiding van de woorden van de minister. "Ik had niet kunnen overzien dat er én een hoger beroep kwam én dat de Tweede Kamer zich er opnieuw over ging buigen én dat organisaties als Boink zich in zouden zetten", aldus eigenaar Edwin Renzen tegen RTV Utrecht.

  Op dit moment staan er talloze stints in de opslag, maar als de stint weer gebruikt mag worden zijn die in een klap weer een hoop geld waard. "Het hoeft nog niet over te zijn. Er is geen geldschieter, maar wel veel aanbiedingen." Als de situatie echter niet verandert, sluit Renzen een nieuwe faillissementsaanvraag niet uit.

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: NU.nl | Beeld: ANP

  124 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek Stints

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 02 november 2018 @ 00:39
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg STINT: ER WAS/IS GEEN TOEZICHT OP DEZE VOERTUIGEN, erkent ook de minister. De rechter heeft besloten dat de STINTS toch nog niet op de weg terug mogen, een schadepost voor veel Kinderdagverblijven. Toch komt de Stint wel weer terug zegt ook de Kamer, desondanks ook faillisement van het bedrijf dat ze vervaardigt. De directeur hiervan verklaart dat er wel een plan daartoe klaarligt. De Stints zouden door een vrij eenvoudige en vrij goedkope ingreep wel veiliger gemaakt kunnen worden door de aanbreng van een 'noodstopknop', in 'Pauw' vanavond. 

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Minister: toezicht op Stints inderdaad niet in de wet geregeld

  GISTEREN, 20:40

  AANGEPAST GISTEREN, 22:34

  POLITIEK

  Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het debat over de Stint. ANP

  Verkeersminister Van Nieuwenhuizen zegt dat het toezicht op elektrische voertuigen zoals de Stint, waarmee dagelijks over de openbare weg vele kinderen werden vervoerd, inderdaad niet in de wet is geregeld. Zij wil onderzoeken of strengere regelgeving mogelijk en gewenst is.

  In het debat over het dodelijke ongeval met een Stint bevestigde zij deze conclusie van de Tweede Kamer. Bij het ongeluk kwamen op 20 september vier kinderen om het leven en raakten een kind en een volwassene zwaar gewond. Er lopen diverse onderzoeken, naar het ongeval zelf en naar het voertuig.

  De Stint, een elektrische bolderkar, is in 2011 gecontroleerd op veiligheid volgens de normen van een wet die is bedoeld voor bromfietsen en andere innovatieve vervoermiddelen die bedoeld zijn voor één persoon.

  Minister Van Nieuwenhuizen blikt terug op hoe die wet tot stand kwam: "De Tweede Kamer wilde zelf in 2009 geen kentekenplicht, rijbewijsplicht of verplichte training invoeren." Dat was om innovatieve projecten niet tegen te werken. Wel werd in de wet vastgelegd dat er per type voertuig naar de technische vereisten wordt gekeken. Dat gebeurde dus ook in 2011 bij de Stint.

  De minister werkt aan nieuwe regels, want in de Tweede Kamer denkt men er nu ook anders over dan tien jaar geleden:

  Video afspelen

  01:54

  Minister: tien jaar geleden vond men controle niet nodig, maar nu is dat anders

  Geen toezicht

  Inmiddels zijn er 3500 exemplaren bij de fabrikant gekocht, grotendeels door kinderdagverblijven. De fabrikant heeft sinds die eerste veiligheidscontrole de motor sterker gemaakt en de bedrading en beveiliging veranderd. Dit is niet gemeld bij of gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). En die hoeft zelf ook geen toezicht te houden, bleek tijdens het Kamerdebat.

  De niet-gemelde technische aanpassingen, maar ook meldingen van technische mankementen en ander feitenonderzoek door de ILT waren redenen voor Van Nieuwenhuizen om de Stints op 1 oktober tijdelijk van de weg te halen.

  Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit besluit. Wel willen de Kamerleden dat de vervoersproblemen van kinderdagverblijven door de minister worden opgelost. "De opvang zegt dat er nu ook onveiligheid bestaat zoals vervoer in privé-auto's of kinderen aan een touwtje over straat", zegt PvdA-Kamerlid Van Dijk.

  Boetekleed

  De minister bood de Kamer excuses aan voor het te laat doorsturen van een proces-verbaal van een medewerkster uit de kinderopvang. "Ik trek het boetekleed aan", zei ze.

  Het eerste proces-verbaal van de bezorgde medewerkster, met de melding van technische mankementen van twee Stints in Amsterdam, werd wel naar de Kamer gestuurd. Het tweede proces-verbaal, waarin de medewerkster zei dat haar verhaal over de mankementen te veel gewicht had gekregen, werd pas gisteren naar de Kamer gestuurd.

  Maar volgens Van Nieuwenhuizen heeft veel andere informatie meegespeeld bij het besluit de Stints van de weg te halen, zoals het onderzoek van de ILT. "De verklaringen van deze meldster hebben niet de doorslag gegeven", zegt de bewindsvrouw.

  Verkeersveiligheid

  De minister kreeg vandaag ook gelijk van de rechtbank in Utrecht in een kort geding dat een kinderopvang had aangespannen om het Stint-verbod van tafel te krijgen. "De minister heeft toegelicht dat het besluit is genomen met het oog op de verkeersveiligheid en dat dit belang alle andere belangen aan de kant zet. Een niet-onredelijk besluit," aldus de rechtbank.

  Het debat wordt aanstaande dinsdag voortgezet omdat de Tweede Kamer pas verder wil na aanvullende schriftelijke informatie van de minister over het onderzoek van de ILT naar de melding over Stints met mankementen in Amsterdam.

  BEKIJK OOK

  Tweede Kamer: Stint ooit weer de weg op, maar nu even niet

  Verbod Stints op openbare weg blijft gehandhaafd

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 01 november 2018 @ 00:38
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, MINISTER BLUNDERT: NA HET VRESELIJKE ONGEVAL IN OSS, heeft de minster de Kamer verkeerd ingelicht over de veiligheid van de Stint? Een tweede proces-verbaal zou de veiligheid van de STINT iets minder ter discussie stellen dan een eerte proces-verbaal? De minster wist niets van dit tweede stuk. Inmiddels is het bedrijf dat de STINT maakte failliet verklaard en de rechter moet nu beslissen (vandaag) of de STINTS weer op de weg mogen, na het ministeriele verbod, o.a. kinderopvangcentra hebben grote problemen hierdoor met vervoer van de kinderen.   

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Donderdag 01 november 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Minister Van Nieuwenhuizen gaf onjuiste informatie omtrent verbod op stint'

  'Minister Van Nieuwenhuizen gaf onjuiste informatie omtrent verbod op stint'

  31 oktober 2018 23:28 Laatste update: 7 minuten geleden

  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft volgens het Openbaar Ministerie verkeerde informatie verstrekt over een politieverklaring omtrent de stint. Het verbod op de stint kwam mede op basis van een onjuist en onvolledig proces-verbaal tot stand.

  • Veiligheid stints in twijfel getrokken na ongeluk op 20 september
  • Vier kinderen kwamen om het leven in Oss toen een stint op een trein botste
  • Naar aanleiding van het ongeluk werden stints verboden op de openbare weg
  • Als gevolg van dat verbod ging de fabrikant van stints in Nederland failliet
  • Verbod bleek later ingesteld op basis van onvolledige informatie van minister en ILT

  Dat heeft het OM gemeld aan RTL Nieuws. De minister liet eerder weten dat er geen aanvullende verklaring bestaat, maar erkent woensdagavond in een Kamerbrief dat het tweede document er toch wel is.

  De eerste verklaring zou zijn afgezwakt en genuanceerd. De tweede verklaring zou zijn opgenomen en vastgelegd in een proces-verbaal van de politie Oost-Brabant. Het OM geeft leiding aan het onderzoek van de politie Oost-Brabant.

  De eerste verklaring werd gebruik als argument om de stint te verbieden. Het OM schrijft dat het gaat om meldingen van een kinderdagverblijf uit Amsterdam over mogelijke remproblemen. De inspectie zou onjuiste conclusies hebben getrokken uit deze meldingen, waarna de kinderopvang de verklaring wilde intrekken.

  Eerder deze week meldde RTL Nieuws dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer van onvolledige informatie voorzien om de stint van de weg te krijgen en eigen fouten te verbergen.

  Het toedekken van eigen fouten begon volgens RTL Nieuws al op 20 september. Dat was de dag van het ongeluk met een stint in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

  Minister: 'Ongeluk Oss geen aanleiding om stints te bannen'

   Minister: 'Ongeluk Oss geen aanleiding om stints te bannen'

  Fabrikant gaf geen gehoor aan verzoeken

  Daarnaast schrijft de minister dat de fabrikant van de stint geen gehoor heeft gegeven aan meerdere verzoeken van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) om informatie over het voertuig.

  Vorige week zondag heeft de ILT diverse vragen bij de fabrikant neergelegd, onder meer over de gebruikte techniek in het voertuig en wanneer een bepaald model stint geïntroduceerd werd. Ook wil de ILT weten wanneer een stint die geschikt was gemaakt voor Maxi Cosi's voor het eerst werd geleverd aan kinderdagverblijven.

  Op 21 oktober werd aan de fabrikant gevraagd de gegevens uiterlijk 25 oktober aan te leveren. Maar dat gebeurde niet. Op 29 oktober liet de ILT weten de informatie per direct te willen, maar de inspectiedienst heeft tot op heden geen enkele informatie ontvangen. Ook op woensdag is er nog een verzoek uitgedaan.

   Fotoserie: Fatale aanrijding op spoor Oss

   

   

  1 / 8

  Veiligheid stint onderzocht

  De minister laat weten dat de ILT heeft vastgesteld dat de fabrikant door de jaren heen diverse veranderingen aan het voertuig heeft aangebracht, bijvoorbeeld op het gebied van een noodstopknop, handrem, stuurkolom en batterijoplader. Door de jaren heen zijn er door de maker negen verschillende modellen stints gemaakt. De dienst heeft zeven van de modellen 'geschouwd', daarvan wordt rapport opgemaakt.

  Maandag maakte de eigenaar van de fabrikant, Edwin Renzen, bekend dat het bedrijf bankroet is. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), politie en het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) onderzoeken de veiligheid van de elektrisch aangedreven kar. Volgens Renzen zijn de stints veilig.

  Door: NU.nl/ANP | Beeld: ANP

  0 reacties  

  Lees meer over: 

  Politiek oss Stints

  Gewijzigd op 2018-11-01 00:41:45
  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 oktober 2018 @ 00:55
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, 'WE ZIJN IN CYBEROORLOG MET RUSLAND' zei minister Bijleveld van DEFENSIE VANDAAG in WNL op Zondag . Maar is dit een politieke blunder van deze minister of 'een beetje dom'? Er is direct over haar 'heen gevallen' met deze opmerking en nu zegt de politiek 'het is vooral een figuurlijke opmerking'... ?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Opmerking cyberoorlog met Rusland is pikant, maar vooral figuurlijk'

  GISTEREN, 14:56

  AANGEPAST GISTEREN, 19:03

  BINNENLANDPOLITIEK

  Rick Nieman in gesprek met Ank Bijleveld bij WNL Op Zondag WNL

  Dat minister Bijleveld bevestigend antwoordt op de vraag of Nederland in cyberoorlog is met Rusland is opvallend, maar betekent niet dat Nederland en Rusland echt op voet van oorlog met elkaar staan. Een woordvoerder van de minister zei na een vraaggesprek met Bijleveld in WNL op Zondag dat de uitspraak "vanzelfsprekend niet letterlijk bedoeld was".

  Ook Sico van der Meer, cyberveiligheidsonderzoeker bij Instituut Clingendael, denkt dat dat zo is. "Het is een pikante uitspraak, maar het is vooral figuurlijk bedoeld", zegt Van der Meer. "We zijn niet in oorlog. Er is geen oorlogsverklaring. Bijleveld reageerde op een vraag. Er zal in Den Haag fronsend naar de televisie zijn gekeken, maar ik denk ook dat veel mensen blij zijn."

  Een beetje dom

  Zo tilt Sven Koopmans, de buitenlandwoordvoerder van de VVD, niet zwaar aan de uitspraak van Bijleveld. Hij noemt het "gewoon de realiteit" dat de Russen ons via internetspionage proberen te ondermijnen en mensen in verwarring proberen te brengen. "Het gaat niet meer om tanks, bommen en granaten, maar om ondermijnende activiteiten waar de minister ons voor heeft willen waarschuwen."

  Ook Kamerlid Van Ojik van GroenLinks vindt het "begrijpelijk dat de minister de noodklok luidt", gelet op alle gebeurtenissen met Rusland de afgelopen jaren, zoals de bezetting van de Krim, de Russische pogingen om verkiezingen te beïnvloeden, het neerhalen van vlucht MH17 en de spionagepoging bij de OPCW. "Misschien had ze beter wedloop kunnen zeggen in plaats van oorlog, maar ik zeg niet: 'Hoe haalt ze dit in haar hoofd?' Want ik deel haar zorgen."

  Kritischer is SP-Kamerlid Sadet Karabulut, die het "een beetje dom" noemt wat Bijleveld heeft gezegd. "Als je zegt dat we in oorlog zijn met Rusland, dan zit je op schaal tien van de escalatieladder. Het klinkt misschien daadkrachtig, maar kan wel eens averechts werken."

  Cybereenheid

  Dat de minister zich de opmerking over een cyberoorlog heeft laten ontlokken, maakt volgens Van der Meer opnieuw concreet hoe Nederland de dreiging van cyberaanvallen door andere landen inschat.

  "De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD schrijft in zijn jaarverslagen ook al jaren over de dreiging van cyberaanvallen", zegt politiek verslaggever Wilco Boom. "Het is ook niet voor niets dat onder de vorige minister van Defensie, Hennis, in 2014 het Defensie Cyber Commando is opgericht."

  Volgens Van der Meer hebben experts internationaal nog geen goede grip op de precieze definitie van een cyberoorlog, al heeft de NAVO in het verleden wel gezegd dat cyberaanvallen tot oorlogsverklaringen kunnen leiden. "Maar wanneer is een aanval groot genoeg?"

  Spionage

  De hackpoging op het wifi-netwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag werd anderhalve week geleden op een ongewoon transparante manier naar buiten gebracht. "Maar spionage is van alle tijden. Bovendien doen wij vanuit Nederland ook een duit in het zakje", zegt Van der Meer.

  Begin dit jaar werd bekend dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD een tijd lang toegang hebben gehad tot een groep Russische hackers die door westerse inlichtingendiensten in verband wordt gebracht met de GROe, de Russische militaire inlichtingendienst.

  Woensdag is er een Kamerdebat over onderschepte hackpoging bij de OPCW. Daarin zullen ook de opmerkingen van Bijleveld aan de orden komen.

  BEKIJK OOK

  Computerbeveiliger: meer buitenlandse overheidshackers in Nederland

  Russen nu gepakt, maar andere landen hacken net zo goed, ook Nederland

  Hoe slim (of dom) waren de Russische OPCW-hackers?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 augustus 2018 @ 00:22
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, SPEEDBOOTBLUNDER KNSRM, VERKEERDE boten gekocht door Ministerie, maar meerdere blunders van de overheid in dit artikel. Belastinggeld dat dus geheel verkeerd besteeds wordt, uiteindelijk...  

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  21 augustus 2018 16:21

  'Foutje snel gemaakt' bij speedbootblunder overheid.

  De speedboten voor de kustwacht bleken uiteindelijk ongeschikt voor het werk dat ze moesten doen. 

   

  © koos de visser @Koos_GO58

  Het kabinet heeft twee speedboten gekocht die niet geschikt zijn om snel mee op de Noordzee te varen. Terwijl ze daarvoor wel waren bestemd. Het is niet de eerste keer dat de overheid blundert. Zo werden eerder ongeschikte dienstwapens voor de politie besteld en werden zelfs ondeugdelijke legerhelmen gekocht. Hoe kan dat gebeuren?

  Vandaag onthulde de Volkskrant dat Rijkswaterstaat in 2015 zo'n 1 miljoen euro heeft uitgegeven aan twee nutteloze speedboten. De opdrachtgevers vergaten te zeggen dat ze én snel moesten kunnen varen, én tegelijkertijd over hoge golven kunnen varen.

  Verkeerde dienstwapens

  Het gebeurde eerder dat de overheid niet kreeg waar ze op gehoopt had. In 2011 stuurde toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten een brief naar de Tweede Kamer waarin hij schreef dat de voor de politie bestelde nieuwe dienstwapens van fabrikant Sig Sauer onveilig waren.

  ZIE OOKRijkswaterstaat verspilde een miljoen euro aan nutteloze speedboten

  Uit testen bleek dat het wapen niet aan de veiligheidseisen voldeed en dat de koop, na een lange aanbestedingsprocedure, niet zou doorgaan. Dat zorgde voor nog een jaar vertraging in een al jarenlange aanbestedingsprocedure.

  Verkeerde helmen

  Nog groter was het probleem in 1958. Defensie had nieuwe helmen besteld voor de manschappen. Die bleken bij levering te licht en van zeer slechte kwaliteit. Het leidde tot een onderzoekscommissie en het aftreden van één van de eerste staatssecretarissen in de Nederlandse politieke geschiedenis, Ferdinand Kranenburg.

   

  Hoogleraar openbare aanbestedingen Jan Telgen (foto rechts) zegt dat de aanschaf van de verkeerde speedboten het gevolg is van de door de overheid gevolgde aanbestedingsprocedure. "Je hebt twee manieren om iets aan te besteden. De verschillen zitten hem in de specificatiefase: hoe je het wilt hebben. Je kunt technische eisen stellen waaraan het product moet voldoen, bijvoorbeeld welk materiaal, hoe dik dat materiaal moet zijn, hoe zwaar, welke schroef en bout gebruikt moeten worden, noem maar op. Of je kan functionele eisen stellen, wat moet een product precies kunnen."

  Brug over het water

  Volgens Telgen is er in het geval van de twee speedboten 'functioneel aanbesteed'. Dat is lastiger dan je denkt, zegt hij. "Ik laat het veel van mijn studenten doen. Dan moeten ze de functionele eisen opsommen die nodig zijn voor een brug over het water. Ze komen vaak een heel eind: zoveel verkeer moet over de brug kunnen, op deze wegen moet het aansluiten, het bouwwerk moet niet wiebelen, er moeten zware voertuigen over kunnen. Maar er worden ook de meest voor de hand liggende zaken vergeten. Zoals de hoogte van de brug, zodat er nog schepen onderdoor kunnen varen. Dan hangt de brug van mijn studenten aan het einde maar 10 centimeter boven het water", lacht Telgen.

  Dat ging dus ook fout bij de boten van Rijkswaterstaat. Telgen wil maar zeggen: "Ik ben zeker een fan van functioneel aanbesteden, maar het is bepaald niet makkelijk. Een foutje is snel gemaakt."

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-10-15 01:00:34
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 april 2018 @ 00:32
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, dit is weer héél dubbel. Natuurlijk VERKEERD OM GEWELD TE GEBRUIKEN tegen wie dan ook en b.v. boswachters... maar: OOK DE MENS GEBRUIKT ZINLOOS GEWELD TEGEN DE MEDE DIEREN in dit geval in de Oostvaardersplassen, zoals bekend het uit laten hongeren van de grote grazers. Een probleem dat al enkele jaren terugkomt of alsdan aan het licht is gekomen en terecht. Alle voor- en nadelen voor de dierenwereld zie andere artikelen. 

  Minister kritiek op geweld is misschien juist MAAR REGEL DAN NU OOK EENS GOED DAT HET ZINLOSE GEWELD TEGEN DE DIEREN, elke winter weer voor eens en altijd wordt geregeld en gestopt, op die enkele keer na dat de 'natuur zijn eigen regels volgt na dan' kunnen we als mens niet altijd voorkomen, maar toch DIT 'GEDRAG' VAN ONS, het dier Homo sapiens.. kunnen we ook als beestachtig dan weer beschouwen?? EN een POLITIEKE BLUNDER VAN DE EERSTE ORDE DAN, als de minister dit ook zo benoemt in onderstaande artikel, 'de boswachter voert slechts het beleid uit dat de politiek bedenkt'...  

  Zie en lees verder art. RTL-NIEUWS TWITTER (bron)

  02 april 2018 19:49

  Minister: 'Je blijft met je handen van boswachters af'. 

  Betogers vorige maand bij de Oostvaardersplassen. 

   

  © ANP

  Landbouwminister Carola Schouten heeft geen goed woord over voor actievoerders die afgelopen weekeinde boswachters en politiemensen belaagden in de Oostvaardersplassen. Daar werd opnieuw betoogd voor het bijvoeren van de grote grazers in dat natuurgebied.

  "Je blijft met je handen van boswachters af", zei de bewindsvrouw op NPO Radio 1. "Zij voeren het beleid uit dat politici bedenken. Richt je pijlen dus niet op deze mensen van Staatsbosbeheer."

  Weinig voedsel

  Twee- tot driehonderd mensen voerden gisteren actie bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Er werd geprotesteerd tegen het beleid voor de grote grazers die in het wild leven in het natuurgebied en deze koude winter weinig voedsel hebben. Vijf demonstranten werden opgepakt nadat een tijdelijk hek was opengebroken dat daar is neergezet.

  'Dit dier is uitgemergeld'

  Actievoerders blijven bijvoeren in de Oostvaardersplassen.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Actievoerders breken door hek bij Oostvaardersplassen

  RTL Nieuws / ANP

  Gewijzigd op 2018-10-15 01:04:28
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 29 oktober 2015 @ 01:08
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, de grootste privacyschenders van Nederland zijn minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en de Nationale Politie. Plasterk kreeg woensdag de publieksprijs bij de Big Brother Awards, korpschef Gerard Bouman ontving de expertprijs. De prijzen werden uitgereikt door de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4173139/2015/10/28/Plasterk-en-Nationale-Politie-schenden-privacy-het-meest.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/5585/Home/8166/Privacy/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2015-10-29 01:10:50
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 10 april 2014 @ 00:22
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, de minister moet in het vervolg instemmen met samenwerking tussen de Nederlandse en buitenlandse geheime diensten i.v.m. het 'afluisteren' van zo maar ingternetdata en telefoongegevens, vindt de Kamer. Ook dit is weer achteraf allemaal.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3632473/2014/04/09/Minister-moet-instemmen-met-samenwerken-geheime-dienst.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:49:51
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 12 februari 2014 @ 07:49
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg, wat wel een beetje te verwachten was, de minister blijft zitten maar...heeft zich in de Kamer ook beter verdedigd dan was verwacht. Inderdaad, hij beroept zich op de 'staatsveiligheid' maar realiseert zich dat hij toch eerder TE VEEL had gezegd over de AIVD/MIVD. En ruime excuses daarvoor. De oppositie diende motie wantrouwen in, waarom toch want ook ZIJ moeten de 'staatsveiligheid beseffen en de weinige kans van slagen van de motie, maar deze werd uiteraard niet ondersteund door de regeringspartijen en enkele kleine partijen. Had de minister van u wel weg gemoeten?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3595344/2014/02/12/Zwaar-gehavende-Plasterk-blijft-op-zijn-plaats.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/3136/Ronald-Plasterk/actua/index.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek  

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:50:01
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 februari 2014 @ 07:25
  #1

  Goedemorgen, ivm dit probleem, min. Plasterk BiZA verklaarde eerder de VS LUISTERT AF, en niet WIJzelf, en nu bleek gisteren, ja WIJZELF, onde eigen AIVD/MIVD hebben 1.8 miljoen data van ingternet en telefoon getapt, dwz opgeslagen, wie met wie etc... Minister Plasterk en ook Hennis (Defensie) heeft een probleem... Hoe zal dit aflopen (eigenlijk ook een politieke blunder...)

  Zie art. uit AD en De Telegraaf (bronnen)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3591106/2014/02/06/Plasterk-en-Hennis-praten-Rutte-bij-over-afluisterzaak.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3591040/2014/02/05/Minister-Plasterk-gaat-zelf-over-omstreden-informatie.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22273868/__Geheim_overleg_Plasterk__.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek    

   

  Gewijzigd op 2018-08-22 00:21:37
  handtekeningafbeelding