230 keer bekeken

Noord-Korea... VS e.e. BANG VOOR?

 • zaterdag 28 april 2018 @ 01:00
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  GOEDEMORGEN, NRD- EN ZUID-KOREAANSE LEIDERS TEKENEN VREDESINTENTIE. Hoofdnieuws was dit op onze Koningsdag. Echter, zeker laten we voorzichtige hoop hebben en houden, in 2000 en 2007 was er eenzelfde situatie en later toch weer...? Toch ook, als dit zal slagen dan zullen meer gebieden op de wereld, b.v. HET MIDDEN-OOSTEN in algemene zin een verschrikkelijk onzekere toekomst voor de gehele wereld, zelfs dáár nog 'vrede op termijn mogelijk'?? Als we onszelf maar zien als Homo sapiens, niet als 'bijzonder, uniek en vreemdeling voor de 'ander', in politiek, geloof, monetair...etc. (boek)

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS TWITTER etc. (bron) en ook vooral Club Maatschappelijke Belangen Info, Europese Unie etc...

  Noord- en Zuid-Korea spreken zich uit voor vrede en ontwapening

  GISTEREN, 11:09

  AANGEPAST GISTEREN, 15:08

  BUITENLAND

  EPA

  De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben afgesproken dat ze streven naar een vredesverdrag en complete nucleaire ontwapening. Ze deden dat op hun eerste topontmoeting in de gedemilitariseerde zone in tien jaar.

  De Korea-oorlog eindigde in 1953 met een wapenstilstand; vrede werd nooit gesloten.

  De topontmoeting begon vanochtend met een ferme handdruk, precies op de lijn die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt. De twee weken daarbij ook van het protocol af:

  Video afspelen

   01:04

  Historisch: Kim en Moon schudden elkaar de hand

  De ontmoeting werd afgesloten met een gezamenlijke verklaring van Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Moon prees Kims leiderschap en Kim bedankte de Zuid-Koreaanse bevolking voor de geboden gastvrijheid. Ze maakten ook bekend dat Moon dit najaar een bezoek zal brengen aan de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

  Voor ze hun verklaring aflegden hielden ze elkaars handen in de lucht en omhelsden ze elkaar om aan de wereld te tonen dat de top een compleet succes was geworden.

  Kim zei dat "de Korea's met elkaar verbonden zijn door familie- en bloedbanden, en dat zij als landgenoten niet gescheiden van elkaar kunnen leven".

  'De oorlog is voorbij'

  In de gezamenlijke verklaring staan beloftes over ontwapening, het stopzetten van vijandige acties en het begin van besprekingen met andere landen, zoals de Verenigde Staten.

  "De oorlog is voorbij", zei Moon Jae-in, die binnenkort op bezoek gaat in Pyongyang. In de verklaring wordt niet duidelijk hoe de nucleaire ontwapening stap voor stap in zijn werk zal gaan.

  Wel is bekendgemaakt dat Noord- en Zuid-Korea besprekingen aangaan met de Verenigde Staten en in later stadium met China, bedoeld om de wapenstilstand om te zetten in een permanent vredesverdrag. Dat moet aan het eind van het jaar verwezenlijkt zijn.

  Om tot een duurzame oplossing te komen voor de spanningen in Korea zijn sowieso meer partijen nodig, zegt correspondent Marieke de Vries:

  Video afspelen

   00:28

  Marieke de Vries: Noord- en Zuid-Korea zijn niet de enige partijen in deze kwestie

  Concreet is alvast afgesproken dat er een permanent communicatiekantoor komt in de Noord-Koreaanse stad Kaesong om het contact te onderhouden tussen de twee landen. Kim en Moon zullen geregeld contact hebben, onder meer via de onlangs ingestelde hotline.

  Ook worden er weer ontmoetingen georganiseerd tussen familieleden die door de oorlog van 1950-1953 gescheiden werden. De samenwerking en op cultureel en sportief gebied wordt geïntensiveerd.

  2018

  De topontmoeting begon vanochtend met een historische handdruk tussen de leiders van de twee landen in de gedemilitariseerde zone. Kim en Moon zetten toen ieder, voor het begin van hun besprekingen, een stap op elkaars grondgebied. Het was voor het eerst in 65 jaar dat een Noord-Koreaanse leider voet zette op Zuid-Koreaanse bodem.

  Noord- en Zuid-Korea verkeerden decennialang in staat van oorlog met elkaar. Een overzicht van 65 jaar spanning tussen beide landen.

  Video afspelen

   03:31

  65 jaar spanning tussen Noord- en Zuid-Korea, uitgelegd in 3 minuten

  De besprekingen werden gevoerd aan een tafel met een breedte van 2018 millimeter, om het jaartal van de historische toenadering te onderstrepen.

  Voor het begin van een tweede gespreksronde achter gesloten deuren, maakten Kim en Moon een opmerkelijke wandeling in de openlucht, die werd afgesloten met een langdurig gesprek op een brug in de gedemilitariseerde zone. Kim was daarbij steeds frontaal in beeld. Hun lichaamstaal leek al uit te stralen dat de topontmoeting volledig geslaagd was.

  BEKIJK OOK

  Historische handdruk leiders Noord- en Zuid-Korea

  Applaus in persruimte Korea: 'Ik wilde professioneel blijven, maar werd emotioneel'

  Deel dit artikel: 

  Trump ziet Koreaanse oorlog ten einde lopen, anderen afwachtend

   GISTEREN, 14:21 IN BUITENLAND

  De Britten en de Japanners reageren voorzichtiger op de ontwikkelingen in Korea na de top tussen Noord en Zuid.

  Ontmoeting Koreaanse first ladies ook belangrijk, vooral voor hun imago

   GISTEREN, 18:18 IN BUITENLAND

  Vandaag ontmoetten niet alleen de Noord- en Zuid-Koreaanse leiders elkaar, ook hun vrouwen schudden elkaar de hand. En dat komt goed uit voor de landen.

  27 april 2018 12:02

  Noord- en Zuid-Korea willen oorlog nog dit jaar beëindigen

  Noord- en Zuid-Korea willen oorlog nog dit jaar beëindigen

  De leiders van Noord- en Zuid-Korea hopen het langslepende conflict tussen hun landen voor het eind van het jaar te beëindigen. Aan het slot van hun topontmoeting beklemtoonden ze dat ze vrede willen en geen nucleaire wapens op het schiereiland. Lees verder

   

  Gewijzigd op 2018-06-15 07:00:55
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 maart 2018 @ 06:29
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, TRUMP AANVAARD DE UITNODIGING VAN NRD.-KOREA VOOR EEN TOPONTMOETING? DAN WELLICHT TOCH NOG EEN VREDESWONDER, in ieder geval dan een goede poging tot...? Laten we allen maar afwachten... edoch? 

  Zie en lees art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Trump accepteert uitnodiging van Kim Jong-un

  VANDAAG, 01:21

  AANGEPAST OM 05:45

  BUITENLAND

  Presidenten Kim Jong-un en Trump gaan elkaar ontmoeten EPA

  De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump gaan elkaar ontmoeten. Kim Jong-un heeft Trump een uitnodiging gestuurd.

  Via Twitter laat Trump weten dat hij die uitnodiging accepteert. De Amerikaanse president zegt dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt over wanneer en waar de ontmoeting moet plaatsvinden.

  De uitnodiging is aangekondigd door de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea Chung Eui-yong op een persconferentie. Chung had afgelopen week een ontmoeting met Kim Jong-un. Tijdens dat bezoek overhandigde de president de uitnodiging aan Chung die hij weer aan Trump gaf. Volgens de Zuid-Koreaan wil Trump de Noord-Koreaanse president in mei ontmoeten.

  Chung maakte verder bekend dat Kim Jong-un heeft gezegd dat hij zich in zal zetten voor denuclearisatie. Daarnaast heeft Kim Jong-un beloofd dat Noord-Korea zich zal onthouden van verdere kern- of raketproeven.

  Trump zegt daarover: "Er wordt grote vooruitgang geboekt, maar de sancties tegen Noord-Korea zullen blijven tot er een akkoord is bereikt."

  Donald J. Trump✔@realDonaldTrump

  Kim Jong Un talked about denuclearization with the South Korean Representatives, not just a freeze. Also, no missile testing by North Korea during this period of time. Great progress being made but sanctions will remain until an agreement is reached. Meeting being planned!

  02:08 - 9 mrt. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  De ontmoeting is een verrassende wending in de relatie tussen de landen omdat Trump en Kim Jong-un het afgelopen jaar over en weer voortdurend hebben gedreigd met oorlog en sancties.

  Sinds de Winterspelen in Zuid-Korea lijkt het noorden meer ontvankelijk voor diplomatie met de rest van de wereld. Kim Jong-un heropende eentelefoonlijn met het zuiden en er was een ontmoeting tussen delegaties uit de twee landen in een speciaal daarvoor ingericht dorp. Ook presenteerde Noord- en Zuid-Korea zich op de Winterspelen als één team.

  Analisten zijn sceptisch over de ontmoeting met Trump. "Aan topoverleg gaat vaak lang en zorgvuldig diplomatiek werk vooraf", twittert Korea-expert Robert E. Kelly. "En Trump duikt er ineens in, daarom reageren analisten met aarzeling op dit nieuws."

  Eerste zittende president

  Het zal voor het eerst zijn dat een zittende Amerikaanse president een leider van Noord-Korea ontmoet. In 2009 ontving Kims vader, Kim Jong-il, voormalig president Bill Clinton om te praten over twee journalisten die vastzaten in Noord-Korea.

  Trump zei eerder dit jaar al tegen journalisten dat hij "absoluut" bereid is om een telefoongesprek te voeren met Kim Jong-un. "Natuurlijk, ik geloof altijd in praten. Absoluut", zei hij toen.

  Bill Clinton ontmoet Kim Jong-ilEPA/KCNA

  BEKIJK OOK

  'Vriend en vijand verrast dat Noord-Korea over nucleaire wapens wil praten'

  Trump 'absoluut' bereid tot telefoongesprek met Kim Jong-un

  Voorzichtig overleg tussen Korea's na voorwerk bij Winterspelen

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-06-15 07:03:06
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 maart 2018 @ 00:40
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, TOCH EEN GOED TEKEN? Nrd- en Zuid-Korea voor het eerst een topontmoeting tussen de leiders van beide landen en ook Trump (VS) laat zich voorzichtiger hierover uit nu? Dan heeft de sport, de OS, toch een verbindende intermenselijke goede functie? Laten we allen hopen hierop.

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron) 

  nsdag 07 maart 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Noord-Korea wil ontwapenen als veiligheid regime wordt gegarandeerd' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 06 maart 2018 12:33 Laaste update: 06 maart 2018 15:35

  • Noord-Korea zou bereid zijn haar nucleaire capaciteit af te bouwen als de veiligheid van Kim Jong-uns regime wordt gegarandeerd door de internationale gemeenschap.

  Dat stellen Zuid-Koreaanse diplomaten dinsdag volgens persbureauYonhap na een ontmoeting tussen afvaardigingen van de beide landen. De Noord-Koreaanse leider zou openstaan voor het stilleggen van nucleaire projecten tijdens onderhandelingen met de Verenigde Staten.

  In april staat een derde ontmoeting op de agenda sinds de toenadering rond de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

  Het gesprek vond plaats tussen Zuid-Koreaanse topambtenaren en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het belangrijkste onderwerp was het verminderen van de militaire spanning op het Koreaanse schiereiland.

  Washington 

  Na het tweedaagse bezoek aan Noord-Korea zullen de gezanten van Zuid-Korea naar de Verenigde Staten afreizen. In Washington doen ze verslag van de ontmoeting in Pyongyang. Zuid-Korea hoopt dat het bezoek bijdraagt aan gesprekken tussen Noord-Korea en de VS.

  President Donald Trump zegt in een tweet dat hij de ontwikkelingen als mogelijke vooruitgang ziet en dat de Verenigde Staten klaar zijn om hard op te treden, wat de uitkomst ook is.

  Trump stelde eerder dat Noord-Korea op z'n minst moet openstaan voor het afbouwen van de nucleaire capaciteit voordat er weer gesprekken tussen beide landen kunnen plaatsvinden. 

  Olympische Spelen

  Een Noord-Koreaanse delegatie bracht vorige maand onder leiding van de zus van Kim al een bezoek aan de Olympische Spelen in Pyeongchang. Dat lijkt de verhoudingen tussen de landen te hebben verbeterd.

  Het communistische noorden en het pro-westerse zuiden zijn sinds 1950 in oorlog. Sinds 1953 is er een wapenstilstand, maar de spanning loopt geregeld hoog op.

  Hoe de situatie in Noord-Korea de afgelopen jaren escaleerde

   Hoe de situatie in Noord-Korea de afgelopen jaren escaleerde

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Noord-Korea Zuid-Korea

  Aanbevolen artikelen

  Gewijzigd op 2018-06-15 07:03:58
  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 februari 2018 @ 07:01
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg Nrd. KOREA en gespannen situatie, of hebben de OS iets goeds bijgedragen tot een zekere ontspanning? Overigens wilde Rusland door technologische (cyberaanval) middelen aantonen dat Nrd. Korea iets zou willen doen TIJDENS de OS? Rusland is boos uiteraard dát zij officieel als land niet mochten meedoen ivm de vele dopingzaken in het verleden, en overigens enkele 'losse' Russische atleten ook NU WEER...?  

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Maandag 26 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Noord-Korea bereid gesprekken te voeren met Verenigde Staten 

  Foto: AFP

  Gepubliceerd: 25 februari 2018 14:09 Laatste update: 25 februari 2018 21:26

  • Noord-Korea heeft zondag gezegd bereid te zijn gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over de onderlinge relaties. Dat bleek tijdens een bezoek van een Noord-Koreaanse delegatie aan Zuid-Korea op de sluitingsdag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang 

  Volgens de Noord-Koreaanse delegatie moeten de relaties tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea gelijk opgaan met de verbeteringen in de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea. 

  Die relaties lijken wat te zijn verbeterd als gevolg van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Zo werd besloten dat de Noord-Koreanen mee konden doen aan de Olympische Spelen. Ook spraken Noord- en Zuid-Korea meermaals met elkaar in aanloop naar het sportevenement, terwijl beide landen feitelijk in oorlog zijn.

  Half februari bracht ook Kim Yo-jong, lid van regerende dynastie in Noord-Korea, een bezoek aan het zuidelijke buurland. Daarbij werd de Zuid-Koreaanse president Moon uitgenodigd om Noord-Korea te bezoeken.

  Het was de eerste keer dat een lid van de familie een bezoek bracht aan Zuid-Korea sinds de gevechten tussen de landen in de jaren vijftig. 

  Nieuwe sancties

  De toenaderende woorden van Noord-Korea in de richting van de Verenigde Staten zijn opvallend. Eerder dit weekend maakte de Amerikaanse president Donald Trump juist bekend dat de VS nieuwe sancties instelt tegen Noord-Korea, waardoor tientallen Noord-Koreaanse bedrijven getroffen worden. 

  Noord-Korea noemde dat besluit zondag nog een "oorlogsdaad". Ook stelde Noord-Korea dat de nieuwe sancties, die gelden als zeer zwaar, aantonen dat de Verenigde Staten het land "negeren".

  Noord-Korea benoemde daarbij dat het land over veel nucleaire wapens beschikt en het niet terugdeinst om zichzelf te beschermen. 

  Bereid tot gesprek

  De Verenigde Staten zeiden eerder ook dat ze wel met Noord-Korea willen praten. Dit kan volgens president Trump echter alleen als het land bereid is zijn kernprogramma te ontmantelen. 

  "Het punt is dat de druk pas wordt opgeheven als ze echt iets doen om een betekenisvolle stap te nemen naar kernontwapening", zei de Amerikaanse vicepresident Mike Pence eerder deze maand tijdens een bezoek aan Zuid-Korea. 

  Tijdens dat bezoek werd door Pence ook benadrukt dat de VS samen met Zuid-Korea en Japan zal blijven optrekken als het gaat over Noord-Korea. Pence zei dat de drie landen het eens zijn over de noodzaak om Noord-Korea "economisch en diplomatiek" te isoleren tot de Noord-Koreanen hun nucleaire- en raketprogramma's staken.

  Door: NU.nl/Reuters

  Lees meer over: 

  Noord-Korea

  Maandag 26 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  'Rusland wilde Noord-Korea verdacht maken van aanval op Olympische Spelen' 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 25 februari 2018 11:51

  • Rusland probeerde Noord-Korea verdacht te maken van een aanval op de computersystemen van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

  Dat zeggen anonieme bronnen uit de inlichtingenwereld tegen The Washington Post.

  De organisatie van de Olympische Winterspelen bevestigde na de openingsceremonie slachtoffer te zijn geworden van een digitale aanval, maar besloot in overleg met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) niet te zeggen wie er volgens hen verantwoordelijk voor is.

  Tijdens de aanval op 9 februari werden de internet- en televisiesystemen van de Spelen verstoord.

  Volgens de inlichtingenbronnen gebruikte de Russische militaire inlichtingendienst GRU onder meer Noord-Koreaanse ip-adressen om het land verdacht te maken.

  Rusland is door het dopingschandaal uitgesloten van deelname aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters die in Zuid-Korea meedoen, presenteren zich tijdens de Spelen onder neutrale vlag.

  Zondag vindt de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen plaats. De Amerikaanse inlichtingenbron zegt dat zij de situatie in de gaten houden voor het geval dat er ook dan een digitale aanval plaatsvindt.

  Het IOC besloot eerder zondag dat de Russische afgevaardigden ook tijdens de sluitingsceremonie niet onder hun eigen vlag het stadion binnen mogen lopen.

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Pyeongchang 2018 Rusland Hack

  Gewijzigd op 2018-06-15 07:04:51
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 januari 2018 @ 07:57
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen Noord-Korea zoekt ineens toenadering naar 'kernwapengekletter'? Wat denkt u?

  https://www.nu.nl/noord-korea/5102759/noord-korea-roept-doorbraak-in-eenwording-.html

  Gewijzigd op 2018-02-26 07:01:37
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 24 augustus 2017 @ 14:32
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goede donderdagmiddag en avond allen

  handtekeningafbeelding
 • zondag 20 augustus 2017 @ 17:17
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goede zondagavond en nieuw week nog voor allen!

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 augustus 2017 @ 19:37
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goede avond nog voor allen en zie ook club maatschappelijke belangen info

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 augustus 2017 @ 17:11
  #1

  indecision Een vraag aan allen, leden en of bezoekers, bent u bang voor de situatie nu rond Noord-Korea en de VS, Trump e..d.? Wat denkt of vindt u daarvan? Laat uw mening eens horen? Dank!!!!

  handtekeningafbeelding