33 keer bekeken

FORUM VOOR DEMOCRATIE artikelen...

 • zaterdag 17 februari 2018 @ 05:58
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, opnieuw 3 prominente leden FvD uit de partij gezet..... 'We say no more'... over deze nieuwe politieke partij? Oké eentje dan nog: "Democratie"(?) wordt/is alleen al binnen die partij niet gewaarborgd... Wat vindt u daarover? En vooral op 15 maart a.s.....?  

  Zie art. van NU.nl (bron)

  Opnieuw kritische leden Forum voor Democratie uit partij gezet 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 16 februari 2018 15:35Laatste update: 16 februari 2018 15:49

  • Opnieuw zijn voormalige kandidaten voor het Kamerlidmaatschap van Forum voor Democratie (FVD) uit de partij gezet. 

  Het gaat om Gert Reedijk, Freek Jan Berkhout en Arthur Legger die onlangs in een brief aan kaderleden voor meer democratie binnen de partij pleitten. Dat bevestigt de partij.

  De onmin binnen FVD kwam begin deze maand naar buiten. Toen werden Robert de Haze Winkelman en diens vrouw Betty-Jo Wevers geroyeerd. Zij zouden hebben geprobeerd ''de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen''.

  Een dag later kwam het drietal met hun brief waarin zij onder meer pleiten voor het vertrek van penningmeester Henk Otten, aanpassing van de statuten en uitbreiding van het bestuur. Weer drie dagen later vertrok Susan Teunissen omdat ze niet kon leven met de koers van de partij.

  Door: ANP

  Lees meer over: 

  Forum voor Democratie

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 10 februari 2018 @ 06:35
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, het blijft een politieke soap weer, FvD en de andere partijen in discussie (Amsterdam), toch is de GEHELE POLITIEK NIET EEN SOAP maar met vele negatieve gevolgen voor velen? Hebben we wel het goede politieke systeem zelfs op aarde of moeten we dat ombouwen naar ander systeem? Nogmaals lees het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg eens daarover?! 

  Zie en lees verder de art. van NU.nl en eventueel Twitter:

  Zaterdag 10 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Nummer drie van kieslijst FvD verlaat partij uit onvrede koers 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 09 februari 2018 10:19Laatste update: 09 februari 2018 13:49

  • Susan Teunissen, de officier van de Landmacht die bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar op de lijst van Forum voor Democratie (FvD) nog op plaats drie stond, is niet langer lid van de partij van Thierry Baudet. Teunissen is ontevreden over het gebrek aan democratie binnen de partij.

  "Gezien de koers die FvD is ingeslagen en waaraan ik mij onmogelijk kan conformeren, heb ik vanmorgen mijn lidmaatschap opgezegd", aldus Teunissen in een bericht via Twitter. "De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek is verre van democratisch." 

  Dinsdag publiceerde NRC Handelsblad een brief van FvD-partijleden Arthur Legger, Freek-Jan Berkhout en Gert Reedijk waarin wordt gevraagd om het vertrek van penningmeester Henk Otten, meer interne democratie en een uitbreiding van het bestuur.

  Teunissen sluit zich nu aan bij de kritiek van drie Forum-leden die vorig jaar nog op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stonden. 

  Zij stelt dat het bestuur, waar fractievoorzitter, partijleider en partijvoorzitter Thierry Baudet onderdeel van uitmaakt met drie man te klein is. Het royement van Robert de Haze Winkelman, partijprominent en geldschieter, en Betty Jo Wevers eerder deze week noemt ze "bizar". Verder schrijft ze dat ze "de ontdemocratisering van de partij ten zeerste afkeurt".

  Ik heb de volgende lijst met kritiekpunten aan het bestuur voorgelegd, maar door de meest recente communicatie vanuit het bestuur is gebleken dat interne kritiek keihard wordt afgestraft. Dit heeft me doen besluiten de partij te verlaten.

  Susan_teunissen

  Susan_teunissen

  10:05 - 09 februari 2018

  'LPF-toestanden'

  FvD zegt in een reactie het "heel jammer" te vinden dat Teunissen vertrekt. Maar het afscheid van mensen die anders denken over de koers is volgens mede-oprichter en huidig secretaris Rob Rooken een natuurlijk proces.

  Hij bezweert dat de koers niet is veranderd. "Van meet af aan hebben we LPF-toestanden willen voorkomen. Daarom bouwen we de partij zorgvuldig uit." Teunissen had volgens Rooken meer geduld moeten hebben.

  Verzet

  De afgelopen week is het verzet tegen de koers van de partij van Baudet toegenomen. De interne kritiek kwam openbaar met het royement van partijprominent en geldschieter De Haze Winkelman en Wevers. Volgens Forum wilden de twee de macht binnen de partij overnemen, terwijl De Haze Winkelman zei te strijden voor meer democratie binnen de partij. "Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie", twitterde Haze Winkelman nog.

  De afgelopen week werd duidelijk dat meer FvD'ers de partij de rug hebben toegekeerd. Woensdag maakte de Telegraaf bekend dat kandidaat-Kamerlid Kees Eldering ook uit de partij stapt. Ook hij kan zich niet vinden in gebrek aan democratie en heeft ook moeite met penningmeester Henk Otten.

  Iemand die al weken geleden afscheid had genomen van de partij is historicus Frank Ankersmit, bij de Tweede Kamerverkiezingen nog lijstduwer. Ankersmit is volgens de Volkskrant teleurgesteld in de democratische vernieuwing, het speerpunt van Baudet.

  Kapitein

  Teunissen is kapitein bij de Koninklijke Landmacht en nam deel aan Nederlandse militaire missies in Mali en Afghanistan. Toen ze zich bij FvD voegde, toonde de jonge partij zich daarmee erg ingenomen.

  FvD heeft in de Tweede Kamer twee zetels: Baudet is fractievoorzitter, advocaat Theo Hiddema is het andere Kamerlid. Mocht een van de twee bijvoorbeeld ziek worden en zich willen laten vervangen, dan mag Teunissen de Kamer in. Of ze nu partijlid is of niet.

  Door: ANP/NU.nl

  Lees meer over: 

  Forum voor Democratie

  09 februari 2018 22:38

  Lijsttrekkers vallen Baudet aan over racisme

  Lijsttrekkers vallen Baudet aan over racisme

  © ANP

  Thierry Baudet kreeg er vanavond flink van langs tijdens het landelijke lijsttrekkersdebat over Amsterdam. Volgens D66-voorman Alexander Pechtold maakt hij zich schuldig aan discriminatie op basis van geloof, maar ook 'geslacht, geaardheid en ras.'

  "Het debat vloog alle kanten op en zeker toen het ging over racisme ontaardde het enigszins", zegt politiek commentator Frits Wester. "Alle partijen richtten hun pijlen toen op Thierry Baudet. Wat wel blijkt is dat het debat dat in de Tweede Kamer nog nauwelijks gevoerd wordt, namelijk over discriminatie en identiteit, wel volop leeft in de gemeente."

  Hoog oplopende gemoederen

  De gemoederen liepen hoog op tijdens het debat, waarin onder anderen Pechtold en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher van de gelegenheid gebruik maakten Baudet aan te vallen op de ophef over een uitspraak van de nummer twee op de lijst van FVD in Amsterdam.

  Yernaz Ramautarsing zou in een interview hebben gesteld dat er een verband is tussen IQ en volkeren.

  Van podium weggestuurd

  De FVD-leider schreeuwde vervolgens dat 'deze demonisering nu moet stoppen' en riep het kandidaat-raadslid erbij op het podium om tekst en uitleg te geven. Die werd daarop van het podium weggestuurd.

  View image on TwitterView image on Twitter

  Mark Hulstein ðŸŽ§@markhulstein

  Yernaz Ramautarsing (FvD) stormt podium als men het heeft over zijn uitspraak over het IQ van verschillende volkeren.

  9:33 PM - Feb 9, 2018

  Twitter Ads info and privacy

  "Wees een kerel en zeg dat al die misverstanden niet gezegd hadden moeten worden", bitste Asscher hem toe. Baudet deed het allemaal af als 'flauwekul'.

  Opwarming van de aarde

  Baudet had het eerder op de avond al aan de stok met GroenLinks-leider Jesse Klaver, die tegen de uitbreiding van Schiphol is omdat dan de klimaatdoelstellingen van Parijs niet worden gehaald.

  De FVD-voorman vindt dat dit akkoord van tafel moet en betwist het dat de opwarming van de aarde is te wijten aan de mens.

  Zeven partijen

  Aan het debat, een initiatief van De Balie en Het Parool, deden zeven partijen mee.

  Forum voor Democratie doet met lijsttrekker Annabel Nanninga voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de hoofdstad en maakt volgens de laatste peilingen kans op drie zetels. Vorige week spraken de Amsterdamse lijsttrekkers van D66, GroenLinks en PvdA zich al uit tegen samenwerking met FVD in een toekomstig college.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Baudet beschuldigt kritische partijgenoten in mail van 'ondoordacht geklooi'

  RTL Nieuws / ANP

   

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 februari 2018 @ 06:48
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, Baudet (FvD) begrjgt de ophef over zijn partij niet? LPF toestanden... bijval voor de twee uit de partij gezette leden, meer leden sluiten zich bij hen aan in kritiek op? Ook uitspraken van de 2e man, advocaat Hiddema (?... in de zin van is deze man wel rechtskundig genoeg...) ligt onder vuur. Ook in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus - https://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3282 -  is kritiek op het hele politieke systeem en met name ook op de 'nieuwe politieke elite'... (FvD) en voordat u gaat stemmen zou u dit eerst eens moeten lezen? 

  Zie verder art. van NU.nl (bron)

  Woensdag 07 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  NU.nl

  Baudet begrijpt niets van kritiek op rassenuitspraken Forum voor Democratie 

  Foto: anp

  Gepubliceerd: 06 februari 2018 16:19Laatste update: 06 februari 2018 23:04

  • Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet snapt niets van de kritiek die zijn partij dinsdag over zich heen heeft gekregen na uitspraken van leden van Forum voor Democratie die een verband leggen tussen ras en intelligentie.

  Hij wilde zich niet distantiëren van de uitspraken. "Ik zie werkelijk het probleem niet", aldus Baudet.

  FvD-kamerlid Theo Hiddema toonde zich dinsdag in een interview met De Telegraaf voorstander van de rassentheorie dat er een verband bestaat tussen ras en intelligentie. Hij schaarde zich achter de uitspraken van Yernaz Ramautarsing, de nummer 2 op de kandidatenlijst van FvD in Amsterdam, die racisme op de arbeidsmarkt koppelde aan IQ en afkomst.

  Ramautarsing zei in het interview met Brandpunt dat uit onderzoek zou blijken dat er verschillen bestaan tussen het IQ van verschillende volkeren en huidskleuren. "Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat zwarte mensen hyperintelligent waren, dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo." Kamerlid Hiddema onderschreef de uitspraken van Ramautarsing. "Nou, wat is daar nou weer mis mee? Dat is al lang bewezen. Dat is wetenschap."

  Thierry Baudet: 'Media hebben obsessie voor het onderwerp racisme'

  Thierry Baudet: 'Media hebben obsessie voor het onderwerp racisme'

  'Niet racistisch'

  Baudet zei dat zijn partij niet racistisch is. "Racisme is onderscheid maken op basis van afkomst en dat willen wij absoluut niet. We willen iedereen gelijk behandelen." Het onderzoek waar naar verwezen wordt, zegt hij niet te kennen. "Ik zie dat andere mensen daar een discussie over voeren. Ik laat dat graag bij wetenschappers die daar onderzoek naar doen", zei Baudet die zich wel regelmatig mengt in wetenschappelijke discussies over klimaatverandering.

  Hij ziet wel dat er verschillen tussen bevolkingen in landen zijn. "Zo kun je zeggen dat de gemiddelde Nederlander langer is dan de gemiddelde Italiaan", zei hij.

  Hiddema: "Iedereen kan begrijpen dat Yernaz, Thierry en ik nooit aan de hand van bevindingen van die rapportages racistische voorkeuren onder de mensen brengen. Laat staan ons partijprogramma daarop afstellen."

  Baudet voegde eraan toe niet op de hoogte te zijn van de onderzoeken waar Hiddema en Ramautarsing naar verwijzen.

  Kritiek

  Verschillende partijleiders in de Tweede Kamer hebben Forum voor Democratie stevig bekritiseerd vanwege de uitspraken van Ramautarsing en Hiddema.

  "Het denken in de tranten van rassen versus intelligentie is ontzettend oud en dat noemen wij racistisch. Dat kan niet", zegt CDA-leider Sybrand Buma.

  D66-leider Alexander Pechtold spreekt van "een gevaarlijke discussie". Jesse Klaver (GroenLinks) noemt de uitspraken "verwerpelijk". "Dit heeft alle kenmerken van racisme."

  "Wat voor IQ, huidskleur of ras mensen hebben zal me een worst zijn. Dat interesseert me niets", zegt PVV-leider Geert Wilders. "Wij hebben een probleem met de islamitische cultuur of mensen die hier naartoe komen en niet willen integreren."

  VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff was milder van toon en sprak van "uitspraken die ik niet tot de mijne zou nemen". "Ik vind het ingewikkeld om te duiden, want bij alles wat ze (FvD, red.) zeggen en een beetje slecht valt, wordt het binnen drie dagen weer teruggetrokken."

  Causaal verband

  Dijkhoff heeft geen goed woord over voor het gescherm met wetenschappelijke onderzoeken door FvD. "Als je quasi interessant gaat doen over wetenschappelijke debatten, moet je goed weten wat de causale verbanden zijn en wat de correlaties zijn", zegt Dijkhoff.

  "Ik weet dat er verschillende IQ's in verschillende landen zijn, maar er is geen causaal verband te leggen met ras. Die verschillen kun je toeschrijven aan sociale status en achtergrond. In bepaalde landen is bijvoorbeeld het onderwijs minder ontwikkeld."

  Pechtold: "Je kunt de meest idiote onderzoeken ophalen, daar is Wilders ook sterk in. Maar de feiten liggen anders. Dit gaat niet over onderzoek naar de gevolgen van de Brexit. Dit gaat over of mensen met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan witte mensen."

  Homeopathische verdunning

  Het is niet de eerste keer dat Forum voor Democratie in opspraak komt vanwege uitspraken over rassentheorie. 

  Eerder wilde partijleider Baudet in een debat met oud-GroenLinks-leider Femke Halsema geen afstand nemen van de uitspraken van Ramautarsing. Hij noemde de kwestie een "wetenschappelijke discussie".

  D66-leider Pechtold vindt deze houding kwalijk. "Het is in een politiek debat gevaarlijk als je je verschuilt achter onderzoeken, maar vervolgens zelf niet zegt wat jij ervan vindt."

  In december vorig jaar werd bekend dat Baudet uitgebreid heeft gedineerd met de Amerikaanse racist Jared Taylor. Taylor geldt als een ideoloog van de Amerikaanse 'alt-right', een beweging bestaande uit extreem-rechtse neo-nazi's, aanhangers van de Ku Klux Klan en de Aryan Brotherhood. 

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zei Baudet te vrezen voor een "homeopathische verdunning" van de Nederlandse bevolking met alle volkeren van de wereld. In december 2015 zei hij dat hij wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is.

  Ollongren

  Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) greep vrijdag de Burgermeester Dales Lezing, die gaat over artikel 1 van de grondwet, aan om stil te staan bij de uitspraken over ras die FvD heeft gedaan. "De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat", zei Ollongren.

  De vicepremier vindt dat het populisme van Baudet verder gaat dan dat van Wilders. "Het populisme wil sommige Nederlanders dus anders behandelen dan andere. En daarmee bedreigt het kernwaarden van Nederland", aldus de minister.

  Baudet kondigde aan aangifte te doen tegen de minister wegens smaad en laster. Hoewel hij in aanloop naar de verkiezingen nog pleitte tegen "de criminalisering van het vrije woord", vindt hij dat Ollongren zich schuldig maakt aan "demonisering van een volksvertegenwoordiger".

  Buma: "Fascinerend dat Baudet er voorstander van is om belediging uit het wetboek van strafrecht te halen, om vervolgens aangifte te doen tegen de minister vanwege belediging en smaad."

  Ollongren zegt op haar beurt graag met Baudet in debat te willen gaan. Het stoort meerdere politici dat het ze niet lukt om met Baudet of Hiddema het debat aan te gaan. De twee Forum-Kamerleden zijn zelden bij debatten aanwezig.

  Verschillende rechtsgeleerden achten de aangifte van Baudet overigens kansloos.

  Door: NU.nl/Avinash Bhikhie

  Lees meer over: 

  Forum voor Democratie

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 februari 2018 @ 06:47
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, om LPF toestanden als eerder te voorkomen, FvD, Baudet royeert ex VVD'ers als partijleden. Overigens lijkt het er al op... LPF situatie een beetje? Ook deze nieuwe politiek komt, zij het niet bij naam indirect voor in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg. Daarin wordt ook aangetoond dat deze nieuwe 'polititieke elite' niets nieuws is onder de zon....

  Zie verder art. van NU.nl (bron)

  Dinsdag 06 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Ruzie bij Forum voor Democratie, twee leden uit partij gezet 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 05 februari 2018 20:06Laatste update: 05 februari 2018 21:27

  • Forum voor Democratie (FVD) van Thierry Baudet heeft twee voormalige politici van de VVD uit de partij gezet omdat zij de macht zouden willen overnemen. 

  Ex-senator Robert De Haze Winkelman en voormalig statenlid Betty Jo Wevers zouden volgens een FVD-verklaring op ''oneigenlijke wijze en door dreigementen en kwaadsprekerij geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen''.

  Dergelijk gedrag is voor het partijbestuur onacceptabel, luidt het verder. Baudet nam het besluit samen met het partijbestuur. De twee ex-VVD'ers hielpen bij de selectie van de kandidaten voor de lijst van FVD voor de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar.

  FVD zegt lering te hebben getrokken ''van eerdere perikelen bij andere democratische vernieuwingsbewegingen. Ter bescherming van de integriteit van de partij en de verdere uitbouw van de partijorganisatie was dit besluit helaas onvermijdelijk geworden.''

  Alleenheerschappij

  Op Twitter haalde een van de betreffende oud-FVD'ers vervolgens fel uit naar de partij: "Wie pleit voor opener verhoudingen en een interne partijdemocratie wordt door het politbureau van #FVD geroyeerd, die tracht namelijk de partij te kapen want hun alleenheerschappij moet overeind blijven. Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie".

  En: "Het is een bloody shame dat een partij die zegt de democratie te willen herstellen in eigen partij een schrikbewind voert en dat ieder lid die iets wil bijsturen meteen als vijand van de partij wordt neergezet". 

  Wie pleit voor opener verhoudingen en een interne partijdemocratie wordt door het politbureau van #FVDgeroyeerd, die tracht namelijk de partij te kapen want hun alleenheerschappij moet overeind blijven. Dit muisje gaat een staartje krijgen, veel meer leden willen democratie

  DeHazeWinkelman

  DeHazeWinkelman

  17:57 - 05 februari 2018

  Türkmen

  Ook in Amsterdam is er gedoe rond Forum. Kandidaat-raadslid Kristina Türkmen verwijderde haar Twitter-account nadat enkele van haar tweets voor ophef zorgden. 

  Zondag twitterde het kandidaat-raadslid nog "Weg @markrutte & Merkel! Samen met jullie multiculturele, vooral de antiwesters&antisemitisch&beestachtig islamisering cultuur. Achter de tralies deze tuig met droog brood en water zonder uitkering. Maak de uitzondering en voer de zwaardere straffen in hun eigen beesten taal."

  Op maandagochtend werden meer dan achthonderd tweets van het twitteraccount van Türkmen verwijderd. Op maandagmiddag werd het gehele twitteraccount van het kandidaat-raadslid opgeheven.

  Door: ANP/NU.nl

  Lees meer over: 

  Forum voor Democratie Thierry Baudet

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 februari 2018 @ 06:46
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG D66-FvD, Ollongren-Baudet... de laatste doet aangifte (?) tegen de minister. Dit vanwege 'smaad en laster'... Door diverse rechtsdeskundigen, media, etc a; gezegd; JURIDISCH KANSLOZE ZAAK... eigenlijk geeneens 'strafbaar handelen in rechtszin' en het OM zal ook 'niet ontvankelijk' zeggen: Dit hoort thuis in het politieke debat'... En dan zit daar ook nog een advocaat bij die dit doorzet... Hoe deskundig is deze man? Maar dat wordt ook al afgevraagd in het boek - hoewel niemand bij name wordt genoemd en dat zegt de titel ook al, Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...over de 'nieuwe politieke ellite'...? Ieder die gaat stemmen 15 maart weer aanrader om eerst dat even te lezen....

  Hier het artikel van NU.NL ANP (bron)

  Zondag 04 februari 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Baudet doet aangifte wegens smaad en laster tegen minister Ollongren 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 03 februari 2018 10:44 Latste update: 03 februari 2018 13:30

  • Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, heeft wegens smaad en laster aangifte gedaan tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). 

  Tijdens een persconferentie heeft Baudet alle beschuldigingen van racisme van de hand gewezen. "Racisme is het beoordelen van mensen op hun uiterlijk en afkomst en dat doen wij op geen enkele wijze en we verwerpen dat ten stelligste. Wij staan voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn en niet ras, sociale klasse, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid", aldus de FvD-leider.

  Ollongren maakt zich volgens de politicus met haar "lasterlijke uitspraken" schuldig aan "demonisering van een volksvertegenwoordiger".

  Theo Hiddema, die optreedt als Baudets advocaat, verwacht dat de aangifte "met enige spoed" zal worden behandeld. Baudet en Hiddema vormen samen de tweemansfractie van Forum voor Democratie in de Tweede Kamer.

  Ollongren betichtte Baudet vrijdagavond in een lezing van het betrekken van ras in het politieke debat. Zo weigerde hij een omstreden uitspraak van zijn Amsterdamse partijgenoot Yernaz Ramautarsing te veroordelen. Volgens Ollongren "gaat Baudet verder waar de PVV ophoudt".

  Bij het politiebureau om aangifte te doen tegen de Minister van Binnenlandse Zaken. Om 12:30 uur vanmiddag geef ik met mr. Theo Hiddema, die zal optreden als mijn advocaat, een persconferentie in Hotel de l’Europe in Amsterdam. #FVD

  thierrybaudet

  thierrybaudet

  09:15 - 03 februari 2018

  Liever debat

  "Het staat Thierry Baudet uiteraard vrij om aangifte te doen. Maar logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open." Dat laat de woordvoerder van Ollongren weten.

  Volgens haar woordvoerder heeft de minister vooral willen stilstaan bij het belang van artikel 1 van de Grondwet, waarin discriminatie op welke grond dan ook wordt verboden. Dat wetsartikel staat volgens Ollongren onder druk, onder meer door aanvallen vanuit de populistische hoek.

  Kernwaarden

  Tijdens de lezing vrijdagavond zei Ollongren dat het populisme de "kernwaarden van de democratie" bedreigt en Forum voor Democratie (FVD) hier verder in gaat dan de PVV.

  "De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat", zei ze vrijdag in Nijmegen in de burgemeester Ien Dales-lezing.

  Openlijk discrimineren

  Ze hekelde dat FVD-leider Thierry Baudet deze week geen afstand nam van de uitspraak van een partijgenoot dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan andere rassen. "Zo laat hij het dus onweersproken als zijn partijgenoten openlijk discrimineren op basis van ras."

  De bewuste uitspraak is gedaan door Yernaz Ramautarsing die nummer twee staat op de kandidatenlijst van FVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Het heeft ertoe geleid dat D66, GroenLinks en de PvdA niet meer willen samenwerken met FVD na de verkiezingen.

  Door: ANP/NU.nl

  Lees meer over: 

  Thierry Baudet Forum voor Democratie Kasja Ollongren

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 februari 2018 @ 06:45
  #1

  Goedemorgen, dan heeft mevr. Ollongren - Kajsa Ollongren @KajsaOllongren - het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg, nog geen eens gelezen, nemen we aan? De politiek is als INSTITUUT levensgevaarlijk voor de mensheid zelfs! Wat vindt u?  

  Zie verder bericht van RTL-Nieuws (Twitter)

  02 februari 2018 22:29

  Minister Ollongren: Thierry Baudet gaat verder dan Geert Wilders

  Minister Ollongren: Thierry Baudet gaat verder dan Geert Wilders

  Kajsa Ollongren. 

  © ANP

  Forum voor Democratie (FVD) gaat verder in het bedreigen van 'kernwaarden van de democratie' dan de PVV. Dat vindt vicepremier en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  Ollongren: "De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt. De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat."

  'Partijgenoten discrimineren openlijk'

  Ze hekelde dat FVD-leider Thierry Baudet deze week geen afstand nam van de uitspraak van een partijgenoot dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan andere rassen. "Zo laat hij het dus onweersproken als zijn partijgenoten openlijk discrimineren op basis van ras."

  De bewuste uitspraak is gedaan door Yernaz Ramautarsing. Hij staat op plek 2 op de kandidatenlijst van Forum Voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Het heeft ertoe geleid dat D66, GroenLinks en de PvdA niet meer willen samenwerken met FVD na de verkiezingen.

  Waar is Baudet?

  Zie voor filmpje artikel van RTL Nieuws @RTLnieuws

  De politieke tegenstanders van Baudet hebben kritiek op zijn afwezigheid in de Tweede Kamer.

   

  handtekeningafbeelding