450 keer bekeken

FORUM VOOR DEMOCRATIE artikelen...

 • dinsdag 27 november 2018 @ 00:59
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, nog wat Twitterberichten over FvD: STEEDS MEER DUIDELIJKER DAT FVD EEN "EXTREEM RECHTSE PARTIJ" is? Overigens is ook bekend dat de vader van Theo Hiddema in de oorlog lid was van de NSB, 'kinderen kun je dit de ouders niet kwalijk nemen', maar toch, zie de opmerkingen van Hiddema over de 'Zwarte Weduwe', van Rost van Tonningen, één van de top-leiders van de NSB destijds ter dood veroordeeld. Oordeelt u zelf maar toch niet willen we dit de lezers onthouden en ook hoe velen ook over deze partij denken? 

  Wilco Veldhorst‏ @Veldhorst__W 3 u3 uur geleden

  Meer

  Wilco Veldhorst heeft geretweet Bart van der Meeren

  Misschien moet @veronicainside Derksen ook maar vragen of hij Thierry -de koffie van holocaustontkenner LePen was lekker- Baudet en Theo -de holocaustontkennende zwarte weduwe Rost van Tonningen was "moedig", "heldhaftig" en "een sieraad"- Hiddema écht "fatsoenlijk rechts" vindt.

  Wilco Veldhorst heeft toegevoegd,

  Bart van der Meeren @MajesteitBart

  Volgen@MajesteitBart volgen

  Meer

  Nu Johan Derksen z'n steun aan #FvD heeft uitgesproken, ook maar even de vraag gesteld of hij de EU erger vindt dan WO 1 en 2. Zoals @thierrybaudet de EU "de échte Europese zelfdestructie" vindt. @veronicainside

  Tweets

  1. Wilco Veldhorst‏ @Veldhorst__W 2 min.2 minuten geleden

   Meer

   Je bent toch echt van het padje als je gaat denken dat ik ooit “respect” op ga brengen voor een proleet die de NSB “een boerenbelangenbehartigersorganisatie” noemde, al heeft hij 10 krijtstreeppakken over elkaar aan en spreekt ie met 30 aardappels in zijn keel.

   0 antwoorden 0 retweets 1 vind-ik-leuk

   Privébericht

  Wilco Veldhorst‏ @Veldhorst__W 17 u17 uur geleden

  Meer

  Wilco Veldhorst heeft geretweet Self Vertroue ðŸ‡ªðŸ‡º ðŸŒ#FBPE

  Brexit is geweldig hoorde ik Baudet nog zo zeggen.

  Wilco Veldhorst heeft toegevoegd,

  Self Vertroue  ðŸ‡ªðŸ‡º ðŸŒ #FBPE‏ @Selfvertroue91

  Volgen@Selfvertroue91 volgen

  Meer

  First analysis of government’s Brexit plan finds UK would be £100 billion poorer each year

  Tweet vertalen

  14:36 - 25 nov. 2018

  • 19 retweets
  • 20 vind-ik-leuks
  • Verity KalcevPaulShouty Remainer #FBPE #PeoplesVote #Talk2ChalkNick Dixon 🇬🇧🇪🇺Joey #FBPEJonGriff Griffiths #FBPE 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🇩🇪 🇪🇺Mrs @philmonkey #FBPEBarbara Winton

  3 antwoorden 19 retweets 20 vind-ik-leuks

  handtekeningafbeelding
 • zondag 25 november 2018 @ 07:04
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, HET LIJKT ER EEN BEETJE OP DAT BAUDET ZELFS NOG de muziekkeuze van de 'mens' wil bepalen? Hoezo 'dictatuur'? Hij ligt hierover ook al in de clinch met al zijn collega's in de Tweede Kamer... opmerkelijk en ook een beetje droevig bericht. 

  Zie en lees verder art. van het AD (bron) 

  https://www.ad.nl/politiek/baudet-beledigt-muzieksmaak-collega-s-tweede-kamer~aa7a30db/

  Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, zit in zijn werkkamer achter zijn vleugel

  Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, zit in zijn werkkamer achter zijn vleugel © ANP

  Baudet beledigt muzieksmaak collega’s Tweede Kamer

  Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, heeft afgelopen nacht een hatelijke email gestuurd naar alle andere Kamerleden. Daarin kraakt hij hun moderne muzieksmaak en raadt zijn collega’s meteen enkele klassieke componisten aan. 

  Edwin van der Aa 23-11-18, 13:07 Laatste update: 15:21 

  • 87
  • Parlementariërs Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) hebben alle 148 collega’s gevraagd hun top vijf met muziekfavorieten in te sturen. Na een tweede stemronde moet hier uiterlijk 1 december een Top 150 van de Tweede Kamer uitkomen. Baudet reageerde vannacht om half drie nogal verbolgen op de groslijst met inzendingen, die is rondgestuurd.

  Allemaal enorme ***muziek

  De email die Thierry Baudet vannacht naar zijn collega's stuurde

  De email die Thierry Baudet vannacht naar zijn collega's stuurde © Anoniem Kamerlid

  Baudet schrijft: ‘Allemaal enorme ***muziek. Hoe is zoiets mogelijk?! Waar zijn Brahms, Beethoven, Strauss, Schumann, Debussy, etc.? Wat is er met jullie aan de hand!?’

  Vanmorgen heeft initiatiefnemer Von Martels de voorman van Forum voor Democratie gelijk van repliek gediend. Hij schrijft: ‘Het valt nog enigszins mee volgens mij! Brahms, Chopin, Mahler, Mozart, Strauss en Wagner komen allemaal in dit Kamerlijstje voor! Maar je hebt gelijk dat Beethoven, Schumann en Debussy hier tweede viool spelen. Er is nu eenmaal verschil tussen muziek uit de Kamer en kamermuziek!’

  CDA’er Von Martels geeft desgevraagd nog aan dat in de lijst ‘voor ieder wat wils’ zal zitten, van Queen tot Keane. Ook volgens El Yassini gaat de muziek alle kanten op: van death metal tot klassiek. Van het Ave Maria tot Bohemian Rhapsody.”

  Kamerlid Peter Kwint (SP) zegt dat hij heeft overwogen naar alle collega‘s het volgende antwoord te sturen: ,,Sorry dat ik je dit moet vertellen, maar die zijn allemaal dood Thierry.“ Kwint zag daar toch maar van af.

  De 150 Kamerleden kunnen deze week hun definitieve lijstje nog doorgeven. De bedoeling is dat de Top 150 van de Kamer begin december wordt bekendgemaakt. Von Martels en El Yassini hopen de lijst te kunnen presenteren in een radioprogramma rond de uitzending van de Top 2000.

  Baudet was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

  Het is niet de eerste keer dat Baudet in de clinch ligt met zijn collega's uit de kamer:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 november 2018 @ 07:58
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, EEN ARTIKEL VOOR U, GEVONDEN VIA TWITTER over het FvD. Een inkijkje in de partij van een voormalig FvD lid. Oordeelt u zelf.

  Noot: in het artikel kwamen gesponserde reklames voor, deze zijn verwijderd.  

  Zie en lees verder art. van DDS (bron) 

  • De Dagelijkse Standaard
  •  

  ‘FVD is aan het verwelken: crowdfunding mislukt, ALV raakt niet uitverkocht… ik zeg m’n lidmaatschap op!’

   Delen

   

   Delen

  baudet hiddem in de kamer

  Foto: Thierry Baudet en Theo Hiddema van FVD. Bron: Tweede Kamer.

  Door  20 november 2018

  Aanstaand oud-FVD-lid Rob van Gemert is klaar met de partij van Thierry Baudet, zo zegt hij in een ingezonden artikel. “Mijn lidmaatschapsopzegging gaat op de bus. Voor de tweede keer. Nu aangetekend!” Hij hekelt het narcisme van de partijleider, de mislukte acties en het feit dat de beweging een “gesloten bolwerk” is.
  De partij Forum voor Democratie bestaat nu twee jaar. En zit anderhalf jaar in de Tweede Kamer. Hoe gaat het nu eigenlijk? De start was voorzichtig; slechts met twee zetels in de kamer. Voor de partijtop een teleurstelling; men rekende op vier á vijf zetels. Ze hádden wel bijna een derde en eindigden in feite op 2,8. De Turkse minister zat hen echter dwars, dat leverde Rutte als ineens de staatsman zijnde toch net weer een paar zetels op.

  Daarna was er ineens een periode van bloei. De partij-top had een leuk snoepreisje naar het ACRE congres in Miami in mei 2017. In de zomer kwam vervolgens een hardere toon, vooral intern, én een koerswijziging, die door de dissidenten al werd opgemerkt. Waarmee de FvD zetels begon af te pakken van de PVV. In weerwil van Baudet’s belofte, dat hij de VVD ‘tot onder de tien zetels ging brengen‘.

   

  Baudet en de partijtop gingen zich half oktober te buiten met een diner met de Amerikaanse racist Jared Taylor in het dure Ambassade Hotel, op kosten van de partij, gedurende 5 uur. Ze schrokken zich wild dat het ontdekt werd. Maar maakten er haastig ‘onderzoek’ van; ze spreken nou eenmaal ‘dagelijks tientallen mensen‘. Het is voor mij onbegrijpelijk dat het journaille dit zo makkelijk heeft laten lopen, en er verder niet op doorvroegen. Een gesprek als ‘onderzoek’ kan je ook doen in een zaaltje van een Van der Valk-hotel, voor twee uur gehuurd, met een karaf water en twee glazen. Dat hoeft niet door middel van een duur diner in een chic hotel, op kosten van de partij.

  Ik heb dat onderzoek dus zelf maar gedaan; door een half uurtje rond te lezen op American Renaissance (hé, waar heb ik dat woord vaker gehoord…?). Dat is de site van Taylor. Ook las ik wat recensies over zijn boeken. Zijn vriendjeRichard Spencer wiens aanhangers eens de Hitler-groet brachten, met de uitspraak ‘Hail Trump’ vergezeld, houdt bijeenkomsten met vlaggen, vaandels, zwarte kleding en parades. En sport en spel. Puur neo-nazisme.

  Maar volgens Baudet ben je toch niet uit het juiste hout gesneden als je niet voor FvD uitkomt. Heel veel mensen passen er echter logischerwijze voor om hun FvD-voorkeur kenbaar te maken in hun omgeving, en zó kom je dan op een gegeven moment ook niet echt verder natuurlijk.

  Voor en tijdens de ALV van 2017 waren de spanningen daarom al hoog opgelopen in de partijtop. En rolden er koppen en werden dingen doorgedrukt. In november 2017 werden zelfs de provinciale teams met alle vrijwilligers van het eerste uur opgeheven. De dissidentenkwestie kwam vervolgens zeer duidelijk naar buiten in februari en maart 2018. Wat een smet wierp op het woordje democratie in de partijnaam. Tóch steeg de partij in de maanden daarna nog in de peiling. Tot een mooi resultaat bij Maurice de Hond waarbij de partij op 16 stond en de PVV op 14.

  Hoogmoed komt echter voor de val. Wie zich onaantastbaar maakt, gaat zich ook zo gedragen. We kregen de naaktfoto. Daar zit men op het platteland en in de provincie niet op te wachten. Bij GeenStijl en de JFVD vonden ze het misschien prachtig, maar die zijn tezamen maar een halve zetel qua kiezers. De uitdrukking ‘ondoordacht provinciaal geklooi‘ en ‘naïef politiek amateurisme’ in zijn brief naar de dissidenten, was als volledige Amsterdamse partij-top ook niet echt tactisch… ‘Provinciaal’ als in: boerig, dom, laag, volks en plattelands? Wie zal het zeggen?

  Zwakke Trump: VS blijft achter “geweldige bondgenoot Saoedi-Arabië” st...

  Geert Wilders haalt Tommy Robinson naar Den Haag: “Trots om deze Brits...

  LOL! Zwakke KRO-NCRV hoofdredacteur Hans Laroes neemt ‘Twitter-pauze':...

  Oeps! Ledenbestand VARAgids loopt volkomen leeg na cover met Sylvana S...

  Filmpje! PVV’er wijst de DENK-bruinhemd aan: “Daar zit hij! De fascist...

  BAM! Libische autoriteiten zetten traangas in om nepvluchtelingen van ...

  Politiekcorrecte SP-jongeren staan pal achter Kick Out Zwarte Piet

  Kijk eens aan! Maarten van Rossem vindt Zwarte Piet niet racistisch: ‘...

  Presentatrice Michella Kox is klaar met Zwarte Piet: “Ik zie alleen ma...

  Ook laffe D66-robot Jetten capituleert: ‘Met gekleurde en roetveegpiet...

  Die werkelijke aard kwam ten volle tot uiting in de uitspraak ‘beneden mijn waardigheid‘. Baudet liet zich kennen: hij was tijdens de algemene politieke beschouwingen overdag niet aanwezig, maar dronk wel wijn. Ineens stond de partij drie zetels in de peiling lager, en regende het opzeggingen. In paniek werd er fluks een ronkend filmpje gemaakt over de aankomende Provinciale Statenverkiezingen en naar de leden gemaild.

  Sinds de zomer is er echter de megalomane doelstelling van decrowdfundings-actie van €1 miljoen. De eerste €100.000 euro was er in tien dagen. Regiocoördinatoren doneerden rond de €500, dus dat schoot lekker op. De volgende €100.000 was er echter pas 110 dagen later. En nu de helft van de beschikbare tijd inmiddels verstreken is, met een dure december in het vooruitzicht, en een zuinige januari waarin iedereen niks meer uitgeeft, staat de teller pas op €230.000 euro. Veelzeggender daarbij is het feit dat slechts 3200 leden hebben gedoneerd. Van de 25.000 leden: slechts 12%. Ondanks teksten in de partijmails dat ‘als alle leden nou even € 50,- euro betalen, we er zijn’. Dit bovenop het lidmaatschapsgeld van € 25,- . Mensen geven in een collectebus voor zeer goede doelen doorgaans € 1 á 2 euro. En bij de doneeractie voor de Blokkeerfriezen waren er in zeven dagen tijd 10.000 mensen zomaar gemiddeld 20 euro per persoon schonken; twee ton in totaal. Maar de partijtop vindt dat de FvD de leden best 75 euro mag kosten. En dat pikken de leden blijkbaar niet.

  De crowdfundings-actie is dus mislukt. En ook is de ALV nog steeds niet uitverkocht! Dat was vorig jaar wel anders…

  Nu is er paniek in de partij-top. En worden er mensen ingevlogen die moeten aangeven waar het nou aan ligt. Dat weten ze zelf namelijk niet. Zelfreflectie is Thierry vreemd. Hoewel het hem al honderden keren verteld is, en je hetoveral ziet staan op internet: zijn eeuwige übernarcisme,zelfingenomenheid, benadrukken van zijn zelfvermeende hoog-intelligentie, en zijn badinerende elitaire- en excentrieke gedrag schijnt hij niet te hoeven matigen. Er is immers niemand die hem evenaart, toch? “Ik word Minister-President. Tuurlijk. 100%.”

  Tel daarbij op dat de partijtop een gesloten bolwerk is, zij zich omringd hebben met getrouwelingen die natuurlijk op alles enthousiast ja knikken, en geen echt partijkantoor hebben dat mails en telefoontjes beantwoordt. De teruggang naar 10 zetels, met de PVV weer op 21 zetels, is dus logisch.

  Kritiek leveren als lid heeft geen zin; je komt gelijk op de zwarte lijst te staan. Mede-oprichter Henk Otten staat bekend om die methode. Vraagt eigenlijk niemand zich ooit eens af waarom de partijtop zichzelf voor onbepaalde tijdheeft aangesteld? Waarom wil de penningmeester Otten blijkbaar niet dat er een opvolger komt na hem? Baudet blijft ondertussen partijvoorzitter én fractievoorzitter. Het bestuur bestaat eigenlijk uit slechts twee man. Die ook nog eens zakelijk aan elkaar verbonden zijn.

  Kortom, mijn lidmaatschapsopzegging gaat op de bus. Voor de tweede keer. Nu aangetekend…

  Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan opTwitter!

   Delen

   

   Delen

   

  In dit artikel

  Gewijzigd op 2018-11-21 07:58:25
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 november 2018 @ 07:17
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, MOTIE 'DAKLOZEN'... alleen FvD stemde tegen. Nu van Twitter en deze tekst zegt al meer dan genoeg... Maar 'instituut' politiek kunnen we veel meer over zeggen....

  Eva de Bakker‏ @Eva_dB_

  Daar staat FvD dan. Een dak boven je hoofd hebben, is 'slechts' een mensenrecht. En ach, het aantal daklozen is tussen 2009 en 2016 met 'slechts' 75% gestegen.

  10:09 - 13 nov. 2018

  • 43 retweets
  • 45 vind-ik-leuks
  • Homo sapiens#COWP#FBPEEdmar MeuwissenQuarterlife CrisisMohammed - محمدRohanPytrik SchafraadJimmy 🇵🇸 🏳️‍🌈 🌱Rebekka Timmer | Zwarte Piet Is RacismeStefan Vinken

  4 antwoorden 43 retweets 45 vind-ik-leuks

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 november 2018 @ 01:35
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, VEEL BOZE REACTIES NA TWEET BAUDET ivm HERDENKING EINDE W.0.1 De reacties zijn overduidelijk in dit artikel. Inderdaad, demogagie van de eerste orde die we alleen nog meer zagen in de jaren '30 in Duitsland vorige eeuw. Zie eerdere berichten over FvD ook hierover. Onbegrijpelijk dan toch weer het grote gevaar van PARTIJPOLITIEK, waarbij verdaaalde geesten aan de macht kunnen komen die alleen maar zelfdestructief zijn voor alle levensvormen op Aarde...  

  Zie en lees verder art. van MSN ANP Twitter (bron)

  ANP

  Veel boze reacties na WO I-tweet van Baudet

  ANP Producties

  5 uur geleden

   Veel boze reacties na WO I-tweet van Baudet© ANP Veel boze reacties na WO I-tweet van Baudet

  HILVERSUM - Een Twitter-bericht dat Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet wijdde aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, heeft maandag tot veel boze reacties geleid. Veel Europese leiders herdachten zondag het einde van deze oorlog, honderd jaar geleden.

  Baudet stelde in een reactie op de herdenking dat "na dit extreme bloedvergieten de échte Europese zelfdestructie nog moest beginnen. Honderd jaar culturele, demografische en geostrategische suïcide verder staat nu een generatie op die de beschaving weer wil revitaliseren.”

  Veel journalisten, wetenschappers en politici reageerden boos en verdrietig op de stelling van Baudet. “Thierry miste vandaag een geweldige kans om even te zwijgen”, stelt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. “Wie de gedachtenis van WO I misbruikt voor xenofobe propaganda, moet zich schamen”, meent schrijver Jan Kuitenbrouwer. “Die honderd jaar sinds einde WO I zouden vreedzaam zijn verlopen als we verstoken waren gebleven van de nationalistische hersenschimmen die AH exploiteerde en waar jij ook achteraan loopt. Ga je mond spoelen."

  Serieuze talkshows

  Ook D66-parlementariër Sjoerd Sjoerdsma zet ernstige vraagtekens bij de uitspraak van Baudet. “Want als er één ding erger is dan een oorlog met miljoenen slachtoffers dan is het wel de verregaande, vreedzame samenwerking op ons continent die ongekende welvaart, vrijheid en veiligheid heeft gebracht”, stelt hij sceptisch op Twitter. “Baudet heeft met zijn tweet over de Eerste Wereldoorlog de beschaving definitief achter zich gelaten”, constateert historicus Han van der Horst.

  Schrijver en antropoloog Joris Luyendijk vraagt zich hardop af “waarom deze man nog welkom is op opiniepagina’s van serieuze kranten en weekbladen, en aan tafel bij serieuze talkshows?” Journalist Nausicaa Marbe veroordeelt de uitspraak van de FvD-politicus scherp. “Politicus die (nu ‘omvolking’ salonfähig wordt) termen als ‘demografische suïcide’ bezigt, wenkt bewust het agressieve racisme dat in Europa oplaait dichterbij”, stelt ze.

  Ook onderzoeksjournalist Sam Gerrits heeft geen woorden voor de Tweet van Baudet. “De dood van 37 miljoen mensen aanwenden voor je eigen politieke doelen, in een tweet die volkomen uit leugens bestaat. Woorden schieten tekort.”

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 22 september 2018 @ 01:11
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, BAUDET WIL NIET MEEDOEN AAN INHOUDELIJKE DEBATTEN KAMER. Dat is 'beneden zijn waardigheid' vindt hij zelf. De collega Kamerleden vielen daarbij 'over hem heen', als hij de politiek wil veranderen 'moet hij dat hier, in deze Kamer doen', vinden zij. Terecht in huidige politieke systeem van 'partijpolitiek', democratie. Het is ook een grote minachting en waardigheid in feite voor ZIJN KIEZERS, deze houding, lees ook de eerdere overige topics, hierover.

  Overigens laat het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, ook niet veel heel van de politiek intenties van het FvD, Baudet in het bijzonder. Ook gelezen dat er een ANDER SYSTEEM moet komen voor de mensheid, dan dit politieke, dat niet meer een goed systeem is, 'discriminerend als geen ander op Aarde, zie de opkomst van de kiezers steeds weer.... zal midner en minder worden. geloof erin is sterk tanende? Doch ook het boek laat zich hier duidelijk wel over uit, het moet van de POLITIEK ZELF KOMEN, veranderen....Hoe dan, leest u het zelf.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Baudet vindt meedoen debat 'beneden zijn waardigheid'

  GISTEREN, 21:31

  POLITIEK

  Video afspelen

  06:35

  Baudet: 'Meedoen aan debat is beneden mijn waardigheid'

  Forum voor Democratie-leider Baudet vindt het beneden zijn waardigheid om mee te doen aan de Algemene Politieke Beschouwingen. In de Tweede Kamer noemde hij het debat "zinloos" en een "aaneenschakeling van ingestudeerde riedeltjes".

  De Algemene Politieke Beschouwingen zijn het belangrijkste politieke debat van het jaar, waar twee dagen lang de kabinetsplannen voor volgend jaar worden besproken. Baudet heeft alleen woensdag tijdens zijn 'inbreng' en vandaag bij het indienen van zijn moties iets gezegd. Vanavond zei hij dat hij zich bewust afzijdig had gehouden van het "wedstrijdje vliegen afvangen". Dat leidde tot hoongelach in de Kamer.

  Niet meespelen

  Baudet zei geprikkeld dat hij niet mee wilde doen aan die sprookjeswereld en dat hij deze dagen gebruikt had om buiten de Tweede Kamer zijn partij op te bouwen. "Ik ga hier niet meespelen. Er wordt toch niet geluisterd." De opmerking dat debatteren beneden zijn waardigheid was, schoot een aantal partijen in het verkeerde keelgat. Ze vinden dat hij in de Tweede Kamer zelf moet laten zien hoe het dan wel moet. Ook vinden zij dat hij minachting toont voor de democratie.

  CDA-leider Buma vindt dat Baudet zich niet moet laten betalen als Kamerlid als hij niet wil meedoen aan debatten. "U staat hier om de regering te controleren namens het volk. Dan moet u dat ook doen." D66-voorman Pechtold is zeer ontstemd over het dedain dat Baudet volgens hem toont voor het parlementaire werk in Tweede Kamer. GroenLinks-leider Klaver sprak waardering uit voor PVV-leider Wilders, normaal een grote tegenstander. Maar Wilders "stond hier vandaag wel om de premier onder vuur te nemen".

  Wijntje

  VVD-fractievoorzitter Dijkhoff snapt niet dat de leider van Forum voor Democratie niets doet om de kwaliteit van het parlementaire debat te verbeteren. "Ik gun u uw wijntje in de wandelgangen, maar had u uw tijd niet beter kunnen besteden", vroeg hij. Ook Segers van de ChristenUnie is boos. "Hier vechten we onze gevechten uit, niet met een wijntje in de gang. Als je het systeem wilt veranderen, doe je dat hier."

  BEKIJK OOK

  Rutte reageert bijna op 37 moties van oppositie en coalitie

  Geen toenadering kabinet over dividendbelasting

  Rutte aan zet tegenover getergde oppositie

  Deel dit artikel: 

        

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 08 september 2018 @ 00:37
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG EXTREEM RECHTSE JONGERENORGANISATIE, HUISZOEKING BIJ HEN door het OM. Ook wordt het FvD (Baudet) aan deze poltieke jongerenorganisatie gelieerd, in ieder geval hebben zij grote politiek banden, zie vorige artikel... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Huiszoeking bij extreemrechtse Vlamingen

  GISTEREN, 21:13

  BUITENLAND

  Dries Van Langenhove, leider Schild & Vrienden VRT PANO

  In België zijn huiszoekingen gedaan in het onderzoek naar de jongerenbeweging Schild & Vrienden, die er extreemrechtse ideeën op na blijkt te houden. Een van de doorzoekingen was bij de leider, de student Dries Van Langenhove.

  Aanleiding is een reportage van de Vlaamse omroep VRT. Daarin werd duidelijk dat de beweging, met zo'n 190 kernleden, zich naar eigen zeggen gewapend voorbereidt op een rassenstrijd. Het bleek dat de leden in besloten chatsessies racistische, seksistische en gewelddadige standpunten uitwisselen.

  In België is geschokt gereageerd op de reportage. Het Openbaar Ministerie kondigde na de uitzending aan dat het een onderzoek instelt. Een woordvoerder zegt bij de VRT dat het OM wil weten of er strafbare feiten zijn gepleegd.

  Van Langenhove bevestigt in Het Laatste Nieuws dat de politie bij hem huiszoeking heeft gedaan. Er is onder meer computermateriaal in beslag genomen. De universiteit in Gent waar hij studeert heeft hem geschorst.

  BEKIJK OOK

  België valt over reportage over ultrarechtse jongeren

  Extreemrechts in Nederland is 'what you see is what you get'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 september 2018 @ 00:31
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, EEN ARTIKEL DAT VOORAL VLAANDEREN BETREFT, maar ook hier grote vragen oproept tenminste bij een enkele politieke partij - zie eerdere berichten hier ook over - en zeker in elk Europees land of elders ter wereld grote zorgen kan baren. Thierry Baudet wordt er ondermeer in genoemd als 'inspirator' ook van deze Vlaamse beweging? 

  Zie ook Twitterberichten hierover en ook op club Europese Unie - http://europese-unie.clubs.nl/  - wordt geplaatst. 

  Laatste bericht:  

   G.Duke en 2 anderen volgen

  Sherry Baudet‏ @sherrybaudet 6 u6 uur geleden

  Meer

  Sherry Baudet heeft geretweet Koen Geens

  #baudet #fvd

  Sherry Baudet heeft toegevoegd,

  Koen Geens @Koen_Geens1

  Het parket van Gent opent een onderzoek in de zaak Schild & Vrienden

  1 antwoord 0 retweets 0 vind-ik-leuks

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Extreemrechts in Nederland is 'what you see is what you get'

  VANDAAG, 21:36

  BUITENLAND

  Dries van Langehove in gesprek met een journalist van de VRT VRT PANO

  De Vlaamse jongerenbeweging Schild & Vrienden houdt de gemoederen in België flink bezig. Op het eerste oog lijkt de groep van de 25-jarige Dries van Langenhove te vechten voor het behoud van de Vlaamse identiteit, maar achter de schermen is er veel meer aan de hand.

  Gisteravond zond de VRT in het programma Pano een reportage uit waarin het ultrarechtse gedachtegoed van Schild & Vrienden aan het licht kwam. Een journalist kreeg toegang tot een geheime Facebookgroep van Schild & Vrienden en een chatgroep. Daarin werden aan de lopende band racistische, antisemitische en vrouwonvriendelijke berichten gedeeld.

  Onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg van weekblad Elsevier doet onderzoek naar extreemrechtse groeperingen. Een situatie zoals Schild & Vrienden is zij in Nederland nog niet tegengekomen, vertelt ze in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "In Nederland heb je wel de alt-right-beweging Erkenbrand, maar die zijn heel duidelijk in hun bedoelingen."

  Bier drinken en lezingen bijwonen

  "What you see is what you get", vertelt Sterkenburg. "Erkenbrand heeft een podcast over hoe je een witte ethnostaat creëert. Ze zijn open over wat ze vinden." Het is volgens haar ook niet echt een actiegroep. "Ze zijn veel meer van het bier drinken en lezingen bijwonen. Misschien als daar ook een Dries van Langenhove opstaat om mensen te mobiliseren, maar daar is nu geen sprake van."

  Het venijn zit hem volgens haar in het geniep waarmee Schild & Vrienden te werk gaat. Voor de buitenwereld doet de groep zich voor als een conservatieve beweging die wil dat de Vlaamse normen en waarden behouden blijven. Maar achter de schermen wordt racistisch en antisemitisch gedachtegoed gedeeld.

  VRT NWS

  @vrtnws

  In @vrtpano zie je de twee gezichten van het conservatieve "Schild & Vrienden": een rechtse beweging versus een geheime groep vol racisme, seksisme en wapens. Herbekijk de uitzending en lees meer 👇 â–¶ï¸Â https://t.co/tH21yRUaen #vrtnws #pano

  1 dag geleden

  Van Langenhove vroeg in de chatgroep hoe Schild & Vrienden zich het beste naar buiten kon presenteren. "Stel u gematigd op", zegt een lid. Vervolgens suggereert hij om achter de schermen wel het extreemrechtse gedachtegoed uit te dragen. Van Langenhove is het daarmee eens. Als de 25-jarige student ermee geconfronteerd wordt door de reportagemaker ontkent hij alles.

  Bitterbalnationalist

  Van Langenhove blijkt dit jaar ook meegedaan te hebben aan de zomerschool van Forum voor Democratie. "Dat betekent niet dat er banden zijn tussen die twee clubs", zegt Sterkenburg. "Hetzelfde geldt voor Erkenbrand. Die waren in eerst instantie erg opgetogen over FvD, maar inmiddels is dat anders."

  De Nederlandse alt-right-beweging vindt Thierry Baudet een "bitterbalnationalist", zegt ze. "Ze zijn teleurgesteld in hem. Hij zwaait wel met het vlaggetje, maar hij durft de rassenkwestie niet aan te snijden."

  Het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie zegt in een verklaring dat zij geen weet hadden van waar Van Langenhove zich mee bezighoudt. "Het spreekt voor zich, dat hij niet tot de zomerschool was toegelaten indien de zaken waarvan hij wordt beschuldigd als feiten bij ons bekend waren geweest." De zomerschool zegt de selectieprocedure aan te scherpen.

  Voor dergelijke ranzigheden is binnen onze partij geen plaats.

  N-VA-leider Bart de Wever

  De gevolgen van de VRT-reportage voor leden van de beweging zijn in ieder geval enorm. Justitie heeft een onderzoek ingesteld en Van Langenhove is niet meer welkom op de universiteit van Gent, waar hij studeert.

  Ook zijn drie kandidaten die voor de Nieuws-Vlaamse Alliantie zouden meedoen aan de lokale verkiezingen in België geschrapt van de lijst vanwege hun banden met Schild & Vrienden. "Voor dergelijke ranzigheden is binnen onze partij geen plaats", zei N-VA-leider Bart de Wever over de kwestie.

  Schild & Vrienden werd in 2017 opgericht door Dries van Langenhove. In eerste instantie was het een Facebookgroep bedoeld om memes te delen, maar al snel werden er ook ook offline bijeenkomsten georganiseerd. Zo verstoorde de groep in maart van dit jaar nog een demonstratie voor een humaner migratiebeleid.

  De groep maakt zich hard voor het behoud van de Vlaamse identiteit en vindt dat de traditionele familiewaarden in gevaar zijn. "Als je tegenwoordig een normaal gezin wil stichten, word je een freak genoemd", zei Van Langenhove eerder dit jaar op een bijeenkomst.

  De naam Schild & Vrienden is niet geheel toevallig gekozen. Het verwijst naar een strijdkreet die in 1302 werd gebruikt tijdens de Guldensporenslag. De kreet 'schild en vriend' was bedacht om de vijand te herkennen. Voor de Vlamingen was de uitspraak geen probleem. De Fransen maakten er 'skild en vriend' van.

  BEKIJK OOK

  België valt over reportage over ultrarechtse jongeren

  Deel dit artikel: 

   Wilco Veldhorst heeft geretweet

  dhr Wesel‏ @Lennartwesel 57 min.57 minuten geleden

  Meer

  Thierry Baudet, inspirator.

   

  0 antwoorden1 retweet0 vind-ik-leuks

   

   

  Gewijzigd op 2018-09-07 04:33:38
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 september 2018 @ 01:14
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, BAUDET VERLOOFD. Wij wensen hem uiteraard het allerbeste toe.

  Echter wel een opmerking daarbij, een goede realatie onderhouden vergt zeker 80-90 % van de tijd. Blijft ook wat tijd over voor pianospelen, aan lavendel ruiken en naakt aan een zwembad liggen... wink(zie vorige topic) we doen ALLES VOOR DE KIEZERSGUNST EN AANDACHT TREKKEN. Uiteraard weer, wij wensen daar betrokken alle goeds bij en van ons mag alles. Echter een teleurstelling voor de maatschappij, er blijft nu heel weinig TIJD over voor de POLITIEK. En weg alle goede plannen en voornemens, zoals hij al vrij in het begin zei bij het programma Business Class, RTL7... we kunnen de euro weer prima veranderen in de gulden, veel beter voor ons, op een vrijdagmiddag of weekend...?????  Dank aan Baudet die dit dan toch voor elkaar zou krijgen...  25 jaar gedaan om de nationale munteenheden náár de euro om te bouwen... Baudet kan het binnen 48 uur toveren...of misschien Hans Kazan, Hans Klok etc... ? Blijven we nu dan toch met die rottige euro zitten?wink

  En we moeten uit de EU kan prima en de grenzen weer dicht, houdt elke terrorist tegen? wink'Smokkelroutes' weer zoals in de jaren 50, 60 vorige eeuw nog, nooit van gehoord??? Tsja een groot geluk voor betrokkene maar een ramp voor de samenleving dus, deze verloving.... We doen er maar wat luchtig over dan...

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Nederland

  Thierry Baudet is verliefd en verloofd

  04 september 2018 09:03 Aangepast: 04 september 2018 09:17

  Beeld © ANP

  Thierry Baudet is verloofd. Dat heeft de politicus via Instagram bekendgemaakt.

  Thierry laat weten dat hij en zijn liefje Davide al twee jaar om elkaar heen draaien, maar dat de vonk nu echt is overgeslagen.

  Freelancefotograaf

  En blijkbaar is het serieus tussen de twee geliefden. "We zijn verliefd. En verloofd", zegt de 35-jarige politicus. De gelukkige is de 22-jarige Davide Heijmans, een freelancefotograaf uit Amsterdam. Het is onbekend hoe lang de twee al samen zijn.

  Thierry had zijn relatie het liefst nog even geheim gehouden. "Maar we merken dat het nieuws nu ook de media heeft bereikt. Dan kondigen we het liever zelf aan", vertelt de FvD-oprichter.

  RTL Nieuws

  Thierry Baudet Forum voor Democratie

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 juli 2018 @ 00:55
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, VAKANTIEFOTO NAAKTE BAUDET... Tja wij zeggen niets meer, DEZE MAN DOET ER ALLES AAN OM EEN POPULIST TE ZIJN, maar een beetje serieus nemen kunnen we hem allang niet meer. Hoewel hij in de peilingen wel op veel meer zetels dan de 2 van nu staat, ach ja, er zijn nog altijd kiezers die populisten wel serieus nemen. Maar overigens is de héle politiek, het instituut zelf al lang niet meer serieus te nemen?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS EN ALLE COMMENTAREN, TWITTER (bron)

  Vakantiefoto van naakte Thierry Baudet krijgt complimenten en kritiek

  GISTEREN, 21:39

  POLITIEKOPMERKELIJK

  Thierry Baudet viert vakantie en heeft een foto gedeeld met zijn Instagramvolgers. De voorman van Forum voor Democratie is naakt en lijkt languit op de rand van een zwembad te liggen, met zijn hand zijn geslachtsdeel bedekkend. Het bijschrift: release & reload.

  Binnen een uur kan de foto op ruim 1800 likes rekenen:

  thierry_baudet

  Release & reload! #summer

  4 UUR GELEDEN

  Onder de foto zijn de reacties gemengd. "Verslaafd aan aandacht", vindt iemand. "Nergens voor nodig", reageert een ander. Melle vindt dat mensen niet over de foto moeten "huilen". "Wens die kerel gewoon een fijne vakantie", besluit hij. Een ander vindt de reacties "preuts". Herman maakt ondertussen gebruik van zijn visualisatievermogen door zich af te vragen hoe deze foto eruit zou zien bij andere Tweede Kamerleden.

  Op Twitter is er ook veel te doen om de foto.

  Victor Hopman 😌☕️

  @vic23

  Aan mijn timeline te lezen hebben jullie nog nooit eerder een naakte man gezien 🙄 #baudet

  3 uur geleden

  Nick Kiran âš¡

  @NickKiran

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar #Baudet zoekt wel lekker het randje op! @thierrybaudet #FvD

  3 uur geleden

  Dees

  @caseofdees

  "Willen de ouders van Thierry Baudet hem ophalen bij het pierenbadje? Hij laat steeds zijn zwembroekje zakken....."

  3 uur geleden

  Eric

  @hollanderonline

  Net een echte blootvluchteling die #baudet

  4 uur geleden

  De foto wordt ook nogal eens bewerkt verspreid via Twitter:

  Coen Verkennis

  @coenverkennis

  @telegraaf #baudet

  4 uur geleden

  Paul Peeters 🍉

  @palpeet

  Nu al zin in de algemene beschouwingen

  4 uur geleden

  Jordi v/d Bovenkamp

  @JOR_ID

  Meanwhile in Den Haag...#Baudet

  3 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding