303 keer bekeken

FORUM VOOR DEMOCRATIE artikelen...

 • zaterdag 22 september 2018 @ 01:11
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, BAUDET WIL NIET MEEDOEN AAN INHOUDELIJKE DEBATTEN KAMER. Dat is 'beneden zijn waardigheid' vindt hij zelf. De collega Kamerleden vielen daarbij 'over hem heen', als hij de politiek wil veranderen 'moet hij dat hier, in deze Kamer doen', vinden zij. Terecht in huidige politieke systeem van 'partijpolitiek', democratie. Het is ook een grote minachting en waardigheid in feite voor ZIJN KIEZERS, deze houding, lees ook de eerdere overige topics, hierover.

  Overigens laat het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, ook niet veel heel van de politiek intenties van het FvD, Baudet in het bijzonder. Ook gelezen dat er een ANDER SYSTEEM moet komen voor de mensheid, dan dit politieke, dat niet meer een goed systeem is, 'discriminerend als geen ander op Aarde, zie de opkomst van de kiezers steeds weer.... zal midner en minder worden. geloof erin is sterk tanende? Doch ook het boek laat zich hier duidelijk wel over uit, het moet van de POLITIEK ZELF KOMEN, veranderen....Hoe dan, leest u het zelf.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Baudet vindt meedoen debat 'beneden zijn waardigheid'

  GISTEREN, 21:31

  POLITIEK

  Video afspelen

  06:35

  Baudet: 'Meedoen aan debat is beneden mijn waardigheid'

  Forum voor Democratie-leider Baudet vindt het beneden zijn waardigheid om mee te doen aan de Algemene Politieke Beschouwingen. In de Tweede Kamer noemde hij het debat "zinloos" en een "aaneenschakeling van ingestudeerde riedeltjes".

  De Algemene Politieke Beschouwingen zijn het belangrijkste politieke debat van het jaar, waar twee dagen lang de kabinetsplannen voor volgend jaar worden besproken. Baudet heeft alleen woensdag tijdens zijn 'inbreng' en vandaag bij het indienen van zijn moties iets gezegd. Vanavond zei hij dat hij zich bewust afzijdig had gehouden van het "wedstrijdje vliegen afvangen". Dat leidde tot hoongelach in de Kamer.

  Niet meespelen

  Baudet zei geprikkeld dat hij niet mee wilde doen aan die sprookjeswereld en dat hij deze dagen gebruikt had om buiten de Tweede Kamer zijn partij op te bouwen. "Ik ga hier niet meespelen. Er wordt toch niet geluisterd." De opmerking dat debatteren beneden zijn waardigheid was, schoot een aantal partijen in het verkeerde keelgat. Ze vinden dat hij in de Tweede Kamer zelf moet laten zien hoe het dan wel moet. Ook vinden zij dat hij minachting toont voor de democratie.

  CDA-leider Buma vindt dat Baudet zich niet moet laten betalen als Kamerlid als hij niet wil meedoen aan debatten. "U staat hier om de regering te controleren namens het volk. Dan moet u dat ook doen." D66-voorman Pechtold is zeer ontstemd over het dedain dat Baudet volgens hem toont voor het parlementaire werk in Tweede Kamer. GroenLinks-leider Klaver sprak waardering uit voor PVV-leider Wilders, normaal een grote tegenstander. Maar Wilders "stond hier vandaag wel om de premier onder vuur te nemen".

  Wijntje

  VVD-fractievoorzitter Dijkhoff snapt niet dat de leider van Forum voor Democratie niets doet om de kwaliteit van het parlementaire debat te verbeteren. "Ik gun u uw wijntje in de wandelgangen, maar had u uw tijd niet beter kunnen besteden", vroeg hij. Ook Segers van de ChristenUnie is boos. "Hier vechten we onze gevechten uit, niet met een wijntje in de gang. Als je het systeem wilt veranderen, doe je dat hier."

  BEKIJK OOK

  Rutte reageert bijna op 37 moties van oppositie en coalitie

  Geen toenadering kabinet over dividendbelasting

  Rutte aan zet tegenover getergde oppositie

  Deel dit artikel: 

        

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 08 september 2018 @ 00:37
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG EXTREEM RECHTSE JONGERENORGANISATIE, HUISZOEKING BIJ HEN door het OM. Ook wordt het FvD (Baudet) aan deze poltieke jongerenorganisatie gelieerd, in ieder geval hebben zij grote politiek banden, zie vorige artikel... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Huiszoeking bij extreemrechtse Vlamingen

  GISTEREN, 21:13

  BUITENLAND

  Dries Van Langenhove, leider Schild & Vrienden VRT PANO

  In België zijn huiszoekingen gedaan in het onderzoek naar de jongerenbeweging Schild & Vrienden, die er extreemrechtse ideeën op na blijkt te houden. Een van de doorzoekingen was bij de leider, de student Dries Van Langenhove.

  Aanleiding is een reportage van de Vlaamse omroep VRT. Daarin werd duidelijk dat de beweging, met zo'n 190 kernleden, zich naar eigen zeggen gewapend voorbereidt op een rassenstrijd. Het bleek dat de leden in besloten chatsessies racistische, seksistische en gewelddadige standpunten uitwisselen.

  In België is geschokt gereageerd op de reportage. Het Openbaar Ministerie kondigde na de uitzending aan dat het een onderzoek instelt. Een woordvoerder zegt bij de VRT dat het OM wil weten of er strafbare feiten zijn gepleegd.

  Van Langenhove bevestigt in Het Laatste Nieuws dat de politie bij hem huiszoeking heeft gedaan. Er is onder meer computermateriaal in beslag genomen. De universiteit in Gent waar hij studeert heeft hem geschorst.

  BEKIJK OOK

  België valt over reportage over ultrarechtse jongeren

  Extreemrechts in Nederland is 'what you see is what you get'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 september 2018 @ 00:31
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, EEN ARTIKEL DAT VOORAL VLAANDEREN BETREFT, maar ook hier grote vragen oproept tenminste bij een enkele politieke partij - zie eerdere berichten hier ook over - en zeker in elk Europees land of elders ter wereld grote zorgen kan baren. Thierry Baudet wordt er ondermeer in genoemd als 'inspirator' ook van deze Vlaamse beweging? 

  Zie ook Twitterberichten hierover en ook op club Europese Unie - http://europese-unie.clubs.nl/  - wordt geplaatst. 

  Laatste bericht:  

   G.Duke en 2 anderen volgen

  Sherry Baudet‏ @sherrybaudet 6 u6 uur geleden

  Meer

  Sherry Baudet heeft geretweet Koen Geens

  #baudet #fvd

  Sherry Baudet heeft toegevoegd,

  Koen Geens @Koen_Geens1

  Het parket van Gent opent een onderzoek in de zaak Schild & Vrienden

  1 antwoord 0 retweets 0 vind-ik-leuks

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Extreemrechts in Nederland is 'what you see is what you get'

  VANDAAG, 21:36

  BUITENLAND

  Dries van Langehove in gesprek met een journalist van de VRT VRT PANO

  De Vlaamse jongerenbeweging Schild & Vrienden houdt de gemoederen in België flink bezig. Op het eerste oog lijkt de groep van de 25-jarige Dries van Langenhove te vechten voor het behoud van de Vlaamse identiteit, maar achter de schermen is er veel meer aan de hand.

  Gisteravond zond de VRT in het programma Pano een reportage uit waarin het ultrarechtse gedachtegoed van Schild & Vrienden aan het licht kwam. Een journalist kreeg toegang tot een geheime Facebookgroep van Schild & Vrienden en een chatgroep. Daarin werden aan de lopende band racistische, antisemitische en vrouwonvriendelijke berichten gedeeld.

  Onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg van weekblad Elsevier doet onderzoek naar extreemrechtse groeperingen. Een situatie zoals Schild & Vrienden is zij in Nederland nog niet tegengekomen, vertelt ze in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "In Nederland heb je wel de alt-right-beweging Erkenbrand, maar die zijn heel duidelijk in hun bedoelingen."

  Bier drinken en lezingen bijwonen

  "What you see is what you get", vertelt Sterkenburg. "Erkenbrand heeft een podcast over hoe je een witte ethnostaat creëert. Ze zijn open over wat ze vinden." Het is volgens haar ook niet echt een actiegroep. "Ze zijn veel meer van het bier drinken en lezingen bijwonen. Misschien als daar ook een Dries van Langenhove opstaat om mensen te mobiliseren, maar daar is nu geen sprake van."

  Het venijn zit hem volgens haar in het geniep waarmee Schild & Vrienden te werk gaat. Voor de buitenwereld doet de groep zich voor als een conservatieve beweging die wil dat de Vlaamse normen en waarden behouden blijven. Maar achter de schermen wordt racistisch en antisemitisch gedachtegoed gedeeld.

  VRT NWS

  @vrtnws

  In @vrtpano zie je de twee gezichten van het conservatieve "Schild & Vrienden": een rechtse beweging versus een geheime groep vol racisme, seksisme en wapens. Herbekijk de uitzending en lees meer 👇 â–¶ï¸Â https://t.co/tH21yRUaen #vrtnws #pano

  1 dag geleden

  Van Langenhove vroeg in de chatgroep hoe Schild & Vrienden zich het beste naar buiten kon presenteren. "Stel u gematigd op", zegt een lid. Vervolgens suggereert hij om achter de schermen wel het extreemrechtse gedachtegoed uit te dragen. Van Langenhove is het daarmee eens. Als de 25-jarige student ermee geconfronteerd wordt door de reportagemaker ontkent hij alles.

  Bitterbalnationalist

  Van Langenhove blijkt dit jaar ook meegedaan te hebben aan de zomerschool van Forum voor Democratie. "Dat betekent niet dat er banden zijn tussen die twee clubs", zegt Sterkenburg. "Hetzelfde geldt voor Erkenbrand. Die waren in eerst instantie erg opgetogen over FvD, maar inmiddels is dat anders."

  De Nederlandse alt-right-beweging vindt Thierry Baudet een "bitterbalnationalist", zegt ze. "Ze zijn teleurgesteld in hem. Hij zwaait wel met het vlaggetje, maar hij durft de rassenkwestie niet aan te snijden."

  Het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie zegt in een verklaring dat zij geen weet hadden van waar Van Langenhove zich mee bezighoudt. "Het spreekt voor zich, dat hij niet tot de zomerschool was toegelaten indien de zaken waarvan hij wordt beschuldigd als feiten bij ons bekend waren geweest." De zomerschool zegt de selectieprocedure aan te scherpen.

  Voor dergelijke ranzigheden is binnen onze partij geen plaats.

  N-VA-leider Bart de Wever

  De gevolgen van de VRT-reportage voor leden van de beweging zijn in ieder geval enorm. Justitie heeft een onderzoek ingesteld en Van Langenhove is niet meer welkom op de universiteit van Gent, waar hij studeert.

  Ook zijn drie kandidaten die voor de Nieuws-Vlaamse Alliantie zouden meedoen aan de lokale verkiezingen in België geschrapt van de lijst vanwege hun banden met Schild & Vrienden. "Voor dergelijke ranzigheden is binnen onze partij geen plaats", zei N-VA-leider Bart de Wever over de kwestie.

  Schild & Vrienden werd in 2017 opgericht door Dries van Langenhove. In eerste instantie was het een Facebookgroep bedoeld om memes te delen, maar al snel werden er ook ook offline bijeenkomsten georganiseerd. Zo verstoorde de groep in maart van dit jaar nog een demonstratie voor een humaner migratiebeleid.

  De groep maakt zich hard voor het behoud van de Vlaamse identiteit en vindt dat de traditionele familiewaarden in gevaar zijn. "Als je tegenwoordig een normaal gezin wil stichten, word je een freak genoemd", zei Van Langenhove eerder dit jaar op een bijeenkomst.

  De naam Schild & Vrienden is niet geheel toevallig gekozen. Het verwijst naar een strijdkreet die in 1302 werd gebruikt tijdens de Guldensporenslag. De kreet 'schild en vriend' was bedacht om de vijand te herkennen. Voor de Vlamingen was de uitspraak geen probleem. De Fransen maakten er 'skild en vriend' van.

  BEKIJK OOK

  België valt over reportage over ultrarechtse jongeren

  Deel dit artikel: 

   Wilco Veldhorst heeft geretweet

  dhr Wesel‏ @Lennartwesel 57 min.57 minuten geleden

  Meer

  Thierry Baudet, inspirator.

   

  0 antwoorden1 retweet0 vind-ik-leuks

   

   

  Gewijzigd op 2018-09-07 04:33:38
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 september 2018 @ 01:14
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, BAUDET VERLOOFD. Wij wensen hem uiteraard het allerbeste toe.

  Echter wel een opmerking daarbij, een goede realatie onderhouden vergt zeker 80-90 % van de tijd. Blijft ook wat tijd over voor pianospelen, aan lavendel ruiken en naakt aan een zwembad liggen... wink(zie vorige topic) we doen ALLES VOOR DE KIEZERSGUNST EN AANDACHT TREKKEN. Uiteraard weer, wij wensen daar betrokken alle goeds bij en van ons mag alles. Echter een teleurstelling voor de maatschappij, er blijft nu heel weinig TIJD over voor de POLITIEK. En weg alle goede plannen en voornemens, zoals hij al vrij in het begin zei bij het programma Business Class, RTL7... we kunnen de euro weer prima veranderen in de gulden, veel beter voor ons, op een vrijdagmiddag of weekend...?????  Dank aan Baudet die dit dan toch voor elkaar zou krijgen...  25 jaar gedaan om de nationale munteenheden náár de euro om te bouwen... Baudet kan het binnen 48 uur toveren...of misschien Hans Kazan, Hans Klok etc... ? Blijven we nu dan toch met die rottige euro zitten?wink

  En we moeten uit de EU kan prima en de grenzen weer dicht, houdt elke terrorist tegen? wink'Smokkelroutes' weer zoals in de jaren 50, 60 vorige eeuw nog, nooit van gehoord??? Tsja een groot geluk voor betrokkene maar een ramp voor de samenleving dus, deze verloving.... We doen er maar wat luchtig over dan...

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Nederland

  Thierry Baudet is verliefd en verloofd

  04 september 2018 09:03 Aangepast: 04 september 2018 09:17

  Beeld © ANP

  Thierry Baudet is verloofd. Dat heeft de politicus via Instagram bekendgemaakt.

  Thierry laat weten dat hij en zijn liefje Davide al twee jaar om elkaar heen draaien, maar dat de vonk nu echt is overgeslagen.

  Freelancefotograaf

  En blijkbaar is het serieus tussen de twee geliefden. "We zijn verliefd. En verloofd", zegt de 35-jarige politicus. De gelukkige is de 22-jarige Davide Heijmans, een freelancefotograaf uit Amsterdam. Het is onbekend hoe lang de twee al samen zijn.

  Thierry had zijn relatie het liefst nog even geheim gehouden. "Maar we merken dat het nieuws nu ook de media heeft bereikt. Dan kondigen we het liever zelf aan", vertelt de FvD-oprichter.

  RTL Nieuws

  Thierry Baudet Forum voor Democratie

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 juli 2018 @ 00:55
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, VAKANTIEFOTO NAAKTE BAUDET... Tja wij zeggen niets meer, DEZE MAN DOET ER ALLES AAN OM EEN POPULIST TE ZIJN, maar een beetje serieus nemen kunnen we hem allang niet meer. Hoewel hij in de peilingen wel op veel meer zetels dan de 2 van nu staat, ach ja, er zijn nog altijd kiezers die populisten wel serieus nemen. Maar overigens is de héle politiek, het instituut zelf al lang niet meer serieus te nemen?

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS EN ALLE COMMENTAREN, TWITTER (bron)

  Vakantiefoto van naakte Thierry Baudet krijgt complimenten en kritiek

  GISTEREN, 21:39

  POLITIEKOPMERKELIJK

  Thierry Baudet viert vakantie en heeft een foto gedeeld met zijn Instagramvolgers. De voorman van Forum voor Democratie is naakt en lijkt languit op de rand van een zwembad te liggen, met zijn hand zijn geslachtsdeel bedekkend. Het bijschrift: release & reload.

  Binnen een uur kan de foto op ruim 1800 likes rekenen:

  thierry_baudet

  Release & reload! #summer

  4 UUR GELEDEN

  Onder de foto zijn de reacties gemengd. "Verslaafd aan aandacht", vindt iemand. "Nergens voor nodig", reageert een ander. Melle vindt dat mensen niet over de foto moeten "huilen". "Wens die kerel gewoon een fijne vakantie", besluit hij. Een ander vindt de reacties "preuts". Herman maakt ondertussen gebruik van zijn visualisatievermogen door zich af te vragen hoe deze foto eruit zou zien bij andere Tweede Kamerleden.

  Op Twitter is er ook veel te doen om de foto.

  Victor Hopman 😌☕️

  @vic23

  Aan mijn timeline te lezen hebben jullie nog nooit eerder een naakte man gezien 🙄 #baudet

  3 uur geleden

  Nick Kiran âš¡

  @NickKiran

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar #Baudet zoekt wel lekker het randje op! @thierrybaudet #FvD

  3 uur geleden

  Dees

  @caseofdees

  "Willen de ouders van Thierry Baudet hem ophalen bij het pierenbadje? Hij laat steeds zijn zwembroekje zakken....."

  3 uur geleden

  Eric

  @hollanderonline

  Net een echte blootvluchteling die #baudet

  4 uur geleden

  De foto wordt ook nogal eens bewerkt verspreid via Twitter:

  Coen Verkennis

  @coenverkennis

  @telegraaf #baudet

  4 uur geleden

  Paul Peeters 🍉

  @palpeet

  Nu al zin in de algemene beschouwingen

  4 uur geleden

  Jordi v/d Bovenkamp

  @JOR_ID

  Meanwhile in Den Haag...#Baudet

  3 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 juni 2018 @ 00:58
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, is de 'SAMENWERKING MET FvD' voor LEEFBAAR ROTTERDAM FUNEST voor hun politieke toekomst? Bij de nieuwe coalitievorming in ROTTERDAM IS LEEFBAAR BUITEN DE COALITIEGESPREKKEN GEHOUDEN. Eer komt nu een andere coalitie van bestaande partijen die een 'cordon-sanitaire' over FvD (Leefbaar Rotterdam nu dus ook) hebben uitgevaardigd daarmede. Sit zal vermoedelijk in de toekomst ook gebeuren in de landelijke politiek?

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  1 uur 16 minuten geleden

  Winnaar Leefbaar Rotterdam mag niet meedoen met coalitiegesprekken

  •  

  Winnaar Leefbaar Rotterdam mag niet meedoen met coalitiegesprekken

  Joost Eerdmans, partijleider van Leefbaar Rotterdam. 

  © ANP

  In Rotterdam gaan VVD, D66, GroenLinks, PvdA, CDA en CU-SGP met elkaar in gesprek om een college te vormen. Leefbaar Rotterdam won de verkiezingen met elf zetels, maar zit dus niet aan tafel.

  Fractievoorzitter Joost Eerdmans van Leefbaar is zeer teleurgesteld. "Vanaf dag 1 wilde links Rotterdam niet in gesprek met ons en ze laten nu de 47.312 kiezers van Leefbaar definitief barsten. Uitsluiten is het nieuwe verbinden", schrijft hij op Twitter. 

  Joost Eerdmans@Eerdmans

  De baantjes worden al verdeeld. 10 wethouders zitten er straks achter de collegetafel in Rotterdam. Nu zijn dat er 5. Gênant.. https://twitter.com/tanyahoogwerf/status/1003384962421227520 …

  23:25 - 3 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  De VVD laat weten dat de partij de onderhandelingen met CDA, D66, CU-SGP, PvdA en GroenLinks is gestart 'om een einde te maken aan de impasse in de Rotterdamse coalitievorming'. De liberalen stellen te hebben ingezet op een combinatie van twee linkse en twee rechtse partijen, en dat Leefbaar Rotterdam, daar 'zonder meer' deel van zou moeten zijn, maar dat leek geen meerderheid op te leveren.

  PvdA blij

  En dus dreigde volgens de VVD 'een geheel linkse coalitie'. De partij voelde daar niet veel voor omdat daarmee de problemen van de stad niet genoeg zouden worden opgelost.

  De PvdA is wel blij met de onderhandelingen:

  PvdA Rotterdam@pvdarotterdam

  Yes, impasse doorbroken! PvdA, @D66Rotterdam , @groenlinksrdam , @VVDRotterdam , @CDARotterdam en @cusgprotterdam gaan om de tafel.

  23:17 - 3 jun. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Hitlersnorretjes en racistische leuzen op borden Eerdmans: 'Buitengewoon triest'

  RTL Nieuws

     

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 02 mei 2018 @ 00:49
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, HIERDOOR. door deze totale WAANZINNIGE MENING lopen veel Groningers mogelijk nog meer psychische schade op? Deze politieke dwaas houdt alleen rekening met zichzelf... 'vriendjespolitieke uitspraak'...

  Zie en lees verder art. van RTV-NOORD en Twitter berichten (bron)

  Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR  ðŸŒŠ‏ @AuroraBlogspot

  Volg je nu Je volgt @AuroraBlogspot

  Meer

  Op naar nul stemmen op de FvD in het Noorden: volgens Baudet moet de NAM de gaskraan open laten staan, want "de opbrengst van de gaswinning is van groot belang voor onze economie." Na dit optreden hoeft hij geen noordelijke PS-kandidaten meer te zoeken.

  11:14 - 1 mei 2018

  • 17 retweets
  • 11 vind-ik-leuks
  • Clemens Vrauwdeunt #FBPEMichel CoenenJochemHomo sapiensHenk van ToorMarc BuchnerLinda Shorter

  2 antwoorden 17 retweets 11 vind-ik-leuks

  homo sapiens‏ @Homosap97831912 

  Meer

  Als antwoord op @AuroraBlogspot

  En niet álléén in Groningen.... hij wordt in genoemde boek ook al volledig politiek 'rechtgezet'.. zie eerdere tweets voor boek.... en zijn 2e man ook, een🤨 'jurist'???

  1 antwoord 0 retweets 1 vind-ik-leuk

  1. Nieuw gesprek
   • Meer

    Iemand die zich zò onvoorstelbaar slecht kan verplaatsen in wat er onder zijn kiezers leeft, heeft in de politiek niets te zoeken. Veel Groningers zijn woedend omdat jarenlang niet naar hun klachten is geluisterd - en Baudet zegt nu doodleuk dat de gaskraan open kan blijven...

    1 antwoord 0 retweets 0 vind-ik-leuks

    Nog 1 antwoord

  2. V.Rotermundt‏ @vrotermundt 42 min42 minuten geleden

   Meer

  Als antwoord op @AuroraBlogspot

  Sssttt. Laat 'em nou. Straks zegt ie weer wat anders.

  MAANDAG 30 APRIL 2018, 22:01

  DEEL DIT ARTIKEL:

  • Baudet: 'Niet stoppen met boren naar gas; wel ruimschoots compenseren' (update)

  Thierry Baudet. (Foto: Jerry Lampen/ANP)Thierry Baudet. (Foto: Jerry Lampen/ANP)

  53.21884775601779, 6.570407661376976

  Thierry Baudet. (Foto: Jerry Lampen/ANP)

  53.21884775601779, 6.570407661376976

  De NAM moet in opdracht van minister Eric Wiebes de gaskraan niet dichtdraaien, maar open laten staan. Aan de andere kant moeten slachtoffers van bevingsschade ruimschoots worden gecompenseerd.

  GESCHREVEN DOOR

  Martijn Folkers Martijn Folkers 
  Verslaggever

  Dat is de boodschap van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aan Groningen. Hij reageert daarbij op een vraag van een kijker via de livestream. Baudet sprak samen met fractiegenoot Theo Hiddema enkele honderden belangstellenden toe in het Groninger Forum.

  'Wij zijn niet tegen het boren naar gas', zegt Baudet. 'We moeten niet stoppen met boren naar gas. De opbrengst van de gaswinning is van groot belang voor onze economie. We kunnen niet zonder.'

  'Aardbevingsschade royaal compenseren'

  Baudet stelt dat de schadeloosstelling daartegenover beter moet worden geregeld. 'Inwoners die schade hebben door aardbevingen, moeten ongelofelijk goed behandeld worden. De schade moet zo royaal gecompenseerd worden, dat zij zich geen bevingsslachtoffers meer voelen.' 

  'Partijen die willen stoppen met boren én schade willen compenseren, doen aan Disneylandpolitiek', stelt Baudet

  Op zoek naar FvD-kandidaten

  Forum voor Democratie doet mogelijk een gooi om in Groningen en Drenthe mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Voor Groningen is Bart van der Werf op zoek naar kandidaten.

  In Drenthe is Henderikus Velzing daarmee druk doende. Hij is één van de mensen achter Wakker Emmen, een lokale partij in Emmen die daar de afgelopen jaren de grootste partij was. Velzing is tevens voorzitter van handbalclub Hurry Up uit Zwartemeer.

  Protest

  Baudet en Hiddema spraken een zaal toe die afgeladen vol zat. De partij moest zo'n honderd geïnteresseerden, die buiten stonden, naar huis sturen. Voorafgaand aan de bijeenkomst vond een protest plaats van onder meer Groningen Tolerant, die Baudet van racisme betichtten. Die bijeenkomst trok zo'n twintig demonstranten.

  Lees ook:

  Ledental politieke partijen flink in de plus
  Demonstratie tegen Baudet verloopt zonder problemen
  Geen extra maatregelen bij demonstratie tegen Forum voor Democratie

  CORRECTIE MELDEN 

  Meer over dit onderwerp:

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:19:46
  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 april 2018 @ 01:05
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, de perikelen rond FvD en Baudet. EN NU OOK LBR in ROTTERDAM welke een ´verbond met FvD daar lokaal was aangegaan voor de verkiezingen´. Indien zij dit niet hadden gedaan, wáren zij waarschijnlijk nu als grootste partij ook voortrekker geweest bij de nieuwe coalitie. Een grote politieke blunder dus van LBR... ook hier weer POLITIEK, dit instituut schieten we niets meer mee op, en het feit dat we om de 4 jaar een vakje mogen kleuren wil niet zeggen dat er democratie bestaat, dus ombouwen naar een ander bestuursorgaan. Lees hoe, het boek Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg...     

  Zie en lees art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  FvD bereid alliantie met Leefbaar Rotterdam te verbreken

  GISTEREN, 20:47

  BINNENLAND

  Joost Eerdmans (L) van Leefbaar Rotterdam en Thierry Baudet van Forum voor Democratie in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ANP

  Thierry Baudet gaat de alliantie met Leefbaar Rotterdam verbreken als die partij deelneemt aan de nieuwe coalitie in de Maasstad. Forum voor Democratie wil met dit aanbod de impasse rond de collegevorming in Rotterdam doorbreken.

  De besprekingen voor de coalitievorming in Rotterdam zitten muurvast. Dat komt doordat met name D66, dat samen optrekt met PvdA en GroenLinks, niet wil samenwerken met Leefbaar, dat met elf zetels de grootste partij is. Omdat de VVD vasthoudt aan een brede coalitie met Leefbaar is er een patstelling ontstaan. Beide kampen hebben onvoldoende zetels voor een meerderheid.

  Optimisme

  Afgelopen donderdag kregen de twee verkenners voor een nieuwe coalitie, Jos van der Vegt en Derk Loorbach, nog een week extra tijd omdat ze optimistisch waren; ze hoopten dat partijen zouden gaan ''bewegen''. Die hoop werd een dag later al de grond in geboord toen duidelijk werd dat PvdA, D66 en GroenLinks er niet in slaagden om de VVD los te weken van Leefbaar Rotterdam.

  D66 heeft al tijdens de verkiezingscampagne laten weten de samenwerking met de huidige coalitiepartner Leefbaar niet te willen voortzetten vanwege de alliantie tussen Forum en Leefbaar. "Die bezwaren zijn volstrekt ongeloofwaardig. De alliantie was globaal van aard en vooral bedoeld om verdere versplintering in Rotterdam te voorkomen en dat is door deze alliantie ook bijzonder goed gelukt", stelt Forum.

  Niet naïef

  Om de bezwaren van D66 weg te nemen, is Forum bereid om de alliantie met Leefbaar te beëindigen op het moment dat een nieuw Rotterdams college met daarin Leefbaar Rotterdam wordt geïnstalleerd. "We zijn ook niet zo naïef om de alliantie te beëindigen voordat het nieuwe college ook daadwerkelijk is geïnstalleerd. Het is dus voor D66 nu een kwestie van gelijk oversteken", aldus Forum.

  BEKIJK OOK

  Eerdmans wil geen wethouder blijven in Rotterdam

  Verkenners coalitie Rotterdam optimistisch over doorbreken impasse

  Rotterdam verkent mogelijkheden coalitie, Leefbaar wil door het midden

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:20:29
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 13 april 2018 @ 00:16
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, TOCH WEER EVEN EEN ZEER OPMERKELIJKE UITSPRAAK VAN FvD voorman Baudet in een Kamercommissie vergadering, overgenomen ook internationaal. We moeten nog wachten op de internationale afloop (zie elders in dit forum ook) maar zeker is dat 500 mensen slachtoffer zijn geworden van een chemische aanval (World Health Org.) en vrijwel zeker moet het regiem van Assad daarachter zitten. Na de 2e WO zijn chemische wapens verboden, vanwege het gebruik daarvan (Nazisme), als bekend. Baudet stelt zich dus achter dit politieke systeem met die woorden...Tja, POLITIEK, levensgevaarlijk INSTITUUT voor ons allen, alle Homo sapiens...

  Zie het Twitterbericht hierover: (bron) 

   Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR heeft geretweet

  Progressive Europe #FBPE‏ @ProgressiveEur  2 u2 uur geleden

  Meer

  Progressive Europe #FBPE heeft geretweet Robert Jean Konrad ðŸ‡ªðŸ‡º

  This is really disgusting. Thierry Baudet, the leader of the Dutch alt-right party FvD, has said "To me, it is obvious that Assad should win in Syria. With him in power, we have the best chance for peace and stability."

  Progressive Europe #FBPE heeft toegevoegd,

  0:15

  Robert Jean Konrad  ðŸ‡ªðŸ‡º @RJKonrad

  Schokkend: @thierrybaudet spreekt in de Tweede Kamer zijn onvoorwaardelijke steun uit voor #Assad: "Het is voor mij evident dat Assad moet winnen. Met hem is er de beste kans op vrede en stabiliteit." #FVD

  Vertalen uit het Engels

  2 antwoorden 8 retweets 5 vind-ik-leuks

   

   

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:21:28
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 april 2018 @ 01:20
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  GOEDEMORGEN. MET HOOFDLETTERS, 2 POLITIEKE PARTIJEN WILLEN EVRM AFSCHAFFEN als ze de kans zouden krijgen? De FUNDAMENTELE MENSENRECHTEN AFSCHAFFEN ALS HET EVEN KAN? Wij geven de kiezer hierin geen advies, dát moet de kiezer zelf doen in 'democratie'. Maar allen die gaan stemmen, eerst dan toch maar weer eens het boek 'Van homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... lezen? 

  Zie en lees verder art. van TWITTER berichten (bron)

  Voor het geval je het gemist hebt

  1.  Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR heeft geretweet

   Conny de Laat GL  ðŸ‘¬ ðŸ‘« ðŸ‘­‏ @ConnyCulemborg 14 u14 uur geleden

   Meer

  2. Verontrustend dat in #TweedeKamer politieke partijen tégen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zijn.😨 Te #bizar voor woorden. 👇#PVV #FVD #EVRM #Amnesty

  3. 5 antwoorden15 retweets15 vind-ik-leuks

   EN NOG EEN TWITTER BERICHT: zonder verdere woorden inn het kader van bovenstaande:

   Hendrik Klaassens  ðŸ‡ªðŸ‡º #FBPE #FBR heeft geretweet

  Joop‏ @Joop_nl 5 apr.

  Meer

  Alliantie met FvD blijkt kostbare fout voor Leefbaar Rotterdam http://bit.ly/2q6ZeVJ 

  (Andere lokale politieke partijen willen in de formatiegesprekken daarom niet met Leefbaar Rotterdam samenwerken...) Overigens wordt deze samenwerking al voorzien en negatief aangehaald ook lees ik, in bovengenoemde boek!! Rotterdammers die stemden dus... eerst even lezen? 

  ART VAN 'JOOP" media: http://bit.ly/2q6ZeVJ 

  Inloggen

  Nieuws 5 april 2018 Laatste update 13:57

  96

  Alliantie met FvD blijkt kostbare fout voor Leefbaar Rotterdam

  Het lijkt erop dat de alliantie met Forum voor Democratie verkiezingswinnaar Leefbaar, met 11 zetels veruit de grootste partij, de das om gaat doen in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam heeft met VVD (5 zetels) en CDA (2 zetels) op zijn minst nog een grote partij nodig, maar D66 (5 zetels) wil pertinent niet samenwerken met Leefbaar als er geen afstand wordt genomen van FvD. Omdat PvdA (5 zetels) en GroenLinks (5 zetels) er hetzelfde in staan krijgen zij nu samen met D66 de kans om samen – met nader te bepalen andere partijen – een nieuw Rotterdams stadsbestuur te vormen. Dat is de uitkomst na twee verkenningsrondes van Jos van der Vegt en Derk Loorbach. Het AD schrijft:

  Het verkenners-duo heeft de eerste twee rondes alleen met partijen afzonderlijk gesproken. Vanaf volgende week zullen meerdere partijen in groepjes met elkaar aan tafel zitten, aldus stadhuis-bronnen. Daarbij wordt uitgegaan van D66, GroenLinks en PvdA als een nieuw progressief motorblok. Gezamenlijk hebben zij 15 zetels, daar moeten er nog minstens 8 bij. Andere partijen mogen volgende week bij de gesprekken aansluiten om samenwerking te bespreken, onder wie Leefbaar, VVD en CDA. Ook andere combinaties van partijen worden onderzocht. Duidelijk is wel dat Leefbaar en VVD samen niet meer als favoriet gelden.

  Leefbaar Rotterdam-leider Eerdmans heeft echter nog goede hoop om toch nog te kunnen regeren:

  De partij die met overmacht de grootste is, kun je niet aan de kant duwen zonder een poging te wagen. Ik steek een hand uit, ik verwacht dat die wordt aangenomen. Natuurlijk zijn er verschillen, maar is dat een reden om niet te praten? Nee, weigeren is een zwaktebod.

  Gewijzigd op 2018-06-14 07:22:32
  handtekeningafbeelding