98 keer bekeken

POLITIE EN INFORMATIE SOFTWARE

 • donderdag 14 juni 2018 @ 00:21
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, APPLE brengt beperking voor ontgrendelen iPhone door politiediensten definitief uit. Een handicap voor de opsporingsdiensten, toch deze zullen hierop technisch ook wel weer iets vinden? Echter ook de nieuwe privacywetgeving gebiedt hen al, de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Ook verder 'onschuldige burgers'als u en ik kunnen dan toch iets beter beschermd worden?  

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Donderdag 14 juni 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Apple brengt beperking voor ontgrendelen iPhone door politiediensten definitief uit 

  Foto: AFP

  Gepubliceerd: 13 juni 2018 22:59

  • Apple gaat het met een update aan zijn besturingssysteem iOS voor politie- en opsporingsdiensten moeilijker maken om iPhones en iPads te ontgrendelen en vervolgens uit te lezen.

  De optie daarvoor komt definitief naar de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS 12, zegt Apple tegen persbureau Reuters. Met de update wil het bedrijf bezitters van zijn apparaten beter beschermen tegen politiediensten, criminelen en spionnen.

  De functie zit al in de testversie van het nieuwe besturingssysteem, dat deze maand beschikbaar werd. De definitieve update komt in het najaar naar alle iPhones en iPads die nu iOS 11 ondersteunen.

  Met de update vraagt een iPhone of iPad altijd om een pincode zodra hij met een usb-kabel aan een computer gekoppeld wordt, als die pincode het afgelopen uur niet eerder ingegeven is. In de praktijk betekent de update dat politiediensten maximaal een uur de tijd hebben om iPhones te ontgrendelen.

  Bedrijven zoals Cellebrite en GrayShift bieden politie- en opsporingsdiensten de mogelijkheid om, via de usb-kabel, in de iPhone te komen. Apple zegt de update niet uit te voeren om deze diensten dwars te zitten. "We hebben het grootste respect voor de politie, en we voeren onze beveiligingsupdates niet uit om het hen lastiger te maken."

  Door: NU.nl/Reuters 0 reacties  

  Lees meer over: 

  Apple iOS 12

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 maart 2018 @ 00:34
  #1

  Goedemorgen, de Politie mag informatie spionagesoftware geheim houden, volgens uitspraak Raad van State? Big brother is gedekt hiermede door ons 'hoogste rechtsorgaan'?

  Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

  Donderdag 08 maart 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Politie mag informatie spionagesoftware geheim houden 

  Foto: Thinkstock

  Gepubliceerd: 07 maart 2018 11:24

  • De politie mag bepaalde informatie over het gebruik van spionagesoftware geheim houden.

  Dat concludeert de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, woensdag.

  Privacyorganisatie Bits of Freedom wilde weten hoe vaak de politie gebruik maakt van zogeheten spyware. Met de software kan de politie de computer van een verdachte infecteren om het apparaat nader te bekijken.

  Openbaar maken

  Om informatie over het gebruik van de spionagesoftware boven water te krijgen, deed de stichting een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  De politie gaf op basis van deze wet een deel van de informatie vrij. Bits of Freedom vond dat niet genoeg en stapte naar de rechter om de politie te dwingen meer documenten openbaar te maken.

  In 2016 oordeelde de rechter in het gelijk van de stichting: de politie moest meer informatie vrijgeven. Daar was de korpschef het op zijn beurt niet mee eens, waarna een beroep bij de Raad van State volgde.

  De hoogste bestuursrechter oordeelt dat het openbaar maken van sommige documenten onderzoeken naar strafbare feiten kan belemmeren. De politie hoeft deze documenten daarom niet openbaar te maken.

  Door: ANP/NU.nl

  Lees meer over: 

  Spionagesoftware Politie

  Gewijzigd op 2018-10-03 16:10:33
  handtekeningafbeelding