1162 keer bekeken

MEDIA en rechtzaken: INKIJKJE BIJ RECHTZAKEN.

 • vrijdag 13 augustus 2021 @ 00:48
  #9
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen,  zie ook #6 ! RECHTER VERBIEDT UITZENDING ALBERTO STEGEMANS 'UNDERCOVER'... om dat deze UITZENDING de privacy te zeer aantast en er sprake zou zijn van UITLOKKING. 

  Dat tv-programma's nog voor uitzending worden verboden is hoogst ongebruikelijk, omdat zo'n verbod onder meer de vrijheid van meningsuiting schaadt. De rechter komt echter tot de slotsom dat het recht op privacy van de manegehouder in dit geval zwaarder weegt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •CULTUUR & MEDIA • GISTEREN, 22:32

  Rechter verbiedt uitzending Undercover in Nederland om 'uitlokking'

   

  Undercover in Nederland-presentator Alberto Stegeman, hier op een archieffoto ANP

  De rechtbank in Amsterdam heeft vorige maand een streep gezet door een uitzending van misdaadprogramma Undercover in Nederland. Het vertonen van de aflevering zou hebben geleid tot "onherstelbare schade" voor het echtpaar dat in de uitzending werd gevolgd: manegehouders die een advertentie hadden geplaatst op een erotieksite.

  De man van het stel wordt in de SBS-uitzending, bekend van het gebruik van een verborgen camera, beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Maar volgens de rechter hebben de makers van het programma, dat wordt gepresenteerd door Alberto Stegeman, een misstand geprobeerd uit te lokken en is het bovendien maar zeer de vraag of inderdaad sprake is van een wantoestand.

  Erotische vacatures

  De uitzending in kwestie draait onder meer om een vacature die de manegehouders op internet hadden geplaatst: "Meisje gezocht voor springstal", luidde de tekst, met "ook werkzaamheden als personal assistent voor man en vrouwelijke ruiters". Gevraagde leeftijd: 18+. De vacature stond op een sekssite in de subcategorie 'erotische vacatures'.

  De man en zijn vrouw houden van BDSM-seks - een seksueel rollenspel met meester en slaaf - blijkt uit het vonnis van de rechtbank. Ze waren op zoek naar iemand die daar als vaste partner aan kon meedoen.

  Als geïnteresseerde meldt zich een meerderjarige vrouw: een sekswerker die door Undercover in Nederland-producent Noordkaap is ingehuurd om te infiltreren op de manage. Ze presenteert zich als 19-jarige die "voor veel" openstaat. De vrouw heeft een aantal appgesprekken en ontmoetingen met de manegehouder en legt die heimelijk vast.

  Rollenspel

  Volgens de rechter moet het voor de vrouw al vanaf het begin duidelijk zijn geweest wat de bedoeling was van de 'vacature'. Dat de advertentietekst op een erotische site stond, was "niet te missen", staat in het vonnis, onder meer vanwege zichtbare categorieën als 'dames van plezier', 'SM' en 'erotische massage'. "Dat men hier gedachteloos een vinkje zet zonder te zien dat het om een sekswebsite gaat, zoals Noordkaap heeft gesteld, wordt dan ook volstrekt onaannemelijk geacht", stelt de rechtbank.

  Ook in het contact met de geïnteresseerde vrouw was de paardenhouder duidelijk over zijn bedoelingen, aldus de rechtbank. De man heeft meerdere keren aangegeven dat zij eerlijk moest zeggen "of zij in was voor een BDSM-rollenspel, en dat ze het niet moest doen als ze het niet wilde".

  Onder de 18

  Op een gegeven moment wijst de man de infiltrant af, omdat "het rijden op springpaarden niets voor haar was", zo was gebleken bij een tweede ontmoeting. Zij blijft echter aandringen op een baan. Op een zeker moment, niet duidelijk is of dit voor of na de tweede ontmoeting was, heeft de vrouw ook haar leeftijd naar beneden bijgesteld: ze zou geen 19 jaar zijn, maar 17.

  "Kennelijk om op die manier een misstand te creëren", oordeelt de rechter, die stelt dat de vrouw geen enkele aanwijzing kan hebben gehad dat de manegehouder op zoek was naar een minderjarig meisje. "Integendeel, hij heeft verschillende keren laten weten geen seks met haar te willen voordat zij 18 jaar zou zijn."

  'Niets uitgelokt'

  Al met al concludeert de rechter: "Gelet op de wijze waarop gedaagde de 'misstand' heeft uitgelokt en op de te verwachten onherstelbare schade voor eiser wordt uitzending beeld- en geluidsmateriaal verboden."

  Inmiddels is ook in hoger beroep een verbod uitgesproken. De programmamakers zijn het oneens met de uitspraak, omdat zij zich niet herkennen in de feiten die de rechter heeft opgesomd, laat Alberto Stegeman in een reactie weten. Hij is behalve presentator van Undercover in Nederland ook directeur van producent Noordkaap. "We hebben niets uitgelokt, maar een misstand vastgelegd. We beraden ons op de volgende stappen."

  Ongebruikelijk

  Dat tv-programma's nog voor uitzending worden verboden is hoogst ongebruikelijk, omdat zo'n verbod onder meer de vrijheid van meningsuiting schaadt. De rechter komt echter tot de slotsom dat het recht op privacy van de manegehouder in dit geval zwaarder weegt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 januari 2021 @ 00:36
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen en WÉÉR MOET EEN JOURNALIST GETUIGEN in een rechtszaak over liquidaties, in de Caloh Wagoh zaak. De persvrijheid en integriteit en veiligheid van betrokkene staat daardoor wéér steeds meer onder druk?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:43

  Documentairemaker moet getuigen in liquidatieproces

  Rechters tijdens een eerdere zitting in liquidatieproces Eris ANP

  Documentairemaker Joost van der Valk moet getuigen in het liquidatieproces Eris. Dat meldt het AD. Journalistenvakbond NVJ reageert verbolgen op het besluit. Volgens de vakbond staat de onafhankelijkheid van journalisten op het spel.

  In het Eris-proces staat motorclub Caloh Wagoh centraal. De president daarvan nam volgens het Openbaar Ministerie moordopdrachten aan, onder anderen van Ridouan Taghi. Hij zette de opdrachten vervolgens uit binnen zijn groep.

  Documentaire

  Van der Valk heeft in het verleden een documentaire gemaakt over de Haagse straatbende waaruit later Caloh Wagoh is ontstaan. Hij had toen veelvuldig contact met Delano R., die als president van de motorclub hoofdverdachte is in het Eris-proces.

  Van der Valk werkte met Delano R. aan een documentairereeks voor Videoland. Daarvoor reisde hij ook naar het buitenland met leden van de club. De serie is er nooit gekomen, omdat R. in 2018 werd opgepakt als hoofdverdachte in het liquidatieproces.

  Bronnen beschermen

  Van der Valk zegt tegen het AD zich op zijn verschoningsrecht te beroepen. "Op deze manier kan mijn veiligheid in gevaar worden gebracht, omdat wellicht gedacht wordt dat ik zal praten over mijn bronnen. Wij als journalisten moeten juist onze bronnen beschermen."

  Journalistenvakbond NVJ spreekt tegenover de krant van een "verwarrende beslissing". "Ook de rechtbank weet dat hij niets zal zeggen om zijn bronnen te beschermen."

  "Je moet journalisten niet in deze situatie willen brengen, het kan gevaarlijke situaties opleveren. De journalistiek heeft een onafhankelijke rol."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 juli 2020 @ 01:33
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, GÉÉN STRAFFEN IN FRAUDEZAAK 'SUSHIKETEN' omdat OM een JOURNALIST LIET MEEKIJKEN in deze zaak. TE VEEL meekijken dus en daarom is de integriteit van het OM daarbij in het geding gekomen. 

  Verdachten belastingfraude zonder medeweten onderwerp van documentaire

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 20:52

  Geen straffen in zaak sushiketen Sumo: 'Integriteit proces in geding'

  De rechtbank in Rotterdam legt geen straffen op in een grote fraudezaak rond de Chinees-Japanse restaurantketen Sumo. Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie de integriteit van het strafproces in gevaar gebracht door een journalist mee te laten kijken met het onderzoek.

  In de zaak stonden vier mannen uit Rotterdam en Schiedam terecht. Volgens het OM hebben zij de Belastingdienst voor miljoenen euro's opgelicht door inkomsten van de restaurants te verzwijgen. De rechtbank oordeelt dat drie van de vier verdachten schuldig zijn aan belastingfraude.

  Tijdens de rechtszaak bleek dat het OM en de FIOD samenwerkten met een documentairemaker. De bedoeling was om een tv-uitzending te maken over de fraude. De journalisten hadden inzage gekregen in de politieonderzoeken en de persoonlijke gegevens van de verdachten, schrijft Rijnmond. Daarmee is een inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de verdachten, oordeelt de rechter.

  Integriteit in het geding

  "Het OM heeft geprobeerd het maken van de documentaire geheim te houden en daarmee heeft het geprobeerd om de verdediging te weerhouden van het voeren van een verweer", stelt de rechter. "Dan is de integriteit van het strafproces wel in het geding."

  In de beslissing om geen straf op te leggen, neemt de rechtbank ook mee dat de belastingschuld en boetes inmiddels zijn afbetaald. Wel acht de rechtbank drie ondernemers schuldig aan resterende verdenkingen, onder meer voor deelname aan een criminele organisatie voor belastingfraude en witwassen van de niet-betaalde belasting.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

   

  Gewijzigd op 2020-07-24 01:36:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 10 maart 2020 @ 00:30
  #6
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, JOURNALIST ALBERTO STEGEMAN TOT GELDBOETE VEROORDEELD voor het aantonen dat hij gemakkelijk in een Militaire Kazerne kon doodringen en een ´nepbom´ kon plaatsen.Het Openbaar Ministerie had een taakstraf geëist van 120 uur, waarvan 40 voorwaardelijk Een taakstraf dus niet, maar deze uitspraak is van belang voor ALLE onderzoeksjournalisten die deze zaken zonder meer en zonder vrees voor vervolging aan de orde moeten kunnen stellen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •CULTUUR & MEDIA • VANDAAG, 15:45 • AANGEPAST VANDAAG, 20:21

  Alberto Stegeman moet boete betalen voor nepbom op kazerneterrein

  ANP

  Journalist Alberto Stegeman moet een boete van 2000 euro betalen voor het achterlaten van een nepbom op een defensieterrein in Oldebroek. Stegeman legde de nepbom in 2018 neer om aan te tonen dat de beveiliging bij legerbases tekortschiet. Hij was aan het werk voor zijn SBS-programmaUndercover in Nederland.

  De journalist was destijds vermomd als oudere man en droeg geen zichtbare toegangspas. Nadat hij op het terrein had rondgelopen, liet hij een koffer met daarin de nepbom achter in de eetzaal.

  Toen omstanders de koffer ontdekten, werd de ruimte om het pakket afgezet en de eetzaal ontruimd. Onder meer de EOD moest worden ingeschakeld om de koffer te inspecteren.

  Bassie-en-Adriaan-knutselwerk

  Volgens Stegeman stelde de inhoud van de koffer niet veel voor en was het meer een "Bassie-en-Adriaan-knutselwerk". Hij zei dat heel snel duidelijk had moeten zijn dat het explosief niet echt was.

  Volgens de rechtbank was dat niet op het eerste gezicht te zien. Stegeman wilde anderen doen geloven dat de bom kon ontploffen, zegt de rechter. "Om zijn doel te kunnen bereiken was het immers nodig dat er voldoende serieuze dreiging zou ontstaan en dat heeft Stegeman bereikt door de koffer met de betreffende inhoud onbeheerd achter te laten."

  Van belang voor onderzoeksjournalisten

  Stegeman verklaarde dat hij het terrein op was gegaan vanuit de journalistieke exceptie, meldt Omroep Gelderland. Volgens zijn advocaat is de zaak van belang voor alle onderzoeksjournalisten, omdat journalisten zonder vrees voor vervolging misstanden moeten kunnen onderzoeken.

  Volgens de rechtbank is dat in deze zaak echter niet aan de orde, omdat de programmamaker niet over concrete informatie beschikte om te kunnen spreken over een misstand die hij aan de orde kon stellen.

  Het Openbaar Ministerie had een taakstraf geëist van 120 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. Omdat Stegeman handelde vanuit een journalistieke gedachte, moet hij alleen een boete betalen.

  Stegeman heeft laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Hij vindt dat hij als journalist een "ernstige misstand" heeft blootgelegd; namelijk dat je makkelijk naar binnen kunt en dat ook de beveiliging op het terrein niet goed is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Omroep Gelderland.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 maart 2020 @ 00:51
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, JOURNALIST ARNOLD KARSKENS BEHAALT BAKZEIL IN AANGIFTE TEGEN DE NOS voor oa. 'discriminatie' en misbruik overheidsgeld. Het OM ziet hier geen strafbare feiten in of bij gepleegd. Karkens is onder meer één van de personen die achter de nieuwe omroep ONgehoord zitten en vooral door 'uiterst rechtse politici' wordt ondersteunt, als bv Baudet van FvD.. zie archieffoto EN IN DIE ZIN KUNNEN WE OOK SPREKEN VAN EEN POLITIEK PROCES, althans een poging om dit als zodanig op te starten. Het OM is daar dus in 1e instantie niet op ingegaan?

      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Arnold Karskens ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:12

  Karskens vangt bot na aangifte, geen onderzoek naar NOS

  Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar de NOS en hoofdredacteur Marcel Gelauff. Journalist Arnold Karskens deed vorig jaar aangifte wegens discriminatie en misbruik van overheidsgeld.

  Karskens en zo'n honderd anderen volgden de berichtgeving van de NOS gedurende 16 maanden. Ze vinden dat de NOS zich in die periode onder meer schuldig heeft gemaakt aan antisemitisme en discriminatie. Ook zou de berichtgeving over sommige politieke partijen en personen als president Trump niet objectief zijn. De klachten werden verzameld in een 'zwartboek'.

  Journalistieke vrijheid

  Het OM heeft het zwartboek bekeken en is tot de conclusie gekomen dat er geen sprake was van strafbare feiten. Volgens het OM moet Karskens zich met zijn klachten wenden tot het bestuur van de NOS of de Raad van Toezicht. Ook wijst het OM op de journalistieke vrijheid.

  Karskens heeft nog niet gereageerd op de beslissing. Hij kan het Hof vragen om het OM alsnog te dwingen een onderzoek in te stellen via een zogenoemde artikel-12-procedure, maar het is nog niet duidelijk of hij dit gaat doen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 februari 2020 @ 00:30
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 'ONDERZOEKSJOURNALIST ALBERTO STEGEMAN '(UNDERVOVER') MOGELIJK EEN TAAKSTRAF ivm plaatsen nepbom in een kazerne. Hij toonde hiermede aan dat de BEVEILIGING van kazernes 'enigszins te wensen overliet'.... Toch een belangrijke 'klokkenluider' in deze ook weer. Het OM vond dit echter 'een stap te ver'? Afwachten nu wat de RECHTER daar van vindt...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Alberto Stegeman komt aan bij de rechtbank in Zutphen ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:01 • AANGEPAST VANDAAG, 12:11

  Taakstraf geëist tegen journalist Alberto Stegeman voor plaatsen nepbom

  Het OM heeft een taakstraf van 120 uur geëist tegen journalist Alberto Stegeman, waarvan 40 uur voorwaardelijk, vanwege het plaatsen van een nepbom op een kazerne in Oldebroek.

  Stegeman drong in augustus 2018 de kazerne binnen voor zijn SBS-programma Undercover in Nederland. Hij was vermomd als oudere man en droeg geen zichtbare toegangspas. Nadat hij op het terrein had rondgelopen, liet hij een koffer met daarin een nepbom achter in de eetzaal.

  Bassie-en-Adriaan-knutselwerk

  De journalist wilde met zijn actie laten zien dat de beveiliging bij legerbases tekortschiet. Maar het OM kondigde vorig jaar mei aan Stegeman te vervolgen, omdat hij met zijn actie een grens zou hebben overschreden. Onder meer de EOD moest worden ingeschakeld om de koffer te inspecteren.

  Stegeman verdedigde zich vandaag in de rechtszaal in Zutphen door te stellen dat zijn nepbom bewust een "Bassie-en-Adriaan-knutselwerk" was, om het zo min mogelijk op een echte bom te laten lijken. Hij wilde in de eerste plaats een misstand aankaarten en noemde de reactie van Defensie op de koffer "overtrokken".

  Grens overschreden

  In de koffer zat onder meer een camera, telefoon en foto's van onder anderen Stegeman zelf. Er zaten alleen ook tientallen schroeven en klei in, en die spullen konden volgens het OM duiden op een fragmentatiebom. Defensie had daarom goed gehandeld, stelde de officier, en Stegeman had een "strafrechtelijke grens" overschreden door de indruk van een bom te wekken.

  De journalist wordt overigens niet vervolgd voor het binnendringen van de legerplaats. Het OM vindt dat Stegeman hiermee wel het maatschappelijk belang heeft gediend, door aan te tonen dat de toegang tot de basis "hiaten" vertoonde.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 november 2014 @ 07:14
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, de rechter in kort geding heeft beslist dat de uitzending gewoon door mocht gaan, even ter aanvullig en deze is gisteravond dan ook gewoon uitgezonden, de verdachten daarin waar voldoende 'onherkenbaar' gemaakt?

  Zie art. uit NOSNieuws (bron)

  http://nos.nl/artikel/722147-rechter-staat-sbs6uitzending-toe.html

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-06-05 10:55:53
  handtekeningafbeelding
 • zondag 16 november 2014 @ 07:09
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, de advocaten van beide verdachten willen een uitzending SBS6 over de gepleegde feiten bij een moord op een Amsterdams echtpaar verbieden wegens de privacy van de verdachten. Een uitspraak in kort geding vandaag, om de uitzending van vanavond te voorkomen. Een interessante uitspraak?

  Zie art uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3791258/2014/11/15/Daders-willen-uitzending-SBS-over-gruwelmoord-verbieden.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/  

  Gewijzigd op 2018-06-05 10:56:01
  handtekeningafbeelding
 • maandag 10 februari 2014 @ 07:38
  #1

  Goedemorgen, een 'inkijkje' bij rechtzaken, van een verslaggever AD (bron)... interessant om even te lezen en een indruk te krijgen.

  Zie art. uit AD:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3593789/2014/02/10/Arrestanten-willen-potje-seks-met-agente.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek   

  Gewijzigd op 2020-02-25 00:31:26
  handtekeningafbeelding