4292 keer bekeken

RECHTBANKEN: o.a. BEVEILIGING RECHTBANKEN, ANDER NIEUWS

 • dinsdag 30 augustus 2022 @ 00:31
  #13

  Goedemorgen, VECHTPARTIJ IN RECHTSZAAL BIJ EEN ZITTING OMTRENT EEN SCHIETPARTIJ IN AMSTERDAM in februari van dit jaar waarbij iemand is doodgeschoten..... Niemand gewond geraakt of aangehouden. Toch ondanks meestal strenge beveiligingen kon dit gebeuren. 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter (bron)

  NH Nieuws

  In samenwerking met NH Nieuws

  NOS Nieuws•Gisteren, 13:30

  Vechtpartij tijdens zitting in Alkmaarse rechtbank

  Bij een moordzaak in de Alkmaarse rechtbank is vanmiddag een vechtpartij uitgebroken, meldt de politie. Het conflict speelde zich af bij een tussentijdse zitting over de moord op Rodney Mijnals uit Amsterdam.

  Mijnals kwam afgelopen februari om het leven bij een schietpartij in zijn woonplaats. Een 21-jarige man raakte zwaargewond.

  De verdachte die is opgepakt na de moord zou familie zijn van het slachtoffer, schrijft NH Nieuws. Volgens hen waren ongeveer twintig betrokkenen en nabestaanden aanwezig en liep de spanning hoog op.

  Uiteindelijk stormde de groep de rechtszaal uit en een aantal ging op de grond in de hal door met vechten. Uiteindelijk wisten bodes en agenten de ruziënde groep uit elkaar te krijgen.

  Niemand werd opgepakt na het incident. Ook raakte niemand dusdanig gewond dat een ambulance moest komen.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 24 november 2021 @ 00:57
  #12
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen,VEILIGHEID EN VERVOER NAAR EXTRA BEVEILIGDE RECHTBANKEN? VIDEOVERBINDING MET VERDACHTEN OM VEILIGHEIDSREDENEN tijdens vervoer van- naar rechtbanken o.a. maar advocaten zijn daar geen voorstander van, ook rechters vaak niet zij willen ZELF de persoon in levende lijve zien, gelaatsuitdrukkingen etc... 

  Maar voor de stelling is wat veiligheidsredenen betreft wel wat te zeggen en zou ook voor de politie o.a. een enorme WERKDRUK schelen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • MAANDAG, 09:46 • AANGEPAST MAANDAG, 10:53

  Minister Dekker: verdachten via videoverbinding voor de rechter

  Minister Dekker voor Rechtsbescherming ANP

  Verdachten van zware misdrijven moeten hun rechtszaak vaker via een videoverbinding bijwonen in plaats van in de rechtszaal, stelt demissionair minister Dekker voor Rechtsbescherming voor. Op die manier wordt het moeilijker gemaakt om te ontsnappen en kan de politie-inzet worden beperkt.

  Het vervoer van en naar de rechtbank en de beveiliging kost de politie veel mankracht. Bij het proces tegen Ridouan Taghi bijvoorbeeld zouden elke procesdag zeker honderden, volgens sommige bronnen tot wel 700, politiemensen nodig zijn. Daarnaast voorkomen online zittingen ook contact tussen verschillende verdachten, die dan niet meer samen in de zaal van een rechtbank zitten.

  Verder wil Dekker het aantal zwaarbeveiligde justitiecomplexen uitbreiden. Een hoogbeveiligde zittingslocatie in Lelystad moet de Bunker in Amsterdam Osdorp gaan vervangen en in Vlissingen komt zoals eerder aangekondigd een nieuwe EBI, die in 2028 klaar moet zijn. In het Justitieel Complex Schiphol moeten extra beveiligde cellen komen, zodat verdachten hier kunnen overnachten.

  Advocaten als duo's

  De uitbreidingen moeten leiden tot minder vervoersbewegingen van verdachten, schrijft Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. "Door het combineren van een gevangenis en een zittingslocatie in een hoogbeveiligde omgeving kan een deel van de vluchtgevaarlijke gedetineerden in één veilige omgeving worden gedetineerd en berecht."

  De minister wil verder dat advocaten alleen nog maar als duo bij gedetineerden in de EBI langsgaan. "Door te werken in duo's wordt het lastiger voor gedetineerden om druk uit te oefenen en advocaten zo te bewegen mee te werken met voortgezet crimineel handelen vanuit detentie", schrijft Dekker.

  Vorige maand werd in de EBI in Vught de neef van Ridouan Taghi opgepakt, die ook een advocaat van hem is. Hij wordt ervan verdacht dat hij Taghi heeft geholpen om met de buitenwereld te communiceren.

  De komende maanden gaat het ministerie van Justitie en Veiligheid kijken naar de haalbaarheid en betaalbaarheid van de plannen van demissionair minister Dekker. Dit voorjaar is het dan aan het (waarschijnlijk volgende) kabinet om besluiten te nemen.

  Niet op de 'omstreden' lijst

  Hoewel het kabinet in januari gevallen is, kan minister Dekker deze plannen gewoon indienen. De aanpak van zware criminaliteit staat namelijk niet op de lijst met controversiële onderwerpen die Tweede Kamer in februari heeft opgesteld. Besluiten over die kwesties kunnen alleen door het volgende kabinet worden genomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-24 01:00:31
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 03 juni 2020 @ 01:48
  #11
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #9 DIEPGEWORTELD WANTROUWEN BIJ DE RECHTBANK NOORD-NEDERLAND  TUSSEN DE MEDEWERKERS. Justitie heeft er weer een probleem bij, maar dan INTERN...surprise

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De rechtbank in Leeuwarden ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:02

  'Diepgeworteld wantrouwen bij medewerkers rechtbank Noord-Nederland'

  Binnen de rechtbank Noord-Nederland heerst een diepgeworteld wantrouwen bij medewerkers. Dat concluderen onderzoekers van organisatieadviesbureau Berenschot in een rapport over de cultuur binnen de rechtbank. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van waarnemend rechtbankpresident Herman van der Meer. ANP en juridisch vakblad Mr. schrijven daarover.

  De rechtbank Noord-Nederland heeft vestigingen in Leeuwarden, Groningen en Assen. In het rapport staat dat het al vele jaren bestaande gevoel van sociale onveiligheid doorbroken moet worden door eerlijk en open delen informatie met elkaar te delen. Daarnaast concludeert Berenschot dat er binnen de rechtbank geen cultuur bestaat van elkaar aanspreken op ongewenst gedrag, wat bij velen een gevoel van sociale onveiligheid creëert. Maar er is volgens het onderzoeksbureau geen sprake van een angstcultuur.

  Vijf voorvallen

  De aanleiding voor het onderzoek was een artikel in het vakblad Mr. waarin medewerkers klaagden over het werkklimaat. Het vakblad kreeg inzage in het interne netwerk van de rechtbank. Berenschot onderzocht vijf voorvallen die vorig jaar speelden, waaronder het vervangen van een bedrijfsarts en het gelijktijdig ontslag van drie managementassistenten. Dit leidde tot onrust op de rechtbank, waarna rechtbankpresident Maria van de Schepop in oktober opstapte als gevolg van een vertrouwenskwestie.

  Volgens Berenschot is het bestuur van de rechtbank bij enkele voorvallen tekortgeschoten in de omgang met en communicatie naar individuele medewerkers en de rest van de organisatie. Dit heeft de al bestaande sociale onveiligheid binnen de rechtbank verder vergroot. Het onderzoeksbureau adviseert de rechtbank nu te investeren in transparante communicatie en een open cultuur.

  De komende dagen lichten de onderzoekers van Berenschot hun rapport toe in Assen, Groningen en Leeuwarden.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 10 januari 2020 @ 00:25
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, VRAAG NAAR MÉÉR EXTRA BEVEILIGDE RECHTBANKEN? Deze rechtbanken die al bestaan, onder meer Amsterdam-Osdorp en op Schiphol, kunenn het werk nauwwlijks meer aan.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:13

  'Snel meer extra beveiligde rechtbanken nodig'

  De extra beveiligde rechtbanken kunnen het werk nauwelijks aan. De Bunker in Amsterdam Osdorp en het Justitieel Complex op Schiphol zitten overvol. De voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, Henk Naves, pleitte in zijn nieuwjaarstoespraak voor meer zittingscapaciteit. Hij is al in overleg met minister Dekker voor Rechtsbescherming.

  Naves waarschuwt dat 2020 een jaar wordt met "unieke uitdagingen." Er spelen complexe liquidatie- en ondermijningszaken, waarbij zware veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Na de moord op advocaat Derk  Wiersum moeten advocaten, rechters en officieren van justitie beter worden beveiligd.

  Verder begint op 9 maart op Schiphol het proces over het neerhalen van MH17, volgens Naves een zaak van ongekende omvang.

  Politieke verdachtmakingen

  In zijn nieuwjaarstoespraak hekelde daarnaast Naves de kritiek op de rechtspraak vanuit de politiek. Hij noemde dUrgenda-zaak over het klimaat. De Tweede Kamer stelde toen een werkgroep in die de toenemende invloed van rechters op de politiek onderzoekt.

  Volgens Naves is die houding slecht voor de rechtsstaat. "Dan komen we op het punt dat het evenwicht binnen de trias wankelt", zei hij over de scheiding der machten, de trias politica. Naves had een duidelijk protest uit de politiek verwacht als de rechter stelselmatig verdacht wordt gemaakt.

  Ondanks de grote maatschappelijke en politieke druk houden rechters het hoofd koel, vindt Naves. "Dat zou respect moeten oogsten, geen verdachtmakingen." Verder zei Naves: "Rechters schudden geen regels lukraak uit hun mouw."

  Hij riep politici op om na een hen onwelgevallige uitspraak van de rechter in de spiegel te kijken. "Stop met het verschuilen achter onze toga en neem verantwoordelijkheid voor wetgeving en besluitvorming die kennelijk tekortschiet."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 oktober 2019 @ 00:43
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, N.A.V. DE ONRUST BIJ DE RECHTBANK-NOORD NEDERLAND STAPT DE VOORZITTER PER DIRECT OP. Dit omdat er geen onderling vertrouwen meer is.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 10:48 • AANGEPAST VANDAAG, 11:20

  President rechtbank Noord-Nederland stapt op na onrust

  Maria van de Schepop RTV DRENTHE

  De president van de rechtbank Noord-Nederland, Maria van de Schepop, legt per direct haar functie neer. Ze heeft besloten terug te treden vanwege het gebrek aan vertrouwen onder het personeel, meldt RTV Noord.

  "De onrust bij de rechtbank Noord-Nederland van de afgelopen periode heeft geleid tot een vertrouwenskwestie. Dat schaadt het aanzien van de rechtbank. Dat betreur ik en ik neem daarin mijn verantwoordelijkheid. Daarom treed ik terug als president van de rechtbank", schrijft van de Schepop in een verklaring.

  Angstcultuur

  Binnen de rechtbank Noord-Nederland zou sprake zijn van een angstcultuur, gecreëerd door leidinggevenden. Tegen de juridische nieuwswebsitMr. stellen meerdere rechters dat er sprake is van autoritair gedrag van leidinggevenden, waardoor medewerkers geen kritiek durven te uiten.

  Onderzoek

  De onrust zou zijn veroorzaakt door het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie managementassistentes en het aftreden van de voorzitter van de integriteitscommissie. Verschillende vakbonden eisen een onafhankelijk onderzoek. Het bestuur van de rechtbank Noord-Nederland gaf vrijdag aan zo'n onderzoek serieus te overwegen.

  Albert Ploeger, rechterlijk bestuurslid, neemt de taken van Van de Schepop voorlopig over. De rechtbank Noord-Nederland heeft vestigingen in Groningen, Assen en Leeuwarden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-10-29 00:44:14
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 26 oktober 2019 @ 00:29
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, ONRUST BINNEN RECHTBANK NOORD-NEDERLAND zelf. De organisatie zou onderling verdeeld zijn en een angstcultuur zou heersen. En dit moet 'de gewone burger' dan terechtwijzen? Wellicht ook iets voor de 'Rijdende Rechter'?   

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 12:03

  Rechtbank Noord-Nederland bezorgd na berichten over angstcultuur.

  Het bestuur van de rechtbank Noord-Nederland is bezorgd over de onrust binnen de organisatie. Er is sprake van een angstcultuur, gecreëerd door leidinggevenden, meldde de juridische nieuwswebsite Mr. deze week. Verschillende vakbonden gaven gisteren aan een onafhankelijk onderzoek te willen. Zo'n onderzoek wordt overwogen, laat de rechtbank weten aan RTV Drenthe.

  "Op dit moment zijn we intensief in overleg met elkaar. De mogelijkheid van een onderzoek is daarbij aan de orde en een serieuze optie", staat in het bericht.

  Kritische columns

  Het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie managementassistentes en het aftreden van de voorzitter van de integriteitscommissie zouden de onrust hebben veroorzaakt. Ook wordt geklaagd over het beëindigen van kritische columns van een van de rechters op het interne netwerk.

  Tegen de juridische nieuwswebsite zeggen meerdere rechters ook dat er sprake is van autoritair gedrag van leidinggevenden, waardoor medewerkers geen kritiek durven te uiten.

  De rechtbank Noord-Nederland heeft vestigingen in Assen, Groningen en Leeuwarden. De onrust speelt in de hele organisatie, dus niet specifiek op een locatie.

  Vakbond FNV heeft zelf met een aantal leden gesproken. "Die bevestigen de berichtgeving, dus de noodzaak tot aanpakken is er zeker. Het moet opgelost worden", zei een woordvoerder gisteren.

  Maandag maakt de rechtbank bekend welke stappen er zullen worden gezet. De FNV is blij dat de rechtbank een onderzoek overweegt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Drenthe.

  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 oktober 2019 @ 00:32
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MAN STEEKT ZICHZELF IN BRAND VOOR RECHTBANK ROERMOND. Er was sprake van een rechtszaak daarbij. Getuigen hiervan krijgen slachtofferhulp indien.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIO • GISTEREN, 10:29 • AANGEPAST GISTEREN, 11:50

  Man steekt zichzelf in brand bij rechtbank Roermond

  Bij de rechtbank in Roermond heeft aan man zichzelf vanmorgen in brand gestoken. Dat gebeurde buiten en een aantal mensen was er getuige van. Volgens de politie is het slachtoffer aanspreekbaar.

  Ambulances, brandweerwagens en politieauto's werden gealarmeerd, ook landde er een traumahelikopter. Volgens een woordvoerder van de rechtbank loopt er een rechtszaak waarbij de man betrokken is. Waar de zaak over gaat, kon de woordvoerder niet zeggen.

  Op straat lag vanmorgen een jerrycan, wat kleding en een deken. Volgens een verslaggever van L1 gingen beveiligers van de rechtbank direct naar buiten met brandblussers toen ze zagen dat iemand in brand stond.

  Voor getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld, meldt 1Limburg. De Willem II Singel in Roermond werd even afgesloten voor verkeer. De rechtbank is gewoon open.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

   

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 27 maart 2018 @ 00:30
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, BEVRIJDINGSACTIE in LIQUIDATIEZAAK voorkomen door politie en OM. Goede zaak.

  Zie en lees art. van RTL-NIEUWS TWITTER bron: 

  2 uur 40 minuten geleden

  Bevrijdingsactie van gevangene tijdens rechtbankvervoer Amsterdam voorkomen

  (archieffoto)

  De politie en het Openbaar Ministerie hebben voorkomen dat een verdachte zou worden bevrijd tijdens de rit van of naar de rechtbank in Amsterdam. De politie had informatie dat hiertoe een poging zou worden gedaan en heeft maatregelen genomen.

  Het gaat om de 35-jarige Surailie I. Hij werd vorig jaar veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een liquidatie op een dancefeest in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in mei 2013.

   

  Mobiele telefoons

  Zowel I. als het OM had hoger beroep aangetekend en morgen is daarvan de eerste inleidende zitting. I. had aangegeven daarbij te willen zijn, ook al zou zijn zaak niet inhoudelijk worden behandeld. Hij heeft er nu voor gekozen niet te komen.

  Rechercheurs hebben er alles aan gedaan om erachter te komen hoe de bevrijding uitgevoerd zou worden en door wie, aldus de politie maandagavond. Tijdens dit onderzoek werden bij de gevangenis waar I. zit mobiele telefoons gevonden die over de muur waren gegooid en vermoedelijk voor I. bestemd waren.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Moord op de dansvloer: 32-jarige man vast

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-10-13 00:35:42
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 september 2015 @ 01:12
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, de rechtbanken in Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen mogen niet uitgekleed worden. Eerst moeten de gevolgen in kaart worden gebracht, vindt een Kamermeerderheid op initiatief van PvdA en ChristenUnie.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4144539/2015/09/17/Kamer-is-tegen-bezuinigingsplan-rechtbanken.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-03-27 00:29:54
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 05 september 2015 @ 00:31
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, zeven betrokken gemeenten, waaronder Dordrecht, hebben hun ,,ongenoegen'' neergelegd bij verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) over de reorganisatieplannen voor de rechtbanken.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/4135842/2015/09/04/Gemeenten-tegen-reorganisatie-rechtbanken.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-06-01 16:50:55
  handtekeningafbeelding