1481 keer bekeken

ZELF'RECHT' ZAKEN: ONVREDE mensen bij EIGEN VERDEDIGING

 • donderdag 21 februari 2019 @ 00:48
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, GEPESTE IJSSALON HOUDSTER die zichzelf verdedigde VRIJGESPROKEN VAN MISHANDELING, waarvoor ze door één van de daders was aangeklaagd nadat zij hem met een sttok had geslagen. De rechtbank legde haar geen straf op en sprak haar vrij van rechtsvervolging. Toch nog een beetje gerechtigheid na een lange tijd van 'pesten' en zelfs discriminaties. Waartegen nog wel een juridische zaak loopt.

  Getreiter en discriminatie Gillyon vrijgesproken voor mishandelen hangjongeren RTL-Nieuws

   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gepeste eigenares Hilversumse ijssalon niet gestraft voor slaan met stok

  VANDAAG, 12:42

  AANGEPAST OM 15:22

  BINNENLAND

  Gilly Emanuels NOS

  De Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels krijgt geen straf voor het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. Tegen haar was een taakstraf van 120 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De rechter woog in de uitspraak mee dat de vrouw langdurig is gepest; ze is ontslagen van rechtsvervolging.

  Volgens de rechter is weliswaar bewezen dat Emanuels de man heeft mishandeld, maar heeft ze dat gedaan omdat ze "emotioneel geraakt werd toen de jongeren een mandarijn in haar richting gooiden waar haar zoontje bij was". De rechter oordeelt daarom dat Emanuels niet strafbaar is en ook geen schadevergoeding hoeft te betalen.

  Na de uitspraak was er applaus:

  Video afspelen

  01:07

  'Er is een einde gekomen aan een lange nachtmerrie'

  Emanuels is opgelucht over de uitspraak. "Als ik veroordeeld zou zijn, dan was dat een mes in mijn rug geweest. Ik ben blij dat de rechter anders oordeelde." De afgelopen anderhalf jaar noemt ze "een nachtmerrie". "Mijn leven heeft stilgestaan. Ik heb jonge kinderen en emotioneel is er veel kapot gemaakt."

  Emanuels had een ijssalon in Hilversum. Zij en andere ondernemers werden in de zomer van 2017 naar eigen zeggen geterroriseerd door een groep hangjongeren. Uiteindelijk liepen de gemoederen zo hoog op, dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze te slaan met een stok. De jongeren scholden haar toen uit voor onder meer "kankernegerin".

  Een van de jongeren filmde het incident:

  Video afspelen

  00:34

  Beelden van het incident

  Het Openbaar Ministerie besloot in maart vorig jaar Emanuels te vervolgen voor mishandeling van een van de betrokken jongeren. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden stelde het OM dat er geen sprake was van zelfverdediging.

  Volgens de persofficier was ook niet bewezen dat de vrouw stelselmatig werd lastiggevallen. De vrouw deed twee meldingen bij de politie, over een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar winkel en over een ingeslagen ruit.

  Tientallen mensen kwamen naar de rechtbank in Utrecht om hun steun te betuigen aan Gilly Emanuels NOS

  Een uur voor de uitspraak verzamelden zich zo'n tachtig mensen voor de deur van de rechtbank, na een oproep van het platform 'Stop Afrofobie!' om Emanuels te steunen. Toen Emanuels bij de rechtbank arriveerde, klapten de aanwezigen en juichten haar toe.

  "Wij kunnen ons niet voorstellen dat zoiets gebeurt in een nette stad met een vrouw die hard werkt", zei Glenda Vijzelman, een van de initiatiefnemers die Emanuels al vanaf het begin bijstaat. "Wij vinden het erg dat een aantal rotjongens de buurt hebben geterroriseerd en daarmee zijn weggekomen. Dat is een kwalijke zaak."

  Hartstikke belachelijk

  "Dit is duidelijk een zaak van institutioneel racisme", zei Pierre, die ook zijn steun kwam betuigen. "Ik ben het niet eens met hoe Gilly Emanuels wordt aangeklaagd en de grond in wordt gestampt. Dat is hartstikke belachelijk. Zij heeft meer geleden dan de man die haar kwaad heeft bejegend."

  Een emotionele Gilly Emanuels sprak de aanwezigen voor de uitspraak zelf ook nog toe. "Ik heb mijn verhaal gedaan", zei ze. "Heel Nederland moest weten wat mij is overkomen. Ik wil laten zien dat deze dingen gebeuren. Als ik zou opgeven zouden mijn kinderen hiermee te maken krijgen."

  Gilly Emanuels spreekt haar steunbetuigers toe bij de rechtbank, voorafgaand aan de uitspraak NOS

  Het Openbaar Ministerie vervolgt ook één van de betrokken jongeren, een 19-jarige man uit Hilversum. Hem wordt belediging ten laste gelegd. Wanneer deze zaak voorkomt, is nog niet duidelijk.

  Emanuels stopte een jaar geleden met haar ijssalon. "Ik heb besloten om definitief te stoppen met verkopen van ijs en Surinaamse gerechten bij 't Perronnetje in Hilversum. Sinds het gebeuren met die racistische jongens is er veel gezegd en geschreven. Ik heb geprobeerd om de draad weer op te pakken en door te gaan, maar het mocht niet baten", schreef ze destijds op Facebook.

  BEKIJK OOK

  Eigenaresse Hilversumse ijssalon vervolgd voor mishandeling

  Hilversumse blij met steun na racisme, maar sceptisch over aanpak

  Marechaussee: belager van eigenaresse Hilversumse ijssalon ontslagen

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 februari 2019 @ 00:37
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, MARECHAUSSEE IN OPLEIDING ONTSLAGEN, wegens racisme en geweld. Dit is toch een zeer opmerkelijke juridische zaak ook, gezien het gebeurde. Iemand die haar zaak en kind verdedigd zelf aangeklaagd wegens 'mishandeling'? Een 'rechtstaat' is er in deze dus ook niet. De vrouw zat gisteren met haar advocaat bij het programma 'Jinek'. Zie ook club Justitiele Dwalingen-Politieke blunders, een justitiele dwaling kunnen we hier ook van spreken. http://justittieledwalingen.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Marechaussee: belager van eigenaresse Hilversumse ijssalon ontslagen

  VANDAAG, 13:01

  REGIO

  Gilly Emanuels NH NIEUWS

  De marechaussee zegt dat de 19-jarige man die wordt verdacht van het belagen van de Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels vorig jaar oktober al is ontslagen. Gisteren ontstond commotie nadat de vrouw in het tv-programma Jinek had gezegd dat de man in opleiding was bij de marechaussee, schrijft NH Nieuws.

  Emanuels had een ijssalon in Hilversum. In de zomer van 2017 zou een groep hangjongeren de vrouw en een aantal andere ondernemers wekenlang hebben geterroriseerd.

  De gemoederen liepen zo hoog op dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze met een stok te slaan, waarop de jongeren onder meer "kankernegerin" riepen naar de vrouw van Surinaamse afkomst. Emanuels en een van de jongeren, de nu 19-jarige man, deden aangifte tegen elkaar.

  Zie video in oorpsronkelijke artikel.

  Emanuels gaat de groep hangjongeren te lijf

  De officier van justitie eiste gisteren een taakstraf van 120 uur tegen Emanuels, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie vindt dat er geen sprake is van zelfverdediging. "Het recht in eigen hand nemen, mag en kan absoluut niet", zei de officier.

  De persofficier zegt dat niet bewezen kan worden dat de vrouw stelselmatig door de jongeren is lastiggevallen. Er zijn twee meldingen gedaan bij de politie: dat er een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar winkel lag en dat er een ruit is ingeslagen.

  In het tv-programma Jinek deed de voormalig ijssalonhouder gisteren haar verhaal. Dat de 19-jarige man in opleiding zou zijn bij de marechaussee leverde verbaasde en boze reacties op social media op.

  Roos Schippers

  @RoosjeXS

  En dan godsallemachtig, zo'n straatterorrist in opleiding bij de marechaussee die door het #OM de hand boven het hoofd wordt gehouden? Onbegrijpelijk #Jinek #Gilly

  23 uur geleden

  Naar aanleiding van de tv-uitzending heeft de Koninklijke Marechaussee nu laten weten dat de man al in oktober 2018 is ontslagen. In verband met de privacy kan een woordvoerder niet zeggen of het ontslag iets te maken heeft met de problemen in de zomer van 2017. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen de man dient.

  BEKIJK OOK

  Eigenaresse Hilversumse ijssalon vervolgd voor mishandeling

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord Holland

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 november 2018 @ 00:19
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgn, VADER DIE DOCHTER VERDEDIGDE TEGEN 'PEDOFIEL' KRIJGT LANGE STRAF hiervoor van de rechter. Is deze vader TE VEEL buiten zijn boekje gegaan (zware mishandeling van de mogelijke dader) en tercht in hoger beroep deze straf? Of, ook volgens de advocaat, heeft het Hof hier een VOORBEELD WILLEN STELLEN, 'speel niet voor eigen rechter'?

  Zie en lees verder art.van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Lange celstraf voor 'wraakvader': onterecht of ging hij veel te ver?

  VANDAAG, 21:25

  BINNENLAND

  De buitenkant van het gerechtshof in Den Bosch ANP

  GESCHREVEN DOOR

  Tomas Riemens redacteur Online

  Op sociale media hebben veel mensen verontwaardigd gereageerd op de uitspraak van het gerechtshof dat 'wraakvader' Mario H. vandaag veroordeelde tot een celstraf van 4,5 jaar.

  H. sloeg begin vorig jaar een 46-jarige ex-tbs'er vier keer met een sneeuwschep op zijn hoofd omdat die met zijn 14-jarige dochter probeerde af te spreken. Op Facebook noemen mensen hem een "held" en een "topvader". Velen van hen vinden de straf die hij na hoger beroep heeft gekregen veel te zwaar.

  Ook hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen kan in zekere mate begrip opbrengen voor de actie van de vader. Maar hij begrijpt ook dat de man van 53 is veroordeeld. "Als iedereen voor eigen rechter mag spelen, wordt het een enorme zooi", zegt Van Koppen.

  Deze vader is, hoe begrijpelijk ook, veel te ver gegaan door op deze manier voor eigen rechter te spelen.

  Reactie van Facebookgebruiker op de veroordeling van H.

  Op sociale media is maar een enkeling van mening dat H. een grens heeft overschreden door de ex-tbs'er op zijn hoofd te slaan en zwaargewond achter te laten. "Deze vader is, hoe begrijpelijk ook, veel te ver gegaan door op deze manier voor eigen rechter te spelen", schrijft iemand.

  Waarschijnlijk zijn er veel meer mensen die dat vinden, maar spreken zij zich niet uit op Facebook of Twitter, denkt Anne de Hingh, universitair docent Internetrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

  Doordat het in deze zaak om een kind gaat, zijn de reacties op sociale media bovendien heftiger, meent zij. "Als het om kinderen gaat, treedt er een soort reflex op. Het lijkt dan alsof mensen elkaar willen overtroeven."

  'Ware jacht ontketend'

  Op Facebook regent het steunbetuigingen voor H. Mensen begrijpen dat hij tot actie overging nadat hij had ontdekt dat zijn dochter van 14 werd lastiggevallen door een volwassen man. Die deed zich op internet voor als een jongen van 17 en probeerde een afspraak te maken met het meisje.

  De ex-tbs'er had bloemen en chocola in de tuin van H. neergelegd voor zijn dochter, maar had nog niet met haar afgesproken. Ook was er geen sprake van misbruik. Het geweld waarmee de vader "wraak" nam, staat dan ook niet in verhouding met wat er was gebeurd, vindt De Hingh.

  Hoewel de toenaderingspogingen van de ex-tbs'er beperkt zijn gebleven, heeft H. een "ware jacht" op hem ontketend, stelt ook het gerechtshof. Volgens het hof is H. "in zijn drift of andere emotie verder gegaan dan hij had voorgenomen" en was er sprake van poging tot doodslag.

  Mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom.

  Mario H. schreef dit voor de uitspraak op zijn Facebookpagina

  Dat H. na zijn uitbarsting in de auto is gestapt en is weggereden, pleit niet in zijn voordeel, zegt rechtspsycholoog Van Koppen. "Burgers mogen geweld gebruiken als ze zelf iemand aanhouden. Als deze man was blijven wachten totdat de politie er was, had hij een sterker verhaal gehad."

  Het hof weegt ook mee dat H. in het verleden al vaker was veroordeeld voor mishandeling en poging tot doodslag. Van Koppen: "Bij dit soort zaken wordt naar de details gekeken. Het hof vraagt zich af of de verdachte dingen anders had kunnen doen."

  De 10 maanden cel die H. in mei kreeg voor de mishandeling, noemt Van Koppen "uitermate weinig". Het leek alsof ook de vader zelf al rekening hield met een hogere straf. Voor de uitspraak schreef hij op zijn Facebookpagina: "Mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom."

  BEKIJK OOK

  Waarom je wel/niet zelf op boeven moet jagen

  Hogere celstraf voor 'wraakvader' die stalker dochter mishandelde

  Onbegrip over straf voor wraakvader: 'Je verdient een award'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 december 2014 @ 00:19
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemprgen, n.a.v. dit gebeuren is er een PETITIE TEGEN TAAKSTRAFFEN voor ernstige verkeersovertredingen ingediend bij de politiek, de staatssecretaris. Men wil dat deze straffen, b.v. bij het doodrijden van iemand, niet meer kunnen worden opgelegd, maar zwaarder gestraft? Wat vindt u?

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3819721/2014/12/29/Petitie-tegen-taakstraffen-na-verkeersovertredingen.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek -

  Gewijzigd op 2018-11-13 00:13:28
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 22 november 2014 @ 00:15
  #1

  Goedemorgen, de rechtbank geeft een Pool die een ouder echtpaar én hun kleinkind van 2 jaar dood reed een taakstraf (slechts?) en vader van het kind gooide daarop een stoel naar de rechter(s). De Rechtbank heeft later een verklaring over het vonnis gegeven.

  Zie art. uit AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3795773/2014/11/21/Rechtbank-geeft-verklaring-over-straf-na-stoelincident.dhtml

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3795511/2014/11/21/Vader-doodgereden-peuter-gooit-stoel-naar-rechter.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://wemoetenbezuinigen.clubs.nl/ - http://voedselbank.clubs.nl/ - http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - http://thealternative.clubs.nl/ - http://clubs-15-jaar.clubs.nl/ 

  Gewijzigd op 2018-11-13 00:12:44
  handtekeningafbeelding