961 keer bekeken

INDIVIDUELE GEVALLEN asielzoekers en mistanden

 • dinsdag 14 mei 2019 @ 06:59
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, SYRISCH STEL UIT HUIS GEHAALD EN ERNSTIG MISHANDELD ZEGT DE BURGEMEESTER over deze zaak, zie vorige artikel ook. Het begon inderdaad met een 'linderruzietje'. Gezien de aard van dit 'lichte vergrijp' en het GEVOLG, HET ANTWOORD DAAROP VAN DE BUURT nu met enige stelligheid zeker: uitingen van RASICME en afstraffing gelijk een  'volksgericht'? Wat vindt u hiervan, laat uw stem eens horen?      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Burgemeester Enschede: Syrisch stel uit huis gehaald en mishandeld.

   RTV OOST

  GISTEREN, 21:52

  REGIO

  Bij een burenruzie, vorige week in Enschede, hebben buurtbewoners een Syrisch echtpaar uit hun huis gehaald en ernstig mishandeld. Burgemeester Van Veldhuizen heeft dat bevestigd in de gemeenteraad. Hij sprak zijn afschuw uit en zei dat de daders niet vrijuit zullen gaan.

  Het stel met twee kinderen woonde nog maar enkele maanden in de wijk. Na de mishandeling heeft het gezin de buurt verlaten. Het is volgens de burgemeester nog niet duidelijk of ze terugkeren.

  Buurt hield kaken op elkaar

  De zaak veroorzaakte vorige week al ophef, maar de gemeente en politie wilden toen niet ingaan op wat er precies was gebeurd. Burgemeester Van Veldhuizen deed dat vanavond wel. Hij zei dat de tijd is genomen om zorgvuldig te achterhalen wat er is gebeurd. Dat ging volgens hem niet eenvoudig, doordat veel mensen niets wilden of durfden te zeggen over het incident. "Soms uit angst. Soms uit schaamte. Misschien soms uit instemming."

  Volgens de gemeente is gebleken dat het allemaal begon met een ruzietje tussen enkele kinderen, waarop enkele ouders met geweld verhaal gingen halen bij het Syrische stel. Ze drongen het huis binnen en namen de vader en moeder mee naar buiten. Vervolgens werden zij ernstig mishandeld, schrijft RTV Oost.

  Niemand tuigt een vader en moeder af voor de ogen van een groep buurtgenoten zonder verantwoording af te leggen.

  Burgemeester Onno van Veldhuizen

  "Stelt u zich even voor", sprak Van Veldhuizen. "Na een lange periode van onzekerheid vind je in Enschede een plek waarvan je hoopt met je gezin weer tot rust te kunnen komen en het normale leven weer te kunnen oppakken. Je woont er amper vier, vijf maanden, spreekt slechts gebrekkig Nederlands en dan wordt er aangebeld door mensen die verhaal komen halen."

  De vader en moeder raakten gewond bij het incident. Maar volgens Van Veldhuizen is er ook emotionele schade. "Bij de slachtoffers én bij hun kinderen. En wat doet het met de kinderen van diegenen die het recht in eigen hand nemen? Dit is niet het voorbeeld dat we onze kinderen willen meegeven."

  Hij sprak van een "schandvlek" voor Enschede en zei dat de daders vervolgd zullen worden. "Niemand tuigt een vader en moeder af voor de ogen van een groep buurtgenoten zonder verantwoording af te leggen. Niemand speelt voor eigen rechter en deelt lijfstraffen uit."

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Oost

  Gewijzigd op 2019-05-14 07:03:52
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 mei 2019 @ 00:30
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, VLUCHTELINGEN IN EIGEN HUIS MISHANDELD DOOR een groep mensen, kennelijk naar aanleiding van een buurtruzie, die weer ontstond door een ruzie tussen kinderen?   

  Jelle  Berens   #FBPE @BerensJelle â€‹1 u

  Burenruzie? Durft dít nou eens te benoemen. Racisten vallen gezin aan / 20 man mishandelen gezin. Het rechtse geweld neemt continu toe en de gezagsdragers zijn bang er iets van te zeggen! 'Vluchtelingen Enschede mishandeld in eigen huis' -

  'Vluchtelingen Enschede mishandeld in eigen huis'

  Een groep van zo'n vijftien tot twintig mensen zou gewapend met stokken het huis van het Syrische vluchtelingengezin zijn binnengedrongen en de ouders hebben geslagen.

  nos.nl

   Klaas Wilting â€‹@wiltingklaas 4 u

  Vluchtelingen belaagd in eigen huis in Enschede (link: https://www.ad.nl/binnenland/vluchtelingen-belaagd-in-eigen-huis-in-enschede~a844bf97/) ad.nl/binnenland/vlu… Wat is dat v communicatie. Politie wijst naar gemeente,gemeente zegt dat ze van de politie/justitie niks mogen zeggen in belang van’t onderzoek. Welk belang? Angst, waarvoor? Belagen van wie ook, altijd fout

  Vluchtelingen belaagd in eigen huis in Enschede

  De politie doet onderzoek naar een mishandeling van een vluchtelingengezin eerder deze week in Enschede. Een groep mensen zou het gezin hebben belaagd. De vluchtelingen, in het bezit van verblijfss...

  ad.nl 1 3 6

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Vluchtelingen Enschede mishandeld in eigen huis'

  Toen de gemeente vier jaar geleden een azc in de wijk Dolphia wilde plaatsen, waren er protesten ANP

   VANDAAG, 22:25

  BINNENLAND

  In de wijk Dolphia in Enschede is eerder deze week een geweldsincident geweest. De gemeente spreekt van een fikse buurtruzie, vermoedelijk naar aanleiding van een ruzie tussen kinderen. Twee mensen hebben zich gemeld bij de huisartsenpost. Verder wil de gemeente er niets over zeggen.

  Het AD heeft mensen in de wijk gesproken en daaruit komt naar voren dat een groep van vijftien tot twintig mensen van buiten de wijk dinsdagavond verhaal kwam halen bij een Syrisch vluchtelingengezin. De aanleiding is niet duidelijk.

  Vluchtelingengezin

  In de buurt gaat het gerucht dat de vader van het gezin een kind iets zou hebben aangedaan. Anderen zeggen dat hij zich juist over het kind heeft ontfermd.

  Een deel van de groep bleef voor het huis hangen, schrijft de krant, terwijl een aantal anderen naar binnen ging. Volgens bronnen zijn de ouders voor de ogen van hun kinderen mishandeld.

  Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het incident stil is gehouden om media-aandacht te voorkomen. Dat zou hebben geholpen, want "als de wijk vol staat met cameraploegen, gaan overal de deuren dicht".

  Verzoek om informatie

  De politie heeft gisteren bij de buurtbewoners een brief in de bus gedaan met een verzoek om informatie. Vaker dan anders rijdt er de laatste dagen volgens de buurt politie door de straten.

  Buurtbewoners zeggen tegen het AD dat ze niets begrijpen van het incident. Ze omschrijven het gezin als aardige mensen, waar goed contact mee was en noemen wat er is gebeurd "verschrikkelijk". Ze willen het gezin een hart onder de riem steken, maar weten niet waar het op dit moment is. Het huis is verlaten.

  Toen er vier jaar geleden mogelijk een asielzoekerscentrum in de wijk Dolphia zou komen, waren er hevige protesten. Er werden varkenskoppen geplaatst bij de geplande plek van het azc. Uiteindelijk ging het niet door omdat de instroom van vluchtelingen terugliep.

  BEKIJK OOK

  Geen asielzoekerscentrum op plek van gedumpte varkenskoppen

  Zes aanhoudingen bij demonstratie tegen asielzoekers Enschede

  Enschede zet zich schrap voor betoging tegen azc

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2019-05-11 01:07:10
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 april 2016 @ 01:10
  #1

  Goedemorgen. individuele gevallen soms schrijnend, heeft de IND dit niet door?  Het is gelukt. Na een lange strijd heeft de Chinese vrouw van de Nieuwerkerkse Cor van Marle eindelijk een verblijfsvergunning. Toch stromen de harten van de twee niet over van geluk. Mei Hao Liu blijkt heel ziek.

  Zie en lees verder art. AD (bron)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4290437/2016/04/27/Mei-Hao-Liu-mag-eindelijk-in-Nederland-leven-maar-blijkt-doodziek.dhtml

  Zie verder ook eens: o.a. EU, de situatie in de Ukraine, de doelstellingen van de EU en ZEER VEEL NIEUWS EN WETENSWAARDIGHEDEN over Europa. En verder: o,a, minister Schulz-Van Haegen doet afstand van enkele bevoegdheden en VEEL NIEUWS OVER JUSTITELE DWALINGEN OF ANDERE POLITIEK BLUNDERS. En ook: o.a. beroep tegen verkeersboete's nu ook 'ónline' mogelijk. EN VEEL NIEUWS OVER DE POLITIE, ook voor veel mensen goed om te weten, b.v. En MAATSCHAPPELIJKE ONDERWERPEN die allen raken op de één of andere manier. Leest u zelf verder, TE VEEL OM TE NOEMEN, bij onderstaande clubs... 

  http://justittieledwalingen.clubs.nl/forum - http://justittieledwalingen.clubs.nl/

  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum

  http://europese-unie.clubs.nl/forum - http://europese-unie.clubs.nl/

  http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/forum - http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Extra wetenswaardig of nuttige infohttp://wereldverbeteraars.clubs.nl/ - http://ufos-en-graancirkels.clubs.nl/ - http://stadgroningen.clubs.nl/http://www.clubs.nl/cultuur-en-maatschappij/overheid-en-politiek - 

   

  Gewijzigd op 2019-05-11 00:26:47
  handtekeningafbeelding