858 keer bekeken

KABINET RUTTE-III en ontwikkelingen

 • donderdag 28 november 2019 @ 00:51
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, AL ENKELE WEKEN COMMOTIE OVER NL bombardement in Irak tegen IS waarbij 72 burgerdoden vielen bleek achteraf door een vergissing van de 'internationale militaire coalitie' destijds. Nu veel politieke commotie daarover en een groot politiek maatschappelijk debat, maar min. president Rutte blijft overeind alsmede zijn Kabinet.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 00:30 • AANGEPAST OM 00:30

  Oppositie kritisch in debat over burgerdoden Irak, Rutte houdt vol: 'Geen herinnering'

  Deel dit liveblog: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 november 2019 @ 00:39
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, VVD CONGRES: Rutte: HET ZIJN PITTIGE WEKEN VOOR HET KABINET EN DAT GAAT NOG WEL EVEN DOOR! Ook de CU hield een congres en voor partijleider Segers: coalitie is niet heilig 

   Elsschot  @marcelbar8 8 u

  Iemand zegt tegen Rutte "u" Rutte: "Ik ben 'je'. Meneer Rutte is overleden." En verrassend: een vluchteling die 5 jaar geleden in Nederland is gekomen, de taal goed spreekt en VVD-lid is (en daarover op Facebook wordt aangevallen). Rutte verwelkomt hem â€‹#VVDfestival

   7 6 25

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 16:03

  Rutte: het zijn pittige weken en dat gaat nog wel even door.

  Rutte in gesprek met een VVD-lid op het partijbijeenkomst in Arnhem ANP

  "Het zijn moeilijke, pittige weken. Voor het land, de partij, voor mij persoonlijk, maar vooral voor de Nederlanders. Dat is niet zomaar afgelopen, dat gaat nog wel even door." Met die waarschuwing begon premier Rutte zijn toespraak op de VVD-ledenbijeenkomst in Arnhem. Hij doelde daarmee op de maatregelen die het kabinet heeft genomen en nog gaat nemen om de stikstofproblemen het hoofd te bieden.

  Voor Rutte zit de pijn niet zozeer in het verlagen van de maximumsnelheid van 130 naar 100 op veel snelwegen. "De pijn zit bij de beelden van het Malieveld, en dat zoveel boeren en bouwers zich genoodzaakt voelen daarnaartoe te trekken."

  Dat toont volgens de premier aan dat het kabinet er niet in is geslaagd de mensen te overtuigen "voor wie we het doen. Dat zijn de mensen in de witte busjes die om zes uur 's ochtends bij het tankstation aan de koffie staan."

  0:58 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Rutte: niet zomaar over stikstofcrisis heenstappen

  De VVD moet niet weglopen voor beslissingen die misschien slechte peilingen opleveren, zei Rutte. "Als een maatregel nodig is om banen te behouden, zijn de peilingen even niet zo belangrijk."

  Het kabinet heeft nog meer maatregelen in petto om de neerslag van stikstof in de natuur te beperken. "U zal niet alles leuk vinden", zei Rutte tegen zijn partijgenoten. "Maar als we de straat op gaan om uit te leggen waarom we het doen, ben ik ervan overtuigd dat we bij de verkiezingen in 2021 weer het vertrouwen van de kiezer zullen krijgen."

  Bloedirritant

  VVD-fractievoorzitter Dijkhoff benadrukte eerder dat zijn partij voldoende heeft gepresteerd om trots op te zijn. Hij vindt, net als Rutte, dat de VVD niet moet weglopen voor lastige maatregelen, hoewel hij wel "baalde" van de uitspraak van de Raad van State, die een einde maakte aan het bestaande stikstofbeleid en het kabinet dwong tot de strenge maatregelen.

  "Dat mensen steeds naar de rechter stappen is vaak ook bloedirritant." Maar het is volgens Dijkhoff ook een mooi liberaal principe dat mensen de rechter kunnen inschakelen om de regering op de vingers te tikken.

  Wel vindt hij dat het kabinet daar beter op voorbereid had moeten zijn. "Als we weten dat dat vaker voorkomt, mogen mensen van politici verwachten dat ze rekening houden met zo'n uitslag en plannen hebben klaarliggen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-11-24 00:39:47
  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 oktober 2019 @ 00:28
  #32
  reactie op (#31) herman_dad
  •  

  Goedemorgen, KABINET RUTTE-III IS HALVERWEGE. Zie de plannen OOK VAN DE 'OPPOSITIEPARTIJEN', die gezamenlijk dit willen realiseren. WAAROM kan dat niet altijd ipv een politiek die de maatschappij uiteenrijt, splijt en verdeeld.... Zie veelgenoemde boek hier op clubs ook weer over!

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 06:36

  Halverwege de rit bekennen coalitie en oppositie kleur met plannetjes

  GroenLinks-leider Klaver slaat zijn arm om D66-minister Koolmees bij de Algemene Politieke Beschouwingen ANP

  GESCHREVEN DOOR:

  1. Erika de Joode

   redacteur Online

  Eeautoloze zondag, een fonds dat schulden opkoopt en gratis openbaar vervoer voor kinderen op woensdagmiddag. Of deze ideeën ooit het levenslicht gaan zien is de vraag, maar de plannen hebben in ieder geval één ding gemeen: ze komen niet van het kabinet, maar van een coalitie- en een oppositiepartij.

  Sinds september, de start van het nieuwe politieke jaar, zijn er in de media al zeker zes van zulke ideeën gelanceerd. Vorig jaar waren dat er nul, in dezelfde periode. Ook bij de Algemene Politieke Beschouwingen, het debat na Prinsjesdag over de kabinetsplannen, viel de constructieve houding van de oppositie op. Het ging lief tegen lief, in plaats van - zoals gebruikelijk bij de beschouwingen - hard tegen hard.

  De samenwerkingsgezinde sfeer in Den Haag valt samen met de start van de tweede helft van het kabinet. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat premier Rutte met zijn bewindspersonen en de koning op het bordesstond.

  Geen verrassing

  "Er is een zekere ontspanning in de coalitie geslopen", zegt politiek verslaggever Ron Fresen. "Dat zie je vaker halverwege een kabinetsperiode. In de eerste helft hebben de bewindspersonen allerlei wetten ingediend, nu zijn ze toe aan de uitvoering. Maar ondertussen staat de wereld niet stil. Coalitiepartijen willen daarop inspelen met nieuwe plannen, die niet in het regeerakkoord staan. En dan is er ruimte om buiten de coalitie te kijken."

  Volgens Fresen hebben de coalitiepartijen afgesproken dat ze elkaar daarbij niet verrassen. "Dus ze informeren elkaar voordat ze een plannetje lanceren met een oppositiepartij. Ook geldt dat ze elkaars bewindspersoon niet in verlegenheid willen brengen en dat de plannen niet ingaan tegen het regeerakkoord."

  Autoloze zondag: de ChristenUnie zegt 'goed idee', en dan kan de VVD heel hard roepen 'nee!'

  Tom Louwerse, politicoloog

  Bij de nieuwe plannen speelt profilering een belangrijke rol, zegt politicoloog Tom Louwerse, die aan de Universiteit Leiden onderzoek doet naar de samenwerking tussen regerings- en oppositiepartijen. "Vaak gaat het om dingen die politiek niet heel gevoelig liggen, maar waarmee regeringspartijen wel kunnen laten zien waar ze voor staan."

  Als voorbeeld noemt Louwerse het idee voor een autoloze zondag, waarmee ChristenUnie en GroenLinks half oktober kwamen. "De ChristenUnie zegt daarover: 'Goed idee.' En dan kan de VVD heel hard roepen: 'Nee!' En dan hebben ze zich allebei geprofileerd."

  Voor kleinere regeringspartijen, zoals de ChristenUnie, is die profilering overigens belangrijker dan voor grote partijen, zegt Louwerse. "Kleine partijen kunnen de successen van een kabinetsperiode moeilijker claimen dan de grootste partij, die ook de minister-president levert. De VVD kan straks zeggen: als je het kabinetsbeleid zo goed vond, waarom stem je dan niet op ons? Voor de ChristenUnie geldt dat minder."

  Noodzakelijk

  Coalitiepartijen kunnen dankzij plannetjes met een oppositiepartij dus politieke kleur bekennen en laten zien dat ze openstaan voor nieuwe samenwerkingsverbanden. En dat is handig: vooral nu de coalitie niet alleen in de Eerste Kamer, maar ook in de Tweede Kamer geen meerderheid meer heeft.

  Ook voor de oppositie is samenwerken noodzakelijk, zegt Louwerse. "Anders krijgen ze niets voor elkaar. Meestal benoemen oppositiepartijen dat samenwerken niet zo expliciet als bij de laatste Algemene Beschouwingen, maar ze doen het wel. En dat is ook begrijpelijk, want vanwege ons politieke stelsel heb je als oppositiepartij altijd kans dat je in de toekomst in een coalitie komt met partijen waar je nu tegenover staat. Die kans wil je niet verspelen door altijd 'nee' te zeggen."

  Constructieve samenwerking tussen coalitie en oppositie is dan ook allesbehalve nieuw, benadrukt Louwerse. "In de vorige kabinetsperiode had je bijvoorbeeld de zogeheten C3, de 'constructieve drie', bestaande uit ChristenUnie, D66 en SGP. Die hebben de toenmalige coalitie van VVD en PvdA op veel thema's aan een meerderheid geholpen."

  Irritatie

  Na twee jaar sluipt er natuurlijk ook wel irritatie in de samenwerking, zegt politiek verslaggever Fresen. "Zeker over D66. Die partij wil zich duidelijker profileren op onderwijs, milieu en Europa. Maar zelfs voor dat soort irritatie wordt tot nu toe ruimte geboden. Ook daarover doen ze redelijk ontspannen."

  Deze plannen lanceerden coalitie- en oppositiepartijen na de zomer:

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-10-27 00:29:59
  handtekeningafbeelding
 • zondag 04 augustus 2019 @ 00:40
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, TOT 2X TOE LIEP NL 2 BELANGRIJKE INTERNATIONALE FUNCTIES MIS? Maar ja het is DE POLITIEK, HET INSTITUUT POLITIEK en dat is een tombola of, lees artikel, vergelijkbaar met het Eurovisiesongfestival? Wie de meeste punten krijgt en 'vriendjespolitiek', die wint.... Voor de Homo sapiens een meest slecht gegeven ook vele van deze zaken en lossen voor ALLEN niets op. En om dáárom 'Rutte' dan weer de schuld te geven van een politieke blunder...??

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Weer geen topfunctie voor Nederland: 'Rutte moet hier lessen uit trekken'.

   VANDAAG, 11:24

  POLITIEKECONOMIE

  ANP

  Gisterenavond werd duidelijk dat Nederland opnieuw wordt gepasseerd voor een internationale topfunctie. Oud-minister Jeroen Dijsselbloem wordt niet de nieuwe topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Europa zal in plaats daarvan de Bulgaarse Kristalina Georgieva voordragen.

  "Dit is gezichtsverlies voor Nederland", zegt EU-correspondent Sander van Hoorn in het NOS Radio 1 Journaal. "Nederland heeft nu tot twee keer toe een goede kandidaat gehad voor een hoge functie, die het dan op het laatste moment niet wordt." Die andere kandidaat was Frans Timmermans die begin deze maand niet de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie werd.

  Van Hoorn noemt het niet alleen een nederlaag voor Nederland, maar ook voor premier Rutte, want die heeft zich persoonlijk bemoeid met de onderhandelingen. "Ik stel me zo voor dat hij niet alleen heeft geprobeerd de landen in het zuiden en oosten van Europa te overtuigen, maar ook de grote landen, want die moet je meekrijgen. Duitsland en Spanje stonden al achter Dijsselbloem, maar Frankrijk wilde niet mee. En het Verenigd Koninkrijk ook niet, dat onthield zich van stemming."

  Songfestival

  Om de functie te krijgen moest er voldoende steun komen van de 28 Europese ministers van Financiën. Die steun kwam er niet, waarop Dijsselbloem zich terugtrok als kandidaat-voorzitter. Verzet uit de zuidelijke en oostelijke landen in Europa heeft daarbij de doorslag gegeven.

  Van Hoorn: "Griekenland is natuurlijk hard aangepakt tijdens de Eurocrisis. Zij dragen dat Dijsselbloem kennelijk nog altijd na. Hetzelfde geldt voor Bulgarije, het land waar Georgieva vandaan komt. Het is een Oost-Europees land en dan werkt het toch een beetje zoals met het Songfestival: je kiest voor de mensen die op dezelfde manier in het leven staan als jij."

  In het NOS Radio 1 Journaal gaf Carsten Brzeski, hoofdeconoom bij ING in Frankfurt, nog een andere reden: "Het speelt ook mee dat bij alle benoemingen van de afgelopen weken er geen enkele Oost-Europeaan naar voren werd geschoven. Dat is nu veranderd."

  Over het IMF

  Econoom Carsten Brzeski: "Het IMF bestaat al sinds 1944 en is de grootste monetaire financiële instelling. Het IMF is verantwoordelijk voor het monitoren van monetaire stabiliteit van de wereldeconomie. Ze doen veel analyse en beleidsaanbevelingen over de economie. Meest belangrijk is dat IMF klaarstaat voor landen die in financiële nood zitten, maar aan die noodhulp zitten wel voorwaarden."

  We moeten echt iets anders gaan doen om topfuncties binnen te halen, zegt Van Hoorn. "Het is nu twee keer in korte tijd misgegaan. Frans Timmermans was natuurlijk die andere grote naam die het bijna geworden is, maar net niet. Het kabinet Rutte moet nu toch wel behoorlijk naar zichzelf kijken en hier lessen uit trekken."

  Lessen trekken

  Welke lessen dat dan zijn is niet zo makkelijk te zeggen, erkent hij, dat komt omdat zowel Timmermans als Dijsselbloem nu eenmaal impopulaire maatregelen moesten nemen.

  "Timmermans heeft als Eurocommissaris geen vrienden gemaakt in Oost-Europa door die landen aan te spreken op het uithollen van de rechtsstaat. Dijsselbloem heeft als voorzitter van de Eurogroep tijdens de financiële crisis aangedrongen op harde bezuinigingsmaatregelen. Je kunt je wel afvragen of ze dat anders hadden moeten doen en misschien iets meer een grijze muis hadden moeten zijn."

  Een andere belangrijke les noemt Van Hoorn de alliantie met het Verenigd Koninkrijk. "Dat land is zo goed als weg uit de Europese Unie. Ze hebben daardoor een wat rustiger profiel en stemmen soms niet mee. Nederland moet dus andere allianties vormen en dat lukt nog niet goed genoeg."

  Kristalina Georgieva AFP

  Kristalina Georgieva en Jeroen Dijsselbloem in 2014 EPA

  Overigens is de Bulgaarse Kristalina Georgieva geen slechte keus als IMF-baas, vindt Carsten Brzeski van ING. "Ze zit al een tijdje bij de Wereldbank en was al twee keer Eurocommissaris in Brussel. Ze is een heel uitstekende econoom."

  "Ze wordt erg machtig, want het IMF is gezaghebbend maar er zijn wel grenzen aan die macht. In 2006 en 2007 waarschuwde de organisatie bijvoorbeeld al voor een mogelijke financiële crisis, alleen hebben de regeringen daar niet echt naar geluisterd."

  Nederland loopt de topfunctie bij het IMF dus mis en dat is geen ramp, maar wel jammer, meent correspondent Sander van Hoorn. "Het is natuurlijk niet zo dat Georgieva daar voor Bulgarije zit en het is niet de bedoeling dat je je eigen land kan bevoordelen, maar het is wel zo dat je door de topman te leveren sneller weet welke spelletjes er gespeeld worden binnen het IMF."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

     

  Gewijzigd op 2019-08-04 00:44:09
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 09 juli 2019 @ 00:19
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, 'RUTTE-3' is mogelijk niet meer aan de orde. Eerste VROUWELIJKE PREMIER? Niet uitgesloten toch dat de VVD weer de grootste wordt? En dan wil Cora Van Nieuwenhuizen, VVD-lid en nu minister van Infrastructuur en Waterstaat DE EERSTE vrouwelijke premier worden en:

  Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) heeft alle bestuurslagen gehad

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Cora van Nieuwenhuizen wil eerste vrouwelijke premier worden.

  Cora van Nieuwenhuizen op het Binnenhof ANP

  VANDAAG, 19:48

  POLITIEK

  Minister Cora van Nieuwenhuizen ziet zichzelf als kandidaat voor de opvolging van Mark Rutte. De 56-jarige VVD-minister van Infrastructuur en Waterstaat wil graag de eerste vrouwelijke premier worden.

  "Dat zou zeker mooi zijn", antwoordt ze in een gesprek met Elsevier Weekblad op de vraag of ze die ambitie heeft. Als ze geen minister-president kan worden, ziet ze een positie als eerste vrouwelijke minister van Financiën ook zitten.

  Zwijgende meerderheid

  In Elsevier kenschetst ze zichzelf als iemand die het opneemt voor "de zwijgende meerderheid". Daarom keert ze zich bijvoorbeeld tegen milieuactivisten en tegen rekeningrijden.

  Volgens haar creëren activisten een volstrekt verkeerd beeld. Zo ergert ze zich aan het begrip 'vliegschaamte'. "Uit onderzoek blijkt dat maar heel weinig mensen daaronder gebukt gaan. De meesten weten niet eens wat dat is. Ze werken het hele jaar hard. Mogen ze dan alsjeblieft een keer naar Antalya." Als ze op bezoek is in het land "spreekt niemand me aan op de milieueffecten van de luchtvaart, hoor".

  Rekeningrijden

  Tegen haar zin besloot het kabinet dat er een onderzoek naar rekeningrijden komt. In Elsevier zegt ze dat dat onderzoek van haar niet had gehoeven en dat ze zich in elk geval blijft verzetten tegen een spitsheffing. "Ik vind niet dat je mensen moet beboeten als ze geen andere keus hebben dan in de spits naar het werk gaan. Het allerbelangrijkste is dat autorijden voor iedereen betaalbaar is en blijft, dus ook voor de mensen die zich geen elektrische auto kunnen veroorloven."

  Van Nieuwenhuizen werd in 2017 de enige vrouwelijke VVD-minister in het derde kabinet-Rutte. Daarvoor was ze lid van de Tweede Kamer (van 2010 tot 2014) en van het Europees Parlement (van 2014 tot 2017). Ze begon haar carrière als lokaal politicus in haar woonplaats Oisterwijk, waar ze zich aansloot bij de VVD om haar kennissenkring uit te breiden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 juni 2019 @ 12:38
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, de POLITIEKE PEILINGEN 2 JUNI 2019: Het lijkt erop dat het tij inderdaad enigszins aan het keren is. Zie staatje, e.e.a. sprfeekt voor zich. Opvallend toch de SGP die één zetel zou verliezen, mogelijk door soms samenwerking met o.a. FvD?  

  Zie en lees verder art. van Twitterberichten:

   Hans Van Meerten @HansvanMeerten â€‹2 u

  Zie je wel. Was een meesterzet van @MinPres

  Tweet citeren

   Hendrik de Jongh @Hein_de_Jongh_2 · 2 u

  Het tij keert.

  Afbeelding1 1 2

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 14 mei 2019 @ 00:39
  #28
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #22: MINDER OUDERS IN BIJSTAND na maatregel van Kabinet Rutte-2, destijds. Vier jaar na dato werpt dit nu zijn vruchten af? Laten we dit hier ook eens benoemen, niet alles in de politiek is 'even' slecht. 

  'Het beleid van kabinet-Rutte II om het aantal alleenstaande ouders in de bijstand terug te dringen, lijkt vier jaar later vruchten af te werpen.'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Minder alleenstaande ouders in bijstand na afschaffen subsidies

   VANDAAG, 07:34 AANGEPAST VANDAAG, 10:09

  BINNENLANDPOLITIEK

  Het beleid van kabinet-Rutte II om het aantal alleenstaande ouders in de bijstand terug te dringen, lijkt vier jaar later vruchten af te werpen. Sinds 2015 neemt het aantal alleenstaande ouders in de bijstand af, blijkt uit een rapport van de vereniging van sociale diensten Divosa.

  In november 2014, voor de afschaffing van de oudersubsidies, telde Nederland volgens het CBS nog zo'n 87.000 alleenstaande bijstandouders. In februari van dit jaar waren dat er 72.500.

  Volgens het rapport is de daling te verklaren door de afschaffing van diverse subsidies voor alleenstaande ouders door Rutte II in 2015. In plaats daarvan zijn fiscale regelingen in het leven geroepen die werken aantrekkelijker moeten maken, waardoor alleenstaande ouders met parttime werk al boven de bijstandsgrens kunnen uitkomen. Die financiële prikkels lijken dus te werken.

  '200 miljoen euro per jaar bespaard'

  Volgens de Volkskrant bespaart de daling gemeenten zo'n 200 miljoen euro per jaar. Als het gaat om alleenstaanden zonder kinderen en paren ziet Divosa nog wel een stijging van het aantal bijstandsuitkeringen.

  Divosa-voorzitter Erik Dannenberg benadrukt dat er nog genoeg te winnen is. Bijstandsgerechtigden zijn volgens hem terughoudend om parttime of flexibel te werken naast hun uitkering.

  Belangrijkste reden hiervoor is dat zij niet overzien wat de gevolgen zijn voor de toeslagen en gemeentelijke armoederegelingen, stelt Dannenberg. "Mensen kiezen te vaak voor de veiligheid van weinig in plaats van de kans op beter", zegt hij. "Dat is begrijpelijk maar ook een gemiste kans. Het belemmert mensen in hun ontwikkeling."

  BEKIJK OOK

  Buma wil basisbaan voor mensen in de bijstand

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 januari 2019 @ 00:44
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEKE ONENIGHEID OVER 'KLIMAATAKKOORD' in coalitie? VVD, DIJKHOFF wil dit akkoord nu TOCH WEER HERZIEN? In ieder geval grote kritiek op partners D66 EN CU. Ook BINNEN de VVD zelf roept dit weer verdeeldheid op. Ook hier kunnen we weer spreken van een grote algemene POLITIEKE BLUNDER? 

  Terwijl het klimaat wereldwijd voor allen, alle 7 miljard bewoners van groot belang is zelfs voor de voortgang van al het leven op Aarde, BEWIJST HET OOK HIER WEER DAT HET INSTITUUT POLITIEK de grootste splijtzwam en onderlinge discriminatie is die 'we' de mens ZELF heeft geschapen en is aan het einde van 'haar' levensduur .. . lees ook eens het boek Van Homo sapiens naar homo galactius... etc...! Het boek krijgt steeds meer 'gelijk'? Geld, (politieke)macht en in zekere zin 'het geloof' in grote algemeenheid leiden onherroepelijk tot de vernietiging van al het leven op de planeet...TENZIJ we de aanbevelingen in het boek... zie, lees daar!!      

  Dijkhoff neemt afstand van 'klimaatdrammer' Jetten

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Voorzitter groene VVD'ers: boodschap van Dijkhoff niet goed

  GISTEREN, 20:19

  BINNENLANDPOLITIEK

  NIEUWSUUR

  "De boodschap van Klaas Dijkhoff is niet goed. Hij had moeten zeggen dat het klimaatakkoord een uitdaging is", zegt VVD'er Gijs Dröge. Hij is voorzitter en tevens oprichter van Liberaal Groen, het netwerk binnen de VVD dat een duurzame economische groei voorstaat.

  Liberaal Groen kwam vandaag in Nijmegen bijeen voor een Nieuwjaarsseminar waar werd gesproken over de verduurzaming van politiek en beleid. Dröge denkt dat Dijkhoff met zijn verhaal komt omdat hij bang is voor de kiezer of de gele hesjes. "Misschien is dat het. Of het is voor de FvD-kiezer of de PVV-kiezer? Ik weet het niet."

  Uitdaging

  Dijkhoff verraste vandaag politiek Den Haag met zijn uitspraken dat de kans dat het klimaatakkoord letterlijk wordt uitgevoerd nihil is. Volgens hem is het niet zo "dat de politiek bij het kruisje tekent", zoals sommige partijen in de Tweede Kamer volgens hem lijken te willen.

  "Gewone mensen" zijn te weinig gehoord aan de zogenoemde klimaattafels waar belangenclubs de plannen bedachten, zegt Dijkhoff vandaag in een interview met de Telegraaf. "Er hebben mensen een akkoord met zichzelf gesloten en dat hebben ze aan de politiek overhandigd. Het zijn adviezen. Het werk begint voor mij pas nu", aldus Dijkhoff.

  Dröge: "Natuurlijk weten we het nog niet allemaal, maar dat we hoe dan ook iets moeten doen, dat is de uitdaging. En dat gaat ons allemaal geld en moeite kosten. Dat is het echte verhaal."

  Het afgelopen jaar hebben meer dan honderd organisaties onderhandeld over een klimaatakkoord voor Nederland. Met de maatregelen die aan vijf verschillende 'tafels' bedacht en uitonderhandeld zijn, moet de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49 procent zijn gedaald.

  In juni was Dijkhoff nog wel "trots" op de klimaatwet, zo twitterde hij. In die wet wordt vastgelegd dat er iets moet gebeuren tegen klimaatverandering, en dat doelen worden gesteld die veel kabinetsperiodes overstijgen.

  Klaas Dijkhoff

  @dijkhoff

  Samen met @DilanYesilgoz trots op Klimaatwet die vandaag door 7 politieke partijen ondertekend is. Goed voor Nederland. Meer weten?👉 https://t.co/4ee301PYB0

  7 maanden geleden

  D66-fractieleider Rob Jetten gaat ervan uit dat de VVD zich houdt aan de afspraken in het klimaatakkoord. "De aanpak van de klimaatcrisis gaat over de toekomst van onze kinderen. Daarom heb ik afspraken met de heer Dijkhoff. Daar houd ik hem aan. Een man een man, een woord een woord."

  VVD-senator Annemarie Jorritsma is wel blij met de uitspraken van Dijkhoff. "Volgens mij zegt hij precies wat we allemaal vinden. En dat is dat we niet bij het kruisje tekenen."

  Drammen

  Ook VVD'er Jan Keunen is niet erg geschrokken van de terugtrekkende bewegingen van Dijkhoff. "Hij zegt dat we niet moeten drammen. Dat vind ik een goede zaak. Zeker niet drammen op een belangrijk thema als het klimaat. De nuance is dat we pragmatisch en praktisch zijn."

  Dijkhoff noemt in het interview behalve zijn coalitiegenoten van D66 en ChristenUnie ook GroenLinks-leider Jesse Klaver een "drammer" over het klimaat. "Als Jesse Klaver op tv praat over het klimaat dan daalt het draagvlak met één procent. Rob Jetten (D66) is dat nu ook aan het doen. Hij is nu aan het drammen, ja."

  Dijkhoff denkt dat de coalitieonderhandelingen over het akkoord nog pittig kunnen worden. Uiteindelijk zou de samenwerking in het kabinet daar wat hem betreft zelfs op stuk kunnen lopen. Dijkhoff: "Als het alternatief wordt dat ik óf het kabinet óf de burger moet laten vallen: de burger zal ik nooit laten vallen."

  Wat ging er vooraf aan het klimaatakkoord? En heeft het akkoord wel zin? In deze special zet NPO Focus de feiten op een rijtje.

  Video afspelen

  06:13

  Verbazing na uitspraken Dijkhoff over het klimaatakkoord

  BEKIJK OOK

  Coalitie lijkt verdeeld over het klimaatakkoord

  Dijkhoff neemt afstand van 'klimaatdrammer' Jetten

  Deel dit artikel: 

  Nieuwsuur

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 januari 2019 @ 00:39
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, PREMIER RUTTE ´ZOU HET LIEFST ZELF BEDREIGERS HULPVERLENERS IN ELKAAR SLAAN´. Toch, we begrijpen wel wat hij bedoelt, echter in zijn functie en hij doet het niet voor de eerste dag, een politieke blunder van hem. Nu ja fouten maken we allemaal. 

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  Rutte zou bedreigers van hulpverleners 'liefst in elkaar slaan'

  GISTEREN, 16:58

  AANGEPAST GISTEREN, 19:39

  POLITIEK

  Premier Rutte zou mensen die rond de jaarwisseling hulpverleners bedreigen het liefst persoonlijk in elkaar slaan. "Maar dat kan niet", voegde hij eraan toe op zijn wekelijkse persconferentie.

  Video afspelen

  00:46

  Rutte zou geweldplegers jaarwisseling 'liefst persoonlijk in elkaar slaan'

  Hij noemde de gang van zaken volstrekt onacceptabel. Het aantal gewelddadigheden tegen de politie rond de jaarwisseling is toegenomen. Volgens Rutte is het frustrerend "dat we er als samenleving blijkbaar niet in slagen om kinderen en vrienden te zeggen dat dit niet kan."

  De premier erkende dat de maatregelen voor een veilige jaarwisseling onvoldoende hebben gewerkt.

  Vuurwerk

  Politievakbond ACP vindt dat de uitspraken van Rutte niet helpen voorkomen dat hulpverleners worden belaagd. "Wat wél zou helpen, is als hij besluit tot een landelijk verbod van vuurwerk. Dat is de wens van de politie en ook van ons als bond, maar dat doet Rutte niet. Dus het zijn slechts woorden, die bovendien over twee dagen alweer vergeten zijn, geen daden", zegt ACP-voorzitter Van de Kamp.

  De komende tijd zullen de gebeurtenissen rond de jaarwisseling worden geëvalueerd en daarbij komen ook de incidenten met vuurwerk aan de orde. Het kabinet hoopt over twee maanden conclusies te trekken. Bij de evaluatie worden ook de politie, het Openbaar Ministerie, burgemeesters en anderen betrokken.

  Ook staatssecretaris Van Veldhoven is daarbij, want "die gaat over de vraag of vuurwerk wel of niet wordt verboden", zei minister Grapperhaus van Justitie.

  Video afspelen

  01:16

  Grapperhaus: 'Geweld tegen hulpverleners is niet te verteren'

  Wat korpschef Akerboom betreft komt dat landelijk verbod er voor knalvuurwerk en vuurpijlen. Hij zegt dat het aantal vuurwerkincidenten met 16 procent is gestegen en ziet daardoor alle aanleiding voor een verbod. Ook pleit hij voor effectievere straffen voor agressieplegers, bijvoorbeeld in de vorm van sancties waardoor ze er bij een volgende jaarwisseling niet meer bij mogen zijn.

  Akerboom herhaalt dat hij de jaarwisseling zoals die nu gevierd wordt "een mislukte traditie" vindt. "400 gewonden, twee doden, 25 procent meer autobranden en naar schatting 20 miljoen euro schade aan particulier eigendom. En dan heb ik het nog niet eens over de forse stijging van fysiek geweld tegen politiemensen."

  Meldplicht

  Grapperhaus wees erop dat hij al met een wetsvoorstel is gekomen om de straffen voor geweld tegen hulpverleners te verhogen. Hij denkt verder onder meer aan een meldplicht rond de jaarwisseling voor mensen die zich eerder hebben misdragen.

  De minister benadrukte dat de Kamer vorig jaar heeft uitgesproken dat gemeenten zelf vuurwerk helemaal mogen verbieden. "Maar dat kon helaas de afgelopen jaarwisseling nog niet, dat komt volgend jaar." Er waren wel veel gemeentes met vuurwerkvrije zones en de evaluatie moet ook uitwijzen hoe die hebben gefunctioneerd. De hoeveelheid illegaal vuurwerk die de afgelopen weken in beslag is genomen, vindt Grapperhaus "verbijsterend".

  Kritiek CDA

  Coalitiepartij CDA heeft kritiek op de woorden van Rutte. CDA-leider Buma vindt dat de premier niet de suggestie moet wekken dat je er zelf op los kunt slaan.

  Sybrand Buma

  @sybrandbuma

  Als premier van Nederland moet Rutte ervoor zorgen dat politie en hulpverleners worden beschermd en niet de suggestie wekken dat je er zelf op los kunt slaan.

  6 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Korpschef Akerboom: Oud en Nieuw wordt slechte traditie van geweld

  Geweld tegen politie ruim verdubbeld tijdens Oud en Nieuw

  Minder incidenten met jaarwisseling, maar niet in Rotterdam

  Kabinet laat gemeenten zelf beslissen over vuurwerkverbod

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 18 december 2018 @ 00:42
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJKE 'OPEN BRIEF' VAN PREMIER AAN ALLE NEDERLANDERS. 'Broze bezit' van ons allen beschermen. Zeker daar hééft hij gelijk in, echter NIET ALLEEN VAN DE IN DIT LEVEN TOEVALLIGE NEDERLANDERS... VAN ONS ALLEN, 7 MILJARD INWONERS VAN DEZE PLANEET die 'geacht worden' na te (kunnen) denken. Heeft de premier dan ook al het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN op weg.. zie clubhome plaatje... gelezen bij deze bijna Kerstboodschap? We weten het niet maar ook een aanrader voor hem dan, net als voor allen die dit lezen? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Rutte vraagt in advertentie Nederlanders om 'broze bezit' te beschermen

  GISTEREN, 09:50

  POLITIEK

  ANP

  VVD-leider en premier Rutte heeft in een paginagrote advertentie in het AD de bevolking opgeroepen om Nederland te beschermen. Hij zegt dat Nederland een "teer bezit" is van alle Nederlanders.

  "Dat bezit is broos, is breekbaar. Heus, het kan ook kapot gaan", zo schrijft Rutte in de advertentie. Hij vergelijkt Nederland met een vaasje dat kan sneuvelen en wijst naar Groot-Brittannië. "Nu zitten ze daar in de chaos."

  In de twaalf alinea's tellende brief wil Rutte duidelijk maken dat Nederland een "geweldig land" is, waar compromissen gesloten zijn om moeilijke problemen op te lossen. "Meestal sluit ik compromissen, doe ik water bij de wijn. Want altijd voel ik de verantwoordelijkheid om het vaasje vast te houden."

  Video afspelen

  01:28

  Rutte: tere vaasje met zijn allen overeind houden

  Start campagne

  De advertentie is alleen ondertekend met Mark Rutte en het blijft in het midden of hij zijn brief heeft geschreven in zijn functie als VVD-leider of als premier, al is de open brief overigens wel op de website van de VVD gezet en niet op de site van het ministerie van Algemene Zaken.

  Rutte rept niet over verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europarlement, in het voorjaar van 2019. NOS-verslaggever Xander van der Wulp ziet de oproep wel als een start van de verkiezingscampagne van Rutte. "En misschien wil hij ook wel een beetje draagvlak creëren voor de klimaatmaatregelen waarvan ook mensen van zijn partij zich afvragen of het wel allemaal moet."

  Broze bezit

  Van der Wulp zegt dat de advertentie een voorbeeld is van de "dit is een gaaf-land-doctrine" van Rutte. "Hij wil zijn tegenstanders verslaan met positiviteit en optimisme."

  Rutte noemt het gemakkelijk om verschillen uit te vergroten tot harde tegenstellingen, zoals volgens hem bij de sinterklaasoptochten en de zwartepietendiscussie is gebeurd. "Daarom wil ik met deze brief de onuitgesproken afspraak die we met elkaar hebben, om samen dat broze bezit te beschermen - eens uitspreken.

  Het is niet de eerste keer dat Rutte een open brief gebruikt om een boodschap over te brengen. Begin 2017 zei Rutte dat iedereen die de fundamentele waarden van Nederland afwijst, beter kon vertrekken. Die oproep kwam eind januari, ruim twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen.

  BEKIJK OOK

  Rutte: ga weg als je Nederlandse waarden afwijst

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding