524 keer bekeken

BLUNDERS in beleid als dit WEL zou moeten AFGHAANSE TOLKEN BV

 • woensdag 02 juni 2021 @ 07:42
  #2

  Goedemorgen, ERNSTIG DOOR TALIBAN BEDREIGDE TOLKEN van weleer AL IN NL, maar de één wel en de ander (nog) niet? BUREACRATIE: Ook zijn er aanvragen voor asiel ingediend waarvan nog moet worden vastgesteld of de aanvrager wel als tolk heeft gewerkt. Bij aanvragen die al zijn afgewezen kon volgens de ministers niet worden aangetoond dat ze voor Nederland hebben gewerkt, of ze konden niet aantonen überhaupt als tolk te hebben gewerkt of ze werkten "langdurig voor andere coalitielanden en dienen zich eerst tot dat land te wenden".

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 19:22 • AANGEPAST GISTEREN, 22:13

  68 Afghaanse tolken met gezinnen al in Nederland, 101 aanvragen afgewezen

  Nederlandse militairen op een voetpatrouille in Afghanistan MINISTERIE VAN DEFENSIE

  Tot nu toe hebben 94 Afghaanse tolken toestemming gekregen om met hun gezin naar Nederland te komen. 68 tolken zijn met hun gezinnen inmiddels naar Nederland gebracht. Het gaat in totaal om driehonderd mensen. Verder zijn 101 aanvragen afgewezen en worden nog 83 aanvragen onderzocht.

  Dat melden de demissionaire ministers Bijleveld van Defensie en Kaag van Buitenlandse Zaken. In de Tweede Kamer leven zorgen over het lot van de tolken, die vanwege hun samenwerking met het Nederlandse leger en militairen van andere landen gevaar lopen.

  Door de aftocht van militairen van de NAVO-missie Resolute Support kan de tolken minder bescherming worden geboden en lopen zij het risico op vergeldingsacties van de Taliban.

  'Procedure luistert nauw'

  In totaal zijn nu 287 asielaanvragen ingediend, maar het gaat waarschijnlijk om meer mensen. Niet alle tolken hebben zich al gemeld, of zij hebben zich gemeld bij een ander land waar zij ook voor werkten.

  Ook zijn er aanvragen voor asiel ingediend waarvan nog moet worden vastgesteld of de aanvrager wel als tolk heeft gewerkt. Bij aanvragen die al zijn afgewezen kon volgens de ministers niet worden aangetoond dat ze voor Nederland hebben gewerkt, of ze konden niet aantonen überhaupt als tolk te hebben gewerkt of ze werkten "langdurig voor andere coalitielanden en dienen zich eerst tot dat land te wenden".

  De procedure  

  De laatste weken kwamen meerdere tolken naar Nederland. Een van hen is Barigul. Hij is vorige maand aangekomen in Nederland en ziet in deze video na vijftien jaar veteranen Roy en Robert terug in Nederland. Barigul is op verzoek van de vakbonden onherkenbaar in beeld gebracht:

  1:43 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Na bijna 15 jaar ontmoeten Nederlandse veteranen hun Afghaanse tolk weer

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-06-02 13:13:52
  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 oktober 2018 @ 00:57
  #1

  Goedemorgen, SOMS SCHRIJNEND, SOMS OOK BLUNDEREND in Vreemdelingen beleid als het wél zou moeten, een 'hard' rechtvaardig beleid hierin. Zoals één van de mededaders van het doodschoppen van een grensrechter destijds, van Marokkaans/Nederlande afkomst, is uitgewezen, omdat hij ALLEEN DE MAROKKAANSE NATIONALITEIT bezit, hoewel opgegroeid in Nederland. Echter nooit is vastgezet hiervoor en dus nu ZOEK IS. Ook dit is weer onrechtvaardig ook voor de nabestaanden en juridisch onbegrijpelijk, deze dwaling.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een van de mannen die grensrechter doodschopten is spoorloos

  VRIJDAG, 18:35

  BINNENLAND

  Het in 2013 onthulde naambordje ter nagedachtenis aan Nieuwenhuizen bij Buitenboys ANP

  Een van de mannen die zijn veroordeeld voor het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012, Ibrahim C. (22), is spoorloos nadat hij vorige maand te horen heeft gekregen dat hij Nederland moet verlaten.

  Dat bevestigt de politie, die overigens niet actief naar de man zoekt. Er is intern wel een signalering verspreid. "Maar als het aan ons had gelegen, waren wij hier niet actief mee naar buiten gekomen", zegt een woordvoerder, refererend aan een artikel van het AD waarin het verdwijnen van C. wordt gemeld.

  De krant schrijft dat C. zich mogelijk ophoudt bij criminele vrienden.

  Uitzetting

  Nadat hij in 2013 als minderjarige was veroordeeld tot 14 maanden cel voor betrokkenheid bij de dood van Nieuwenhuizen kwam C. opnieuw in aanraking met de politie. Dat was voor de IND twee jaar geleden reden hem mede te delen dat zijn verblijfsvergunning niet zou worden verlengd. C. is in Nederland geboren en opgegroeid, maar heeft alleen de Marokkaanse nationaliteit en had een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd.

  C. maakte bezwaar tegen zijn uitzetting. De rechter gaf hem vorige maand in die zaak geen gelijk, waarna C. Nederland per direct had moeten verlaten.

  Nieuw-Sloten

  De man was een van de zes jeugdvoetballers en een vader die een celstraf kregen opgelegd voor het medeplegen van doodslag op de 41-jarige Nieuwenhuizen. De grensrechter werd op 2 december 2012 in Almere mishandeld door spelers van de Amsterdamse club Nieuw-Sloten, na de wedstrijd tegen Buitenboys.

  Nieuwenhuizen overleed een dag later in het ziekenhuis. Het incident leidde tot verontwaardiging in het hele land.

  BEKIJK OOK

  Medepleger doodslag grensrechter Nieuwenhuizen moet land verlaten

  Buitenboys moet familie doodgeschopte grensrechter 21.000 euro nabetalen

  Deel dit artikel: 

   

  Gewijzigd op 2018-10-22 00:57:55
  handtekeningafbeelding