308 keer bekeken

NIEUWE PARTIJ 'CODE ORANJE' ??

 • zaterdag 27 oktober 2018 @ 00:38
  #1

  Goedemorgen, EN WEER EEN NIEUWE POLITIEKE PARTIJ ERBIJ, nog meer ellende... ook ZIJ ZULLEN WEL WEER EVENTJES DE 'DEMOCRATIE' VERANDEREN,(??) niet beseffende dat het hele systeem zoals wij 'de mens' dit bedacht hebben zo wie zo in feite één grote onderlinge discriminatie is en dus in geen enkele vorm zo nog langdurig houdbaar is. Zij zouden ook eens het genoemde boek hier eens moeten lezen, IS ER NOG REDDING VOOR DE MENS? Zie clubhome plaatje!!!  En vooral ook op Maatschappelijke Belangen Info veel meer...

  Alleen de naam al van deze nieuwe populistische partij voorspeld niets goeds? 'Code Oranje' in weertermen zeker al niet.... U bent dus gewaarschuwd...?   

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Code Oranje: nieuwe beweging wil populisme wind uit de zeilen nemen

  DONDERDAG, 11:42

  POLITIEK

  Initiatiefnemer Bert Blase ANP

  In Den Haag is Code Oranje gepresenteerd. Volgens de initiatiefnemers is het geen politieke partij, maar een beweging, die volgend jaar in ieder geval mee gaat doen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.

  Code Oranje wil vooral meer zeggenschap voor de burger, bijvoorbeeld via referenda. Die dragen volgens de initiatiefnemers bij aan het overwinnen van tegenstellingen in de samenleving. Op die manier hoopt initiatiefnemer Bert Blase ook populistische partijen als de PVV en Forum voor Democratie de wind uit de zeilen te nemen.

  Herman Wijffels

  Blase is waarnemend burgemeester in Heerhugowaard. Hij is lid van de PvdA, maar zal zijn lidmaatschap opzeggen. In de jaren negentig richtte hij al De Nieuwe Partij (DNP) op. Ook was Blase betrokken bij de Unie 55+, een ouderenpartij die één zetel in de Tweede Kamer haalde.

  Opvallende namen zijn verder CDA'er Herman Wijffels en de partijloze burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn. Ook andere, vooral lokale bestuurders met verschillende politieke achtergronden zouden zich hebben aangesloten.

  Kabinetsformatie openbaar

  Code Oranje noemt zichzelf een 'middenpartij'. De naam verwijst naar het zware weer, waar de democratie volgens Blase in terecht is gekomen. Als voorbeelden noemt hij de afschaffing van het raadgevend referendum en de omstreden uitbreiding van luchthaven Lelystad.

  Burgers moeten wat hem betreft heel veel invloed krijgen, op de begroting, maar ook op de agenda van de politiek. Verder moet de kabinetsformatie helemaal openbaar worden, zodat mensen kunnen zien hoe daar de verschillen tussen partijen worden overbrugd.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding