303 keer bekeken

DE OORLOG IN EUROPA, RUSLAND-OEKRAINE OORLOGSMISDADEN/ELDERS

 • woensdag 03 augustus 2022 @ 00:47
  #5

  Goedemorgen, vervolg #129: aanhoudende BEDREIGING WERELDVREDE, CHINA EN TAIWAN: BEZOEK PELOSI AAN TAIWAN, CHINA HOUDT DE KOMENDE DAGEN TOT ZONDAG GROTE MILITAIRE OEFENINGEN RONDOM TAIWAN, voor het eerst ook aan de oostzijde, normaal al enkele jaren aan de westzijde de Straat van Taiwan, schendingen luchtruim en soms schepen.

  Maar dan kan er van alles gebeuren en in de Straat van Taiwan liggen nog enkele kleine (onbewoonde!) elandjes die geclaimd worden ook door China en niet uitgesloten dat zij die gaan bezetten?? En nu bij en schending van luchtruim en China heeft ook al aangekondigd dat zij binnen de territoriale wateren van Taiwan zullen komen (?!) dan hoeft er maar één klein incident te zijn dat escalatie...??

  Zeggen deskundigen. Toch was en is er ook 1, oud-genraal, voormalig opperbevelhebbber Mart de Kruijf, bij Op1 vandaag: 'Er gebeurt NIETS, want China heeft geen enkel belang bij een groot, wereldconflict'? Hij was daarbij zeer ontspannen? Laten we dan maar hopen, maar toch?? 

  De VS stelt en laat zien hierbij we laten ons niet commanderen wie wel of niet Taiwan mogen bezoeken, maar de wereld staat komende dagen aan grote gevaren bloot? 

  Ook behalve op http://europese-unie.clubs.nl/ o.a op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/forum geplaatst.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) LEES VOORAL EN HOU VERDER BIJ OP BOVENSTAANDE CLUBS!!

  EPA   NOS Nieuws•Gisteren, 18:54

  China kondigt militaire oefeningen rond Taiwan aan als reactie op bezoek Pelosi

  Het Chinese ministerie van Defensie heeft "gerichte militaire actie" aangekondigd rondom Taiwan. Wat daarmee bedoeld wordt, is niet helemaal duidelijk, maar de kolonel die gaat over het oostelijke deel van China spreekt van militaire oefeningen rondom het eiland.

  Die oefeningen moeten vanaf vanavond tot en met zondag plaatsvinden in de Straat van Taiwan, zowel ten westen als ten oosten van dat eiland, blijkt uit een verklaring die het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft vrijgegeven. Het gaat om oefeningen op zee en in de lucht. Volgens China zullen er onder meer raketten worden afgevuurd.

  China zegt dat de militaire bewegingen een reactie zijn op het bezoek van de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi aan Taiwan. Dat bezoek ligt erg gevoelig in China, dat Taiwan beschouwt als afvallige provincie. In Chinese ogen is het niet mogelijk officiële diplomatieke banden te hebben met zowel China als Taiwan.

  In een verklaring noemt China de kwestie-Taiwan "de belangrijkste en gevoeligste kwestie in het hart van de relatie tussen China en de VS". Toen het bezoek van Pelosi aanstaande leek, vorige week, zei China al dat Amerika "speelt met vuur".

  Escalatie

  Er is Peking veel aan gelegen Taiwan op een gegeven moment weer onder Chinees bestuur te krijgen. Daarbij is China bereid om ook militaire middelen te gebruiken, maar experts denken niet dat het bezoek van Pelosi aanleiding is voor een dergelijke escalatie.

  Amerika heeft desondanks vier oorlogsschepen bij de oostkust van Taiwan liggen. President Biden heeft eerder aangekondigd bij een Chinese invasie Taiwan militair te hulp te schieten.

  Correspondent Sjoerd den Daas:

  "Sinds twee weken geleden de eerste geruchten gingen dat Pelosi haar reis ging maken heeft Peking zichzelf in een hoek gezet. Er is zoveel verbaal geweld gebruikt dat de partijbonzen hun harde woorden nu ook moeten gaan inlossen, al was het alleen al om in eigen land niet zwak over te komen.

  Vanuit Peking is daarom een besluit genomen om verder te gaan dan het lange tijd deed: met militaire oefeningen nabij de kust van Taiwan omcirkelt men het eiland in feite. Vliegtuigen zijn de laatste jaren wel vaker over de middellijn gevlogen in de Straat van Taiwan, die gezien wordt als de grens tussen China en Taiwan. Dit gaat veel verder dan dat.

  Dat betekent niet dat een invasie aanstaande is. Zolang er tijdens het bezoek van Pelosi geen heel rare dingen gebeuren, zal het vermoedelijk vooral blijven bij een afgemeten militaire reactie van China: alles wat men kan doen zonder een gewapend conflict te veroorzaken.

  Dat zou veranderen als Taiwan een stap zet richting formele onafhankelijkheid, maar van de gepokte en gemazelde president Tsai hoeven we dat nu niet te verwachten. Ze weet hoe ze moet laveren, en beweegt zo ver als ze kan, binnen de huidige status quo. De Chinese acties moeten daarom vooral gezien worden als een duidelijke waarschuwing."

  Gewijzigd op 2022-08-05 16:31:50
  handtekeningafbeelding
 • maandag 23 mei 2022 @ 00:56
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: DE OORLOG IN OEKRAINE: 14e WEEK INGAANDE (donderdag off.) EN NIEUWE UPDATE'S (per week anders worden berichten te lang). De oorlog is nu verhevigd in de Donbasstreek na de val van Marioepol. Correspondenten ter plaatse verwachten dat de oorlog nog lang kan duren omdat Oekraine geen enkel land wil opgeven. En ook BINNEN Rusland komt steeds meer kritiek op regering en legerleiding en protest TEGEN de oorlog...Maar???  

  EXTRA: EEN MAAL PER, of OM DE WEEK HIER OP POLITIECLUB EN OOK CLUB JUSTITIELE DWALINGEN MAAR: ZIE EN VOLG VOORAL DE update's elke dag op de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/

  En beide grootmachten VS en Rusland delen samen ook meer geheimen voor de rest van de wereld ... zie o.a. Forum/Universum/Schokkende gebeurtenissen op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ (MAAR oordeelt u altijd zelf!) dus een afloop weten we nog niet direct, onvoorspelbaar? 

  WAARSCHUWING: MAAR INMIDDELS al weer op Twitter gesignaleerd een ultieme corona-ontkenner, 'wappie' die Tweet plaatst 'Het klopt niet, alles wat VS, EU, NAVO etc. doen TEGEN RUSLAND en Poetin', ik had ook al gelijk 2 jaar geleden met corona etc. etc...  En inderdaad de coronacrisis is bijna (!!) voorbij of wordt anders benaderd en de complotdenkers schakelen met groot gemak over op huidige oorlogssituatie en DREIGINGEN e.d.... De KWAADWILLIGEN in deze wereld zitten soms gewoon bij u 'om de internet, social media hoek'!!  Overigens ook al nepnieuws accounts vooral op Telegram met OORLOGS- FAKENIEUWS, we weten Telegram, DE RUSSISCHE Facebook, Twitter etc... 'even nadenken voor geloof aan deze berichten dus'. Van RTL-Nieuws: Via TikTok, Telegram etc. voornamelijk, goedgelovige volgers en verdere verspreiders te over.... Overigens is er nu het 'apen'pokkkenvirus en ja.. de meest krankzinnigste berichten hier al weer over... wat is er komende maand interessant voor hen? yes

  'Trollenleger Rusland verspreidt nepnieuws vanuit fabriek'  Trollenfabriek 'Trollenleger Rusland verspreidt nepnieuws vanuit fabriek'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-05-22 01.00 uur: Opvallend dat Rusland bereidt zou zijn tot nieuwe gesprekken? >> Russische onvrede over legerleiding komt in alle rangen terug  En toch, zei het voor beveiliging, bewaking van de VS-Ambassade: 

  'VS overweegt commando's naar Kiev te sturen voor bewaking ambassade'

  De Amerikaanse overheid overweegt commandotroepen van het leger naar Kiev te sturen om de recent heropende ambassade te beschermen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van functionarissen.

  Het plan is nog niet voorgelegd aan president Biden. Het idee is dat de troepen ter bewaking van de ambassade naar de Oekraïense hoofdstad worden gestuurd. Biden zei eerder dat er geen Amerikaanse militairen naar Oekraïne gestuurd zouden worden.

  Washington vreest dat Amerikaanse diplomaten worden geraakt door de oorlog in Oekraïne. Kiev ligt af en toe nog onder vuur. Nu wordt de ambassade bewaakt door de diplomatieke bewakingsdienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 mei 2022 @ 00:50
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: DE OORLOG IN OEKRAINE: 12e WEEK INGAANDE (donderdag off.) EN NIEUWE UPDATE'S (per week anders worden berichten te lang). De oorlog lijkt in cruciale fase te zijn gekomen. MORGEN DE TOESpRAAK Poetin op BEVRIJDINGSDAGVIERING Rusland, 2e W.O., zie ook vorige update van gisteren!! Analisten politiek en militair verwachten een verharding van standpunten? 

  EEN MAAL PER WEEK HIER OP POLITIECLUB EN OOK CLUB JUSTITIELE DWALINGEN MAAR: ZIE EN VOLG VOORAL DE update's elke dag op de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/

  En beide grootmachten VS en Rusland delen samen ook meer geheimen voor de rest van de wereld ... zie o.a. Forum/Universum/Schokkende gebeurtenissen op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ (MAAR oordeelt u altijd zelf!) dus een afloop weten we nog niet direct, onvoorspelbaar? 

  WAARSCHUWING: MAAR INMIDDELS al weer op Twitter gesignaleerd een ultieme corona-ontkenner, 'wappie' die Tweet plaatst 'Het klopt niet, alles wat VS, EU, NAVO etc. doen TEGEN RUSLAND en Poetin', ik had ook al gelijk 2 jaar geleden met corona etc. etc...  En inderdaad de coronacrisis is bijna (!!) voorbij of wordt anders benaderd en de complotdenkers schakelen met groot gemak over op huidige oorlogssituatie en DREIGINGEN e.d.... De KWAADWILLIGEN in deze wereld zitten soms gewoon bij u 'om de internet, social media hoek'!!  Overigens ook al nepnieuws accounts vooral op Telegram met OORLOGS- FAKENIEUWS, we weten Telegram, DE RUSSISCHE Facebook, Twitter etc... 'even nadenken voor geloof aan deze berichten dus'. Van RTL-Nieuws: Via TikTok, Telegram etc. voornamelijk, goedgelovige volgers en verdere verspreiders te over....

  'Trollenleger Rusland verspreidt nepnieuws vanuit fabriek'  Trollenfabriek 'Trollenleger Rusland verspreidt nepnieuws vanuit fabriek'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 09-05-22 01.00 uur: Vandaag dus mogelijk een cruciaal moment in de oorlog, afhankelijk wat Poetin zal zeggen op de overwinningsparade W.O.2.... laten we hopen op iets positiefs maar zit er niet in (nog)? De strijd ging ook gisteren onverminderd door in ieder geval. En Oekraine krijgt ook steeds meer steun in ieder geval politiek door steeds meer landen, ook de G7. En ook: MIJNEN en booby traps, in elke oorlog een zeer groot kwaad en ook al medailles uitgereikt hiervoor aan mens en: Oekraïense speurhond Patron krijgt medaille voor opsporen van mijnen. En Poetin krijgt ook van de eigen bevolking steeds meer kritiek, in buitenland zeker, in binnenland.... moeilijker maar het is er wel. 

  Tientallen Russen betogen in Den Haag tegen Poetin en oorlog

  In Den Haag hebben zo'n tachtig tot honderd Russen gedemonstreerd tegen de oorlog in Oekraïne en het beleid van president Poetin. De betogers liepen een mars vanaf de Russische ambassade naar het Internationaal Strafhof. Iemand die gekleed was als Poetin werd daarbij begeleid naar het strafhof. Het protest werd gehouden een dag voor de militaire parade van morgen in Rusland. De betogers vinden dat er niets te vieren valt.

  "Er is nu oorlog aan de gang in Europa en het is verschrikkelijk", zegt Ira, die vijftien jaar in Nederland woont. "Mensen worden vermoord, kinderen worden vermoord. Het is niet te geloven dat zoiets gaande is." En morgen in Moskou gaan ze dat eigenlijk vieren. Dat vinden we echt walgelijk. Een militaire parade in deze situatie kan gewoon niet."

  Tatjana woont sinds begin dit jaar in Nederland. Het was eigenlijk een reis om haar vriend te bezoeken, maar haar ticket terug naar Rusland werd geannuleerd. "Ik was ook bang om terug te gaan", zegt ze. "Ik plaatste op Instagram mijn gedachten over de situatie. Een onbekend persoon meldde dat ze een screenshot had gemaakt en er melding van had gemaakt." Nikita, die ook nog maar kort in Nederland woont, noemt de oorlog een "misdaad, een stommiteit". "Oekraïne is geen vijand van Rusland."

  Video afspelen 02:16

  Russen protesteren in Nederland tegen Poetin: 'Tijd om een kant te kiezen'

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Gewijzigd op 2022-05-09 00:53:57
  handtekeningafbeelding
 • maandag 25 april 2022 @ 00:58
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg: DE OORLOG IN OEKRAINE: 10e WEEK INGAANDE (donderdag off.) EN NIEUWE UPDATE'S (per week anders worden berichten te lang). BEIDEN, RUSLAND EN OEKRAINE zeggen nu dat de aanvallen van Rusland op de oostelijke Donbas ECHT ZIJN BEGONNEN GISTEREN. Veel gevechten in deze regio. 

  EEN MAAL PER WEEK HIER OP POLITIECLUB EN OOK CLUB JUSTITIELE DWALINGEN MAAR: ZIE EN VOLG VOORAL DE update's elke dag op de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/

  En beide grootmachten VS en Rusland delen samen ook meer geheimen voor de rest van de wereld ... zie o.a. Forum/Universum/Schokkende gebeurtenissen op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ (MAAR oordeelt u altijd zelf!) dus een afloop weten we nog niet direct, onvoorspelbaar? 

  WAARSCHUWING: MAAR INMIDDELS al weer op Twitter gesignaleerd een ultieme corona-ontkenner, 'wappie' die Tweet plaatst 'Het klopt niet, alles wat VS, EU, NAVO etc. doen TEGEN RUSLAND en Poetin', ik had ook al gelijk 2 jaar geleden met corona etc. etc...  En inderdaad de coronacrisis is bijna (!!) voorbij of wordt anders benaderd en de complotdenkers schakelen met groot gemak over op huidige oorlogssituatie en DREIGINGEN e.d.... De KWAADWILLIGEN in deze wereld zitten soms gewoon bij u 'om de internet, social media hoek'!!  Overigens ook al nepnieuws accounts vooral op Telegram met OORLOGS- FAKENIEUWS, we weten Telegram, DE RUSSISCHE Facebook, Twitter etc... 'even nadenken voor geloof aan deze berichten dus' ... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 25-04-22 01.00 uur: VEEL AANVALLEN VAN RUSLAND, 2e fase oorlog begonnen om de Donbas in handen te krijgen zodat Poetin een 'overwinning' thuis kan brengen. Maar ook veel ander Europees nieuws, MACRON blijft president Frankrijk en voor Poetin, deze krijgt er nu zeker geen bondgenoot bij, namelijk de extreem-rechtse Le Pen, en dat terwijl Poetin juist beweerd het 'nazisme' te bestrijden... (zie verder daarvoor op forum: http://europese-unie.clubs.nl/ en ook op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ ) - En: Ombudsvrouw Oekraïne: Rusland behandelt krijgsgevangenen verkeerd

  • Dit is het liveblog van zondag 24 april over de oorlog in Oekraïne.
  • Volgens een adviseur van Zelensky zijn de Amerikaanse ministers Blinken en Austin nu in Kiev.
  • Ombudsvrouw: 'Rusland stopt krijgsgevangenen in werkkampen voor criminelen'
  • Er is een nieuw ontwerp van de Moskva-postzegel.
  • 'Russen niet geslaagd in oprukken regio Charkov'

   Het Oekraïense leger zegt dat het de Russen niet is gelukt om op te rukken in de regio Charkov. Dat meldt de Kiev Independent.

   De Russische troepen hebben de militaire inzet opgeschroefd om ervoor te zorgen dat ze de hele regio, waarvan Charkov de hoofdstad is, in handen krijgen. Vanwege hun verliezen zouden ze zijn gedwongen om zich terug te trekken naar gebieden die ze wel bezetten, in het oosten van de regio. Ondertussen worden daar doden en gewonden gemeld als gevolg van Russische beschietingen.

   Gisteren schoot het Russische leger naar eigen zeggen een Oekraïens gevechtsvliegtuig en drie helikopters uit de lucht in Charkov.

  • 5 UUR GELEDEN

   'Poetin heeft interesse om oorlog te beëindigen verloren'

   Vladimir Poetin heeft geen interesse meer in diplomatieke inspanningen om zijn oorlog met Oekraïne te beëindigen. In plaats daarvan wil hij zoveel mogelijk Oekraïens grondgebied veroveren. Dat meldt de Financial Times op basis van drie anonieme bronnen met informatie over gesprekken met de Russische president.

   "Poetin gelooft de onzin die hij hoort op de (Russische) televisie en wil een grote overwinning", zegt een van de bronnen. Een reden dat Poetin geen vrede wil zou het zinken van de Moskva zijn. Dat was volgens de bron vernederend, en een reden voor de president om niets te tekenen dat vrede tussen zijn land en Oekraïne betekent. Poetin zou ook volhouden dat zijn troepen geen burgers hebben aangevallen, ondanks al het bewijs daarvoor.

   Zo zocht The New York Times begin deze maand uit dat lichamen van burgers in de plaats Boetsja daar al weken lagen. Het is daarom aannemelijk dat ze zijn omgebracht toen Russische troepen de plaats bezetten. Op beelden is ook te zien dat een Russisch pantservoertuig op een fietsende burger schiet.

   Video afspelen 01:02

   NYT: 'Doden Boetsja lagen al weken op straat'

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 april 2022 @ 00:56
  #1

  Goedemorgen, vervolg: DE OORLOG IN UKRAINE: 7e WEEK INGAANDE (donderdag off.) EN NIEUWE UPDATE'S (per week anders worden berichten te lang). RUSLAND ONTKENT UITERAARD DE GEPLEEGDE OORLOGSMISDADEN, dat was te verwachten en Poetin zelf zal uiteraard altijd buiten schot blijven. Zoals bij elke opruiende politiek leider waar ook ter wereld.....

  EEN MAAL PER WEEK HIER OP POLITIECLUB EN OOK CLUB JUSTITIELE DWALINGEN MAAR: ZIE EN VOLG VOORAL DE update's elke dag op de clubs http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/

  WAAR GAAT DE WERELD NAAR TOE.... veel over corona en andere problemen maar DEZE...??? 

  En beide grootmachten VS en Rusland delen samen ook meer geheimen voor de rest van de wereld ... zie o.a. Forum/Universum/Schokkende gebeurtenissen op http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ dus een afloop weten we nog niet direct, onvoorspelbaar? 

  WAARSCHUWING: MAAR INMIDDELS al weer op Twitter gesignaleerd een ultieme corona-ontkenner, 'wappie' die Tweet plaatst 'Het klopt niet, alles wat VS, EU, NAVO etc. doen TEGEN RUSLAND en Poetin', ik had ook al gelijk 2 jaar geleden met corona etc. etc...  En inderdaad de coronacrisis is bijna (!!) voorbij of wordt anders benaderd en de complotdenkers schakelen met groot gemak over op huidige oorlogssituatie en DREIGINGEN e.d.... De KWAADWILLIGEN in deze wereld zitten soms gewoon bij u 'om de internet, social media hoek'!!  Overigens ook al nepnieuws accounts vooral op Telegram met OORLOGS- FAKENIEUWS, we weten Telegram, DE RUSSISICHE Facebook, Twitter etc... 'even nadenken voor geloof aan deze berichten dus' ... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 4-4-22 01.00 uur: De oorlogshandelingen en MISDRIJVEN gaan ook deze week weer door. 

  5 UUR GELEDEN

  'Russische soldaten stelen, verkrachten en moorden'

  In zeker drie Oekraïense regio's hebben Russische militairen eind februari en begin maart waarschijnlijk oorlogsmisdaden gepleegd, meldt Human Rights Watch (HRW). De organisatie baseert zich op interviews met slachtoffers en ooggetuigen.

  Het gaat om een zaak van herhaaldelijke verkrachting en standrechtelijke executies. Een van die veronderstelde executies was bij de plaats Boetsja op 4 maart. Dit weekend heeft Oekraïne Rusland beschuldigd van het doden van zeker 300 burgers in Boetsja.

  Volgens HRW zijn bij de twee executies van een maand geleden in totaal zeven mensen gedood door Russische militairen. Verder spreken veel ondervraagde Oekraïense burgers van diefstal door de invasiemacht, meldt de mensenrechtenorganisatie. Directeur Hugh Williamson spreekt van "onbeschrijfelijke en doelbewuste wreedheid en geweld" tegen burgers. Rusland heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

  handtekeningafbeelding