PvdA’er spekt portemonnee ING-top

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2011 @ 07:18 , 1076 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl b.v. NU ACTUEEL: Zie daar de BLOGREACTIES ivm de ING-Bank perikelen EN OOK: 'Zijn incassobureaus' wel helemaal rechtmatig bezig'?20.gif

UPDATE 04-04-12: DE POLITIEKE BLUNDER VAN 2012 in ieder geval... of van de Eeuw?

PvdA-Kamerlid Leerdam stopt na blunder 'Jablabla'

Door: redactie
4-4-12 - 19:27 media_xll_1168001.jpg© ANP.

PvdA-Kamerlid John Leerdam stapt uit de Tweede Kamer. Leerdam vindt dat zijn geloofwaardigheid is geschaad na zijn uitlatingen in een interview met het 3FM radioprogramma Giel waarin hij reageerde op de verzonnen vervroegde vrijlating van een niet-bestaande terreurverdachte Jael Jablabla.

'De gevolgen van deze uitspraken maken dat ik niet meer kan functioneren als Kamerlid', aldus Leerdam in een vanavond verstuurde verklaring. Hij geeft aan dat hij zich in het interview heeft 'laten verleiden tot uitspraken die niet alleen mijn geloofwaardigheid hebben geschaad, maar daarmee ook die van de Kamer als geheel en van mijn partij.'

PvdA-leider Diederik Samsom noemde het besluit van Leerdam in een eerste reactie 'moeilijk, moedig en verstandig'. 'Het is duidelijk dat je na die uitzending als Kamerlid niet meer geloofwaardig kunt functioneren', aldus Samsom.

Giel Beelen zei in De Wereld Draait Door: 'Ik vind het vervelend voor hem, maar het zegt wel een beetje wat over zijn politieke kwaliteiten.'

Sharon
In het radioprogramma vroeg een verslaggever Leerdam wat hij vindt van uitspraken van de Israëlische politicus Ariël Sharon over het toelaten van asielzoekers. Hoewel Sharon, de oud-premier van Israël, al sinds 2006 in een comateuze toestand verkeert en dit nooit gezegd kan hebben, antwoordde Leerdam: 'Dat moet op hoog niveau, bij de Verenigde Naties, besproken worden en minister Uri Rosenthal moet dit goed in de gaten houden.'

Vervolgens stelde de verslaggever verontwaardigd dat de 'Haagse straatterrorist Jael Jablabla' vervroegd is vrijgekomen door een vormfout van het OM. 'Zijn we dan niet de weg kwijt', vraagt hij aan Leerdam. Het Kamerlid zei daarop dat 'onze vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem hier al over heeft gesproken.'

Leerdam nam in februari de plek in van Sharon Dijksma, die tot 15 mei met zwangerschapsverlof is. De PvdA'er zat eerder al 8 jaar in de Kamer. Margot Kraneveldt is de volgende op de PvdA-kandidatenlijst en zal Leerdam waarschijnlijk opvolgen. Zij zat van 2003 tot 2006 in de Kamer voor de LPF.

Bron: AD, 04-04-12 

En dit ook in groot contrast met de ING-perikelen en handelen tegenover vele klanten, zie forum en blogberichten van bovenstaande club!

PvdA’er spekt portemonnee ING-top

DEN HAAG -  Het was PvdA-prominent Lodewijk de Waal persoonlijk die ING-topman Jan Hommen een bonus van 1,25 miljoen euro heeft bezorgd. De prestaties van de bankier in 2010 werden door de overheidscommissaris en oud-vakbondsleider op een 9,2 gewaardeerd, waardoor Hommen boven op zijn reguliere loon nog eens 92 procent van zijn jaarsalaris cadeau krijgt.
 
Lodewijk de WaalLodewijk de Waal

Bovendien krijgt hij dit jaar een loonsverhoging van twee procent, terwijl een baliemedewerker bij de bank slechts een procent ontvangt.

In het krijt

De Tweede Kamer is woest over de zak geld die de ING-directeur incasseert. De bank staat op dit moment nog voor miljarden in het krijt bij de belastingbetaler. „Een idiote toestand”, reageerde PvdA-Kamerlid Plasterk. „Verplegers en leraren worden op de nullijn gezet. De bankiers lachen zich een kriek.” De VVD heeft er ’geen goed gevoel bij’, GroenLinks spreekt van een ’moreel faillissement’ en de PVV noemt de beloning ’om van te kotsen’.

Minister De Jager (Financiën) is volgens zijn woordvoerster niet vooraf door De Waal geïnformeerd over de bonus. De rol van de overheidscommissaris zou volgens haar ook alleen zijn om te bewaken dat de beloningen ’volgens het beleid’ worden uitgevoerd. Dat beleid is door De Jagers voorganger Bos aangescherpt opdat staatsbanken die winst maken maximaal een jaarsalaris aan een goedpresterende topman mogen uitbetalen. „De beloning was anders misschien veel meer geweest.”

De Kamer vindt de bonus niettemin geen pas geven. Opvallend is dat juist de voormalige vakbondsman De Waal oordeelde dat de bankier in tijden dat het hele land financieel een stapje terug moet doen een royale beloning verdient. De sociaaldemocraat verdedigde onlangs ook al topsalarissen bij ontwikkelingsorganisatie SNV. De Waal was gisteren niet bereid om een toelichting te geven.

Bron: De Telegraaf, 18-03-11

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: