VERKEER EN INFRA-STRUCTUUR

Geplaatst op donderdag 07 april 2011 @ 08:02 , 493 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://europese-unie.clubs.nl/ o.a. nieuws en wetenswaardigheden over de EU en Europa.

UPDATE 01-12: Het scheelt enorm indien u rustig rijdt, ook in uw portemonnaie! Dus weinig zin om 130 km/u te rijden. Inderdaad, de dwalende politiek doet ook 'niet iets voor niets'...?!   

130 km: bingo voor staatskas

Meer brandstofaccijns door harder rijden

© ANP / www.ad.nl

De verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur op de meeste snelwegen gaat het kabinet enorme winsten opleveren, meldt het AD vandaag. Doordat automobilisten harder gaan rijden en dus ook meer brandstof verbruiken, haalt het rijk per jaar tussen de 50 en 100 miljoen euro extra aan accijnzen op. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

De maximumsnelheid wordt op bijna 60 procent van de snelwegen per 1 september volgend jaar de hele of een deel van de dag 130 kilometer per uur. Ook gaat de snelheid op vier van de vijf 80-kilometerzones bij de grote steden per 1 juli omhoog naar 100 kilometer per uur.

Extra uitstoot
Volgens het ministerie van Infrastructuur leidt de snelheidsverhoging tot 0,4 miljoen ton meer CO2-uitstoot. Op basis daarvan kan het planbureau ook de extra inkomsten voor de staat becijferen. 'Die extra uitstoot staat gelijk aan circa 60 miljoen liter extra benzineverkoop en 50 miljoen liter extra diesel', zegt een woordvoerder van het PBL.

60 procent voor de staat
De exacte hoeveelheid extra verkochte brandstof is volgens het PBL niet te berekenen, omdat dat afhankelijk is van rijgedrag en de hoeveelheid zuinige auto's op de weg. Van een literprijs benzine gaat ongeveer 60 procent naar de schatkist. Bij diesel is dat ongeveer 48 procent.

Lees het complete verhaal vandaag in het AD (Redactie) 01/12/11 05u34

Bron: AD, 01-12-11

BIG BROTHER... is binnenkort op de weg helemaal 'watching you'... Maar of dit echt een voordeel is voor ons állemaal?

Superflitspaal in de maak

AMSTERDAM -  In Europees verband wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe flitspaal. 
 
 Foto: De Telegraaf

De camera zal veel verkeersovertredingen tegelijk kunnen vastleggen, zoals bumperkleven, kind op voorbank, gordel niet om, mobiel bellen en zelfs de bandenspanning, zo weet het AD.

Binnen vijf jaar moet het nieuwe apparaat langs de Nederlandse wegen staan. Ook ziet het OM veel in een proef met een verplaatsbare flitspaal op het Nederlandse wegennet. Dat systeem werkt niet zoals de traditionele flitspaal met meetlussen in de weg, maar met laserstralen.

 
Bron: De Telegraaf, 07-04-11
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: