ARTIKELEN OVER DE PVV, VVD en (klein) rechts.

Geplaatst op dinsdag 12 april 2011 @ 07:35 , 865 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie en ook eens  op de club @Politie, en alles wat er misgaat@!  8.gif Dank!

UPDATE 03-07: De PVV is nu ontegenzeglijk uit elkaar aan het vallen. Weer 2 Kamerleden die met zeer grote kritiek van binnenuit komen. Eens zien wat de komende 'peilingen' van politieke barometers de komende week gaan doen?

Vertrekkende PVV-kamerleden: Wilders politieke klaploper

Door: Redactie/ANP
3-7-12 - 11:15

update Kamerleden Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez verlaten de PVV, en stappen per direct uit de PVV-Kamerfractie. Ze maakten hun besluit direct na afloop van de presentatie van het PVV-verkiezingsprogramma bekend. PVV-leider Wilders is verrast door het vertrek.

'Ik dacht dat ik mijn aanvoerder gevonden had, maar ik dacht verkeerd. Geert heeft me in de steek gelaten. Het Catshuis was alleen zijn beslissing', zei Hernandez vanmorgen tijdens een ingelaste persconferentie. In hetzelfde zaaltje waar Wilders zojuist het verkiezingsprogramma had gepresenteerd gaven de twee nieuwe PVV-dissidenten een toelichting op hun vertrek uit de PVV.

Het verkiezingsprogramma bleek de directe aanleiding te zijn voor hun vertrek. Hernandez en Kortenoeven kregen naar eigen zeggen slechts  'een half uur' om naar het verkiezingsprogramma te kijken en ermee in te stemmen. 'Als PVV-Kamerlid ben je alleen maar stemvee', aldus Hernandez.

Zijn college Kortenoeven was zichtbaar geëmotioneerd toen hij zijn verklaring gaf. 'Er was in toenemende mate sprake van vernedering', aldus het Kamerlid. 'Wilders minacht normale omgangsvormen en is niet bereikbaar voor zijn fractie', zei Kortenhoeven. 'Dat is een systeem, behalve voor diegenen die deel uitmaken van het politburo.' Volgens het Kamerlid moeten de fractieleden van de PVV 'inconsistenties verdedigen'. 'Wilders is een politieke klaploper', aldus Kortenoeven. Hij beklaagde zich verder over het strenge mediabeleid van de PVV. Volgens hem zijn er in de fractie 'nog vijf anderen' die er ook zo over denken. 

Zowel Kortenoeven als Hernandez kwamen na de verkiezingen van 2010 in de Tweede Kamer. Kortenoeven voerde het woord op het gebied van Buitenlandse Zaken en Europa, Hernandez zat in de PVV-fractie als specialist Defensie en Europese Zaken. Nu noemde Hernandez het PVV-beleid op Buitenlandse Zaken en Defensie 'totaal onverantwoordelijk'.

 

@geertwilderspvv: hierbij bericht ik je mede namens Wim Kortenoeven dat wij per onmiddellijk uit de PVV-fractie stappen.


Kapen van persconferentie
De twee PVV-Kamerleden overvielen vanochtend alles en iedereen met hun mededeling dat ze uit de fractie stappen en de aankondiging dat ze hun vertrek meteen na de persconferentie van Wilders gingen toelichten. De PVV-leider was op dat moment nog bezig om het nieuwe verkiezingsprogramma van de partij te presenteren. 'Het is een soort kapen van de persconferentie van Wilders', aldus Volkskrant-verslaggever Remco Meijer, aanwezig bij de persconferentie van Hernandez en Kortenoeven.

Ook Wilders werd overvallen door het bericht en sprak op Radio 1 het vermoeden uit dat Hernandez en Kortenoeven vooruitlopen op de kandidatenlijst die zaterdag openbaar wordt gemaakt. Hij zei te vermoeden dat het vertrek te maken heeft met een lage plek op de kandidatenlijst van de PVV. De PVV-leider noemde het vertrek van Hernandez en Kortenoeven verder 'triest'.

Kamerlid Hero Brinkman, die een paar maand geleden brak met Wilders, wilde niet zeggen of de twee zich gemeld hebben bij zijn partij Democratisch Politiek Keerpunt.

Bron: AD, 03-07-12

UPDATE 19-06-12: Nu dan eindelijk een geheel nieuwe partij op 'rechts', de DPK onder leiding van Brinkman, deze partij verwacht toch rond of zelfs iets meer van 5 zetels? We wachten af, toch ook wel zeker dat kiezers en zelfs mensen uit de VVD en de PVV overstappen? Meldt dus o.a. (bron) NOS-Nieuws in dit artikel.

Nieuwe partij Brinkman heet DPK

 
De nieuwe partij van Hero Brinkman heet DPKP
 
Michiel Breedveld / NOS
Toegevoegd: dinsdag 19 jun 2012, 11:46
Update: dinsdag 19 jun 2012, 11:52

De naam van de partij van Hero Brinkman wordt Democratisch Politiek Keerpunt. Het is een fusie van zijn Onafhankelijke Burgerpartij en Trots op Nederland van Rita Verdonk. Vorige week hadden de twee partijen al aangekondigd dat ze gaan samenwerken.

Brinkman zei dat zijn partij "een zeer krachtig geluid op rechts" zal laten horen. Volgens hem is daar een groot gat. De PVV is financieel-economisch even links als de SP en de VVD heeft haar oude achterban van midden- en kleinbedrijf en de hardwerkende burger in de steek gelaten, aldus de partijleider.

Minder overheid

Brinkman stapte drie maanden geleden uit de PVV. Volgens hem bevindt de politiek zich op allerlei manieren op een keerpunt. Hij wil onder meer de omvang van de overheid terugdringen.

Brinkman zei dat de programma's van Trots op Nederland en de Onafhankelijke Burgerpartij de komende tijd worden samengevoegd. Op de kandidatenlijst van de DPKP komen mensen uit beide partijen.

Deel deze pagina

UPDATE 10-06-12: Een nieuwe 'gefuseerde' partij die naast de PVV gaat opereren, 'gematigder in uitspraken en handelen' dan de PVV, althans meestal de éne leider daarvan, Wilders zelf? Mogelijk toch een toekomst met één of meerdere zetels in de Kamer en later lokale politiek?

Brinkman lijsttrekker na fusie met Trots op Nederland

Door: Redactie
9-6-12 - 13:23 media_xll_1232938.jpg

Naam Trots op Nederland verdwijnt

Oud-politicus Rita Verdonk, met op de achtergrond oud-PVV'er Hero Brinkman, tijdens een ledenbijeenkomst van Trots op Nederland (TON). Brinkman wil zijn Onafhankelijke Burgerpartij laten fuseren met TON en dan zelf lijsttrekker worden. © anp.

update Hero Brinkman wordt de lijsttrekker van een nieuwe, nu nog naamloze partij die voortkomt uit een fusie tussen zijn Onafhankelijke Burgerpartij met Trots op Nederland (TON). Dat heeft hij zaterdag laten weten na een vergadering hierover met de partij van oud-politica Rita Verdonk.

Onze programma's lijken ontzettend op elkaar. We moeten de handen ineenslaan om sterker de verkiezingen in te kunnen. Het wordt dan een heel nieuwe partij, met een nieuwe naam
Hero Brinkman

 

media_l_1232847.jpgHero Brinkman © anp.

Over de naam moet nog worden gesproken, maar die zal niet lijken op de oude, aldus Brinkman. Er waren over het verlies van deze naam op de bijeenkomst wel emoties, aldus Brinkman, maar de leden waren 'best moedig' en doen er nu toch maar afstand van. Onder de aanwezigen was ook Verdonk. Zij had die gevoelens volgens hem ook, maar ze ziet de fusie als 'een unieke kans voor de partij om met een flink aantal zetels in de Tweede Kamer te komen'.

Trots heeft 'heel veel goeie dingen' gedaan, aldus Brinkman. Maar hij vindt het tijd voor een frisse start en wil niet herinnerd worden aan dingen die niet in zijn lijn waren en zijn.

Eerder vandaag werd bekend dat beide partijen een poging gingen doen om tot elkaar te komen.

'Onze programma's lijken ontzettend op elkaar', lichtte Brinkman toe. 'We moeten de handen ineenslaan om sterker de verkiezingen in te kunnen. Het wordt dan een heel nieuwe partij, met een nieuwe naam.'

Het besluit moest snel vallen, want uiterlijk 18 juni moet de partij worden aangemeld bij de Kiesraad.

'We gaan dit inderdaad zaterdagmiddag bespreken', aldus Carlo Strijk van TON eerder vandaag. 'We gaan Hero Brinkman heel hartelijk ontvangen en kijken naar de mogelijkheden deze samenwerking op rechts zonder de grofheid van de PVV.' Brinkman was als al lijsttrekker voorstelbaar, aldus Strijk. 'Nu Rita Verdonk niet beschikbaar is, zijn we een huis dat een dak zoekt.' De leden hebben dus daartoe besloten.

Brinkman stapte in maart uit de PVV van Geert Wilders, nadat hij zijn strijd voor meer openheid in partij niet wist te winnen. Sindsdien zit Brinkman als eenmansfractie in de Tweede Kamer. Vooralsnog wist hij geen zetel te veroveren in de peilingen.

Trots op Nederland doet al mee aan de komende verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. Dat maakte de voormalige partij van Rita Verdonk op 13 mei bekend. 'Trots telt op dit moment maar liefst 40 gekozen volksvertegenwoordigers en 2 wethouders in Nederland en die willen door', aldus de partij toen.

Vandaag komen de leden bijeen om een nieuwe lijsttrekker te kiezen.
Voormalig politica en oprichter van Trots op Nederland Verdonk liet in april weten niet van plan te zijn terug te keren in de landelijke politiek.

Lees ook

UPDATE 09-04-12: Mogelijk weet Brinkman door 'oude' contacten meer hierover?

BRINKMAN: Meer PPV'ers gaan zich losworstelen uit de partij? Lees het arftikel in het AD van vandaag:

http://www.ad.nl/ad/nl/10350/Vertrek-Hero-Brinkman/article/detail/3237814/2012/04/08/

Brinkman-Ook-andere-PVV-ers-gaan-zich-los-worstelen.dhtml

UPDATE 22-03-12: Nu ook de PVV fractie van de Staten in NH uiteen ligt, is een komende verdere splijting niet uitgesloten?

'Ehsan Jami terug in politiek als rechterhand Brinkman'

 • Door: redactie
  21-3-12 - 16:10  bron: ANP media_xll_1153917.jpgEhsan Jami © ANP.

  update Ehsan Jami keert volgens De Telegraaf terug naar het Binnenhof. Hij wordt politiek assistent van Hero Brinkman. Jami was eerder al assistent van Brinkman bij de PVV.

  Daar stopte hij in augustus vorig jaar mee vanwege zijn studie.

  Jami, ooit raadslid voor de PvdA en oprichter van een comité voor ex-moslims, gaat een dag in de week voor Brinkman werken. Brinkman stapte dinsdag uit de Tweede Kamerfractie van de PVV en gaat nu als eenmansfractie verder in Den Haag.De gisteren uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gestapte Hero Brinkman kan als hij nu op eigen kracht zou meedoen aan verkiezingen niet rekenen op de steun van veel kiezers.

  Volgens een peiling van Maurice de Hond vandaag zou 7 procent van de mensen die de laatste keer voor de PVV kozen, nu stemmen op Brinkman.

  Ook 2 procent van de aanhang van VVD en D66 zegt zijn stem aan Brinkman te geven. Brinkman wordt door alle ondervraagde personen, ongeacht politieke voorkeur, gezien als een van de betere PVV-Kamerleden. Zijn pleidooi om van de PVV een partij met leden te maken, vindt breed bijval.

  'Besluit PVV Noord-Holland nog onduidelijk'
  Het is op dit moment nog volstrekt onduidelijk wat de zeskoppige PVV-fractie in Noord-Holland woensdagavond zal beslissen wat te doen na het vertrek van Hero Brinkman uit de Tweede-Kamerfractie van de PVV. Dat heeft PVV-Statenlid Monica Nunes gezegd. Brinkman is lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

  Er zijn berichten dat de Noord-Hollandse PVV-fractie overweegt uit de partij te stappen. 'Ik moet een beetje lachen als ik dat lees', zo reageert Nunes. 'Ikzelf wil heel graag door met Hero, maar de meeste van mijn collega's zijn helemaal nog niet zo ver.'

Lees ook

Bron: AD, 22-03-12

UPDATE 20-03-12: Dus toch... een breuk binnen de PVV, nu Hero Brinkman zich afscheidt, e.e.a. was mogelijk te voorzien? Afwachten nu, het is nog mogelijk dat er nog een enkel PVV kamerlid zich hierbij aansluit? 

Brinkman krijgt veel steun van PVV-stemmers

Door: redactie
20-3-12 - 18:20  bron: ANP media_xll_1153137.jpgBrinkman vandaag tijdens persconferentie. © anp.

Ruim de helft (55 procent) van de PVV-stemmers is het eens met Hero Brinkman dat het niet goed is dat Geert Wilders zo veel te zeggen heeft in zo'n grote fractie. Een bijna even groot percentage wil dat de PVV een democratische partij wordt met leden en een jongerenpartij.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van het tv-programma EenVandaag onder 1700 PVV-stemmers.

Als het gaat om het wegzetten van bevolkingsgroepen is 41 procent het eens met Brinkman, die deze tendens ziet bij de PVV. 55 procent deelt zijn mening niet.

Ruim tweederde van de PVV-stemmers vindt dat de coalitie moet doorregeren met hulp van de andere partijen. Een kwart wil nieuwe verkiezingen.
De groep ondervraagden komt uit het EenVandaag Opiniepanel. Ze hebben bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 op de PVV gestemd.

Bron: AD, 20-03-12

UPDATE 17-03-12: Het blijft rommelen binnen de PVV, vooral ook met  'dissident' Hero Brinkman.

Hero Brinkman wil na kritiek PVV-leider worden

 david.jpg?3.2.1.14 Bewerkt door: David van der Heeden
16-3-12 - 23:58  bron: ANP/WNL media_xll_1149759.jpgBrinkman drong al eerder aan op democratisering van de PVV maar ving bot bij Wilders. © anp.

Hero Brinkman zal zichzelf kandidaat stellen als partijleider en lijsttrekker van de PVV. Brinkman wil dat er, zoals bij de PvdA, wordt gestemd over het partijleiderschap. 'Discussie over het beleid en debat over het partijleiderschap is prima', zei Brinkman in het WNL-programma 'Avondspits'. Hij zei dat na openlijke kritiek op het Polen-meldpunt van de PVV.

Brinkman heeft al eerder aangedrongen op democratisering binnen de partij. Partijleider Wilders, gesteund door de kamerfractie, verwees dat voorstel naar de prullenbak. De PVV heeft geen bestuur, geen leden en geen jongerenafdeling. Mocht de oproep van Brinkman dit keer gehoor vinden, dan stelt hij zich zeker kandidaat. 'Ja, dat is wel de bedoeling', reageert hij.

Het tv-programma EenVandaag heeft vrijdagavond een e-mail naar buiten gebracht waarin PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman kritiek uit op de manier waarop zijn fractie is omgegaan met de presentatie van het meldpunt voor klachten over Midden- en Oost-Europese mensen in Nederland.

Rauw op mijn dak
Brinkman stelt daarin dat het belangrijk is dat de problemen en overlast aan de orde worden gesteld, maar volgens hem zijn er fouten gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden door het plan en de opzet eerst in de fractie te bespreken. 'De hele uitvoering kwam mij nogal rauw op mijn dak', aldus de e-mail.

Brinkman vindt dat met het meldpunt mensen over een kam worden geschoren, terwijl 'de goede Pool' volgens hem ook last heeft van de beeldvorming die zijn 'asociale dronken landgenoot veroorzaakt'. Verder vindt hij het onterecht dat bij het meldpunt verdringing op de arbeidsmarkt op een hoop wordt gegooid met criminaliteit door Midden- en Oost-Europeanen.

Bij PowNews liet Brinkman vrijdagavond blijken ervan te balen dat de e-mail is uitgelekt. Hij zei te verwachten dat PVV-leider Geert Wilders niet boos is vanwege de kritiek op het meldpunt maar wel teleurgesteld van het uitlekken. De e-mail was volgens Brinkman bedoeld om zijn fractiegenoten goed over het meldpunt te laten nadenken.

Lees ook

Ruzie binnen PVV over meldpunt

Bron: AD, 17-03-12

UPDATE 18-01-12: Het blijft een 'aparte partij', de PVV en dat zeggen nu ook een aantal ex-PVV'ers... en  dezen zaten heel dicht bij het vuur.

ex-PVV%27ers+%28foto+De+Telegraaf%2C+18-

Bovenste rij, v.l.n.r.: Kamerlid James Sharpe, stapte op nadat zijn Hongaarse telecombedrijf was beboet voor misleiding. Europarlementariër Daniël van der Stoep, veroorzaakte een ongeluk met drank en werd uit de fractie gezet. Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn, mocht na fouten met het fractiebudget voorgoed naar huis. Gemeenteraadslid Marjolein van der Waal, stapte op nadat ze tegenover alle PVV'ers met de grond gelijk werd gemaakt. Fries Statenlid Jelle Hiemstra, stapte op uit onvrede over de islamstandpunten en Wilders' toon. Onderste rij, v.l.n.r: Limburgs Statenlid Cor Bosman, werd uit de fractie gezet nadat hij een PvdA'er uitmaakte voor 'uitgekotst stuk Halalvlees'. Harm Uringa (Statenlid Limburg) stapte op na uitspraken van Bosman. Martijn Kap (Statenlid Noord-Brabant) nam de benen vanwege de schreeuwerige toon binnen de eigen fractie. Olof Wullink (Statenlid Gelderland), stapte op wegens 'verschil van inzicht' over het fractiebeleid. Klara Wolthof (Statenlid Groningen), kon politiek en werk niet meer combineren.

wo 18 jan 2012, 20:26 | 89 reacties | lees voor     

Oud-PVV'ers: Partij is amateuristisch

DEN HAAG -  Opgestapte PVV'ers halen hard uit naar hun voormalige geliefde partij. De lijst van personen die Wilders' beweging hebben verlaten wordt niet alleen steeds langer, ook wordt de toon steeds feller. "Het lijkt wel een soort sekte", zegt een voormalig kandidaat-kamerlid tegen NRC Handelsblad.
 
 

De omgangsnormen binnen de partij zouden hard en amateuristisch zijn. De verlaters maken stukje bij beetje zichtbaar hoe het eraan toegaat binnen de partij. In het kort: "Kritiek, zeker als het de leider betreft, wordt niet op prijs gesteld. De omgangsvormen zijn hard, people management is onderontwikkeld em de organisatie amateuristisch.

Volgens opgestapt Statenlid Jelle Hiemstra wordt eigen initiatief bovendien niet gewaardeerd. "Ik mocht niet praten met de Leeuwarder Courant, was dat de Friese Pravda," aldus Hiemstra tegenover NRC.

Bedrijfspoedel

Echt mis ging het na de Algemene Beschouwingen in september. Wilders noemde PvdA-leider een bedrijfspoedel, waarop Hiemstra publiekelijk reageerde. "Mijn stijl zou het niet zijn om iemand uit te maken voor schoothondje." Na afloop van een vergadering keek hij op zijn mobieltje en zag hij 20 gemiste oproepen van Wilders' rechterhand Fleur Agema, met een keihard ultimatum. Hiemstra moest het gaan hebben over islamisering en moest ophouden met de samenwerking met links. Even later stapte Hiemstra uit de partij.

Afrekencultuur

Het verhaal van het voormalig Statenlid staat niet op zich. Twee fractieleden stapten in december op uit de gemeenteraad, waar een 'afrekencultuur' zou heersen. Volgens Arnoud van Doorn en Marjolein van der Waal ontbrak een sfeer van vertrouwen, volwassenheid en professionaliteit. Van Doorn zegt tegenover de krant dat fouten hard worden afgestraft. Van Doorn: "Als ik met een idee kwam, werd er gezegd: 'Wat is dit voor onzin?' Veel te links.' Dan was het niet populistisch genoeg."

Intimideren

De harde cultuur zou volgens bronnen niet alleen gelden voor de Haagse fractie. In de Tweede Kamer zouden Kamerleden regelmatig fractiemedewerkers intimideren de huid vol schelden. Die bronnen blijven anoniem, schrijft NRC. Want kritiek naar buiten brengen over PVV is uit den boze. Voormalig kandidaat-Kamerlid Geert Tomlow: "Loyaliteit is belangrijker dan kwaliteit. Kritisch denken, zeker richting de leiding, is ongewenst."

Een ander voormalig fractiemedewerker: "Het is echt een soort sekte. You're with us or against us."

 
 Bron: De Telegraaf, 18-01-12
Weekendabonnement?

UPDATE 27-07: De dader van de verschrikkelijke aanslag in Noorwegen had ook grote waardering voor o.a. de Nederlandse PVV.  Wilders zelf distantieerde zich hier al van, toch blijft een 'gevoel van enige verwantschap met de anti-islam politiek' waar Anders Breivik ook zijn daad voor verichtte bestaan, al is het maar 'op papier' en dan krijg je een bericht zoals onderstaand?

Dreigtweets aan PVV-raadslid na schofferen Noren

Het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn. © ANP

De politie Den Haag onderzoekt meerdere ernstige bedreigingen die de afgelopen dagen zijn geuit aan het adres van het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn. Dat schrijft de Volkskrant op de website.

Zondag haalde Van Doorn zichzelf veel publieke woede op de hals door een tweet die hij publiceerde.  Terwijl de wereld kennis nam van het hoge dodental onder jonge Noorse sociaal-democraten verstuurde hij via Twitter een gedateerd en onjuist bericht onder het kopje 'Noorse PvdA wil Israël bombarderen'.

Een politiewoordvoerder spreekt over vier tweets die alle in de categorie 'ernstige vorm van bedreiging' vallen. Hij gaat er van uit dat dit dossier bij het OM belandt. Een van de bedreigingen kwam van  iemand die zei dat Van Doorn 'de volgende is die met een stuk ijzer in z'n kop het asfalt gaat kussen'. Deze persoon twitterde gisteravond spijt te hebben van zijn daad.

Overeenkomst met Breivik
Op de site Joop.nl verscheen zondagavond een artikel waarin op een overeenkomst wordt gewezen tussen Van Doorn en de Noorse terrorist Anders Breivik. In het stuk oppert hoofdredacteur Francisco van Jole van 'Joop' dat PVV-leider Wilders er verstandig aan zou doen nog eens te kijken naar het symbool waarmee Van Doorn zich een tijdje geleden tooide op Twitter.

'Dat is het zogeheten Jeruzalem Kruis', schrijft Van Jole, 'het symbool van de gewapende strijders die in de duistere Middeleeuwen oorlog voerden tegen moslims. Massamoordenaar Breivik dweepte ook met die symboliek. Hij zag zichzelf als een nieuwe kruisridder. Van Doorn kennelijk ook.'

Van Doorn betreurt tweet
'Het is een schandalige insinuatie', reageert Van Doorn. 'Ik verafschuw geweld. Je discussieert in de politiek met woorden. Ik betreur het dat een link is gelegd tussen mij en de dader van de verschrikkingen in Noorwegen.' Ook zegt Van Doorn zijn eigen tweet over 'de Noorse PvdA' te betreuren. 'Inhoudelijk klopte mijn bericht niet', erkent hij, 'en de timing was heel onhandig.'

Het PVV-raadslid heeft maandagavond al zijn accounts op de sociale media opgeheven.
(Redactie) 26/07/11 19u51, AD, 27-7-11  

UPDATE 17-7: Vervolg PVV:

Verdonk: PVV doet aan kiezersbedrog

Kritiek op vertrek PVV-Kamerleden uit Provinciale Staten

Rita Verdonk. © ANP

UPDATE  Het vroegtijdig opstappen van PVV-Kamerleden uit de Provinciale Staten (PS) van Limburg en Zuid-Holland is politica Rita Verdonk (TON) in het verkeerde keelgat geschoten.

'Dat is gewoon kiezersbedrog', zei ze zaterdag in het TROS-programma Kamerbreed op Radio 1. De PVV'ers Harm Beertema (Zuid-Holland) en Roland van Vliet (Limburg) waren van plan om zowel in de Tweede Kamer als in het provinciale bestuur te actief te zijn, maar ontdekten dat dat toch te druk is en lieten daarom - al vlot na hun aantreden in PS - de provincie links liggen.
Verdonk, die met haar partij actief is op gemeentelijk niveau, heeft begrip voor PVV-voorman Geert Wilders, die voor de provinciale verkiezingen bekende gezichten nodig had. 'Ik kan me iets voorstellen bij die constructie, maar dit is gewoon kiezersbedrog. Het is gewoon strategie. Maar wie ben ik als er zoveel mensen op je stemmen?'
 
Volgens de TON-politica gebeurt het wel vaker dat Wilders kiezers bedriegt of niet helemaal de waarheid vertelt. In het radioprogramma vroeg ze zich hardop af waarom daar niet vaker doorheen wordt geprikt. 'Hij zit in een positieve flow', analyseerde ze de positie van Wilders. 'En er is geen alternatief, want de VVD is een elitepartij. Geert doet het goed in de pers, maar ik heb moeite met zijn islamstandpunt.'
 
Verdonk werd in 2003 werd ze namens de VVD minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Met die partij kreeg ze ruzie, waarna ze haar eigen beweging oprichtte: Trots op Nederland (TON). Bij de verkiezingen in 2010 wist ze niet voldoende stemmen te halen voor een zetel in de Tweede Kamer. Haar partij is echter wel in verschillende gemeenten vertegenwoordigd met tientallen raadsleden en in Den Helder en Alkmaar maakt haar partij deel uit van het college van b en w.
 
Rita Verdonk heeft inmiddels een eigen onderneming opgezet voor advies, coaching en lezingen. (ANP/Redactie) 16/07/11 11u38, AD, 16-07-11

PVV'er valt moslimvrouwen lastig en noemt hen tuig

Medewerker Sam van Rooy vandaag op non-actief gezet

PVV-voorman Geert Wilders, foto AD.nl  

De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft medewerker Sam van Rooy vandaag op non-actief gezet wegens een filmpje op internet.

Voor het filmpje volgde Van Rooy stilzwijgend enkele vrouwen in boerka, terwijl zij door een winkelcentrum in Scheveningen lopen. Volgens de site van Elsevier heeft hij in een begeleidende tekst de moslimvrouwen als 'tuig uit de islamitische zandbak' betiteld. Voor de PVV gaat dat te ver. Inmiddels is het filmpje op YouTube verwijderd.

De PVV-leiding vindt dat de medewerker zijn boekje te buiten is gegaan. 'We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet', aldus de zegsvrouw. 'Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka's dragen en we zien graag een boerkaverbod, maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.'
(ANP/Redactie) 16/07/11 15u19, AD, 16-07-11

UPDATE dond. 23-06: Een uitspraak die niets met politiek te maken heeft...

Rel: 'Ronald Sørensen wenst wethouder dood'

’Haal haar uit haar lijden’

Wethouder Jantine Kriens en senator Ronald Sørensen: bonje.

UPDATE  PvdA-raadslid in de Rotterdamse gemeenteraad Peter van Heemst heeft gisteren furieus gereageerd op uitlatingen van PVV-senator Ronald Sørensen.

Sørensen is al maanden bezig met een hetze tegen Kriens, maar wat hij nu heeft gezegd, gaat alle perken te buiten  
Peter van Heemst
 
Sørensen liet op de website van Leefbaar Rotterdam een reactie achter op het beleid van PvdA-wethouder Jantine Kriens: 'Als Kriens mijn kat was, zou ik tegen de dierenarts zeggen: haal haar uit haar lijden'.

'Dit komt neer op een doodswens', aldus Van Heemst. 'We moeten als stadsbestuur en raad die man gaan boycotten.'

Sørensen was tot maart fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Hij zit sinds kort voor de PVV in de Eerste Kamer. De senator reageerde gisteren op de website van LR op een filmpje over wethouder Kriens (financiën) en haar volgens Leefbaar desastreuze financiële beleid.

'Hij is al maanden bezig met een hetze tegen Kriens, maar wat hij nu heeft gezegd gaat alle perken te buiten', vindt Van Heemst. Hij twitterde de uitspraak van het Eerste Kamerlid gisteravond.

Ronald Sørensen zei in een reactie dat Van Heemst ironie en cynisme niet herkent. 'Van Heemst
is de man die Antillianen ooit vergeleek met Bokito', aldus de PVV'er. Bokitio is een gorilla die jaren geleden in Blijdorp uit zijn verblijf ontsnapte.

Bij zijn vertrek naar Den Haag had Sørensen gezegd dat 'alle Rotterdamse wethouders amateurs zijn'. (ANP/Redactie)
 
22/06/11 20u45, AD, 23-06-11
 

UPDATE zat. 18-06: Wilders blijft door zijn uitspraken en afkeer van een aantal zaken die méér is dan 'politiek verantwoord', onder vuur liggen.

Zie verder ook eens club Europese Unie: > http://europese-unie.clubs.nl/

De Jager haalt uit naar Wilders

DEN HAAG -  Minister Jan Kees de Jager (Financiën) haalt uit naar PVV-leider Geert Wilders. Hij verwijt Wilders makkelijk te praten over hoe Nederland zou moeten reageren op de financiële crisis rond Griekenland. „Hij zegt alleen: We moeten alle steun aan Griekenland stoppen. Op die manier krijgen we ons geld natuurlijk nooit meer terug”, aldus De Jager.

De minister zegt in het AD nog nooit een echte oplossing te hebben gehoord van de PVV. „Helemaal niks.” De PVV levert gedoogsteun aan het kabinet van VVD en CDA.

Wilders roept De Jager al een tijd op geen cent meer te geven aan Griekenland. Wat de PVV-leider betreft verdwijnt Griekenland uit de eurozone. De Jager waarschuwt voor de grote financiële risico's als Griekenland de rug wordt toegekeerd. „Nederlandse banken en pensioenfondsen komen dan in de problemen. Degenen die dat zo makkelijk roepen, laten zich leiden door opiniepeilingen. Maar peilingen zijn geen garantie voor verstandige beslissingen.”

Volg hier onze verslaggever in Athene, Charles Sanders.

Bron: De Telegraaf, 18-06-11

' UPDATE vrijd. 17-06: De uitspraak van 'iemand anders'.

Zoon Robert F. Kennedy: Wilders is racist

’De hele wereld weet dat hij een racist is’

Robert F. Kennedy jr. © getty

UPDATE  Robert F. Kennedy jr. beschuldigt PVV-leider Geert Wilders van racisme. 'De hele wereld weet dat hij een racist is', zegt de zoon van de vermoorde Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy sr. morgen in het tv-programma Altijd Wat.

Kennedy jr., jurist en milieuactivist, was in Nederland voor de openluchttentoonstelling Cool Globes. Hij verwijt Wilders angst te zaaien. 'Elk land, net als elk individu, heeft een donkere en een lichtere kant. En het makkelijkste voor meneer Wilders is om in te spelen op ons egoïsme, onze hebzucht, onze xenofobie, onze vooroordelen, op de benepenheid in ons allen. Op de haat.'

Volgens Kennedy is het veel moeilijker, zoals zijn vader deed, om mensen overtuigen om hun eigenbelang opzij te zetten.

Reactie Wilders
'Het is natuurlijk aperte onzin en kwalijk', stelt Wilders in een reactie. 'Ik vind racisme net zo verwerpelijk als ieder ander met gezond verstand. Kennedy jr. is óf slecht geïnformeerd óf weet niet wat hij zegt. Jammer.' (ANP/Redactie) 16/06/11 15u37, AD, 17-06-11

UPDATE dond. 02-06:

Topambtenaar weg om PVV

Volgens NRC Handelsbad stapt er voor het eerst een topambtenaar op uit protest tegen de gedoogsteun van de PVV. Annemieke Nijhof zegt in de krant dat ze haar baan als directeur-generaal Water binnen het nieuwe departement Infrastructuur en Milieu opgeeft vanwege de rol die de partij van Geert Wilders speelt in de coalitie.

Ze zegt onder meer dat de PVV 1,6 miljoen Nederlanders collectief wegzet als fundamentalisten. 'Ik ben bang voor het verder afglijden van dit land, en wacht met angst en beven de volgende verkiezingen af', aldus Nijhof.

01/06/11 16u47, AD, 02-06-11

UPDATE 19-05: Inderdaad... vele economen hebben gelijk áls Griekenland - of wélk ander land ook ! - uit de Eurozone Unie treedt dan krijgen we een sneeuwbaleffect waarbij allen failliet gaan. Daarvoor is het financiele systeem inmiddels té verweven. Zie ook:

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://europese-unie.clubs.nl/ o.a. nieuws en wetenswaardigheden over de EU en Europa.

Wellink: Valse profeet Wilders praat economische onzin

Wellink en Wilders. FOTO'S ANP

De oproep van PVV-leider Geert Wilders geen euro meer over te maken aan Griekenland is economische onzin en ook gevaarlijk. Dat zei Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank gisteravond in het EO-programma Knevel en Van den Brink.

'Europa is een werelddeel waar alle economieën, financiële instellingen en markten zijn verbonden', aldus Wellink. 'Griekenland niet meer helpen uit de problemen te komen, zou niet goed zijn voor de Grieken, maar ook niet voor ons.'

Het zijn volgens Wellink 'valse profeten' die makkelijk zeggen dat we de Grieken maar moeten laten vallen. 'Wilders is een valse profeet op economisch terrein.'

DNB verliest 4 miljard euro
Wanneer je oproept geen geld meer aan Griekenland over te maken, dan houd je misschien onvoldoende van je eigen burgers, aldus Wellink. 'Want voor hen wordt de rekening heel hoog.' Zou Griekenland de schulden gaan herstructureren - afstempelen - dan verliest DNB 4 miljard euro, aldus Wellink. En dat is maar een klein deel van het totale verlies dat Nederland en Europa dan lijden.

Niet alleen Griekenland zit in de problemen, maar ook Ierland en Portugal . Volgens Wellink is het op te lossen, maar dat vereist wel onderlinge solidariteit.

Bangmakerij
Wilders noemt de opmerkingen van Wellink naïef, pure bangmakerij en een DNB-president onwaardig. 'Ik een valse profeet? De waarheid en werkelijkheid is dat Griekenland niet aan zijn verplichtingen voldoet, we er miljarden in blijven pompen en ze de boel hebben belazerd.

Dat zijn harde feiten en de waarheid en daar is dus niets profetisch aan. We zien het geld zo dus nooit terug en moeten stoppen er miljarden in te pompen. Griekenland uit de euro geeft ze de kans te devalueren en eigen rente te bepalen en failliet juist te voorkomen', stelde Wilders in een reactie.
 
19/05/11 07u32, AD, 19-05-11 

UPDATE 12-5: VERVOLG artikelen over de PVV.

PVV haalt NSB-vlaggen weg uit fractiekamer

Prinsenvlag+Oranje+blanje+bleu.jpg

UPDATE  Bij de PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer zijn 2 omstreden NSB-vlaggen weggehaald die daar achter de ramen hingen. Vanuit de centrale hal waren de oranje-wit-blauwe vlaggen goed te zien, zo bleek uit een foto en een bericht in het dagblad Spits.

Foto+bij+artikel+PVV+haalt+omstreden+vla
FOTO ANP
Historie prinsenvlag is mooi, geuzenstrijd, W.v. Oranje, De Ruyter, Piet Hein, maar helaas besmet door NSB. Goed dat vlaggen zijn weggehaald  
PVV-Kamerlid Hero Brinkman op Twitter
Maar vanochtend hingen de vlaggen er niet meer. Het gaat om de zogeheten Prinsenvlag, die aan het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw door de NSB werd ingelijfd en sindsdien als nationalistisch symbool geldt en vooral door extreemrechtse groeperingen wordt gebruikt.

Wilders
PVV-leider Geert Wilders wil niet op de kwestie reageren, zo liet de fractievoorlichter weten. De woordvoerster kon niet aangeven waarom de vlaggen bij de PVV-vleugel hingen en hoe lang dat het geval is geweest. PVV-Kamerlid Hero Brinkman ging via Twitter wel in op de zaak. 'Historie prinsenvlag is mooi, geuzenstrijd, W.v. Oranje De Ruyter, Piet Hein, maar helaas besmet door NSB. Goed dat vlaggen zijn weggehaald.'
 
Orangisten
De Prinsenvlag werd oorspronkelijk gedragen door de orangisten tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In 1937 werd bij Koninklijk Besluit bepaald dat de Nederlandse vlag voortaan rood-wit-blauw is.
Wilders heeft zich de afgelopen jaren herhaaldelijk kwaad gemaakt over vergelijkingen tussen de PVV en de nationaalsocialistische beweging.

Ook Brinkman deed dat recentelijk nog over een lezing die historicus en publicist Thomas von der Dunk zou geven in het Provinciehuis van Noord-Holland. De lezing ging niet door, omdat die te politiek van aard zou zijn vanwege kritiek op de PVV. Brinkman was daar blij mee, omdat Von der Dunk de PVV in zijn toespraak vergeleek met de NSB. 'Iedere verwijzing naar de NSB of Hitler zien wij als oproep tot politieke moord op onze leider Geert Wilders', aldus Brinkman.

Uitingen mogen niet
In het gebouw van de Tweede Kamer mogen partijen, medewerkers en politici geen uitingen van politieke of andere aard ophangen of aanbrengen als die zichtbaar zijn voor het publiek. Dat zei een woordvoerder van de Tweede Kamer vanmiddag.
De woordvoerder was zelf niet op de hoogte van de vlaggen, die vanaf de centrale hal goed zichtbaar waren. De vlaggen zijn inmiddels weggehaald, maar kennelijk is dat op initiatief van de PVV geweest, zegt de woordvoerder. Voor zover hem bekend heeft de Tweede Kamer zelf geen actie ondernomen.
 
Binnenskamers mogen wel posters en andere uitingen hangen. De gedachte achter het verbod is dat partijen zichzelf niet promoten in het parlementsgebouw. (ANP/redactie)
 
11/05/11 11u31

Bron: AD, 12-06-11

UPDATE 09-05: Artikelen over de PVV, vervolg.

PVV vindt vergelijking Wilders met Hitler 'goor en laf'

Foto+bij+artikel+PVV+vindt+vergelijking+

Geert Wilders. FOTO ANP

De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad wil opheldering van het Haagse college over een vergelijking die de Haagse schrijver Karel Kanits heeft gemaakt van PVV-leider Geert Wilders met Adolf Hitler. De schrijver noemde Wilders op het Bevrijdingsfestival in de hofstad 'een geblondeerde Führer'.

Deze opmerking viel niet goed bij de PVV-fractie. 'We zijn een warm pleitbezorger van het vrije woord', stelt raadslid Richard de Mos vandaag. 'Maar dit soort vergelijkingen van het belastinggeld van de PVV-stemmers is misplaatst. Uitgerekend op de dag dat we feest vieren omdat Hitler-Duitsland in 1945 is verslagen, programmeert de gemeente Den Haag een brulboei die met deze gore en lage vergelijking komt.'

Publiekelijk excuses maken
De fractie wil dat Kanits publiekelijk zijn excuses maakt voor de opmerking en zijn gage voor zijn optreden terugbetaalt.

Daarnaast nodigt de PVV-fractie de schrijver uit voor een bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz. 'We zouden daar graag ten overstaan van media het gesprek met hem aangaan', aldus PVV-raadslid Machiel de Graaf. 'Al is het maar om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat de PVV wars is van alles wat ruikt naar rassenhaat en massaslachting.'

Karel Kanits laat weten niet van plan te zijn excuses te maken. 'Het is mijn vrijheid om te kunnen zeggen wat ik vind. Juist op 5 mei is het gepast om kritisch te zijn. Andersom is de PVV vrij om het niet met mij eens te zijn'. Ook het terugbetalen van de gage is voor de schrijver niet aan de orde. 'Ik heb trouwens nog niks ontvangen, maar ik begrijp dat er nog een bescheiden gage volgt. Ik vind dat ik die gewoon verdiend heb', aldus Kanits.

Het is niet de eerste keer dat de PVV protesteert tegen een vergelijking met betrekking tot Wilders en Hitler. Zo bood de organisatie van de Dag van Respect in november 2008 zijn excuses aan over een zin in een lesboek waarin de film Fitna van Wilders werd vergeleken met het boek Mein Kampf van Hitler.

De PVV heeft de vragen schriftelijk aan het Haagse college gesteld. Een woordvoerder van de gemeente laat vandaag desgevraagd weten dat de vragen ook schriftelijk zullen worden beantwoord. (ANP) 08/05/11 15u05

Bron: AD, 09-05-11

UPDATE 14-02 Artikelen over de PVV.

PVV verdeeld over ritueel slachten

door Ruud Mikkers en Edwin Timmer

DEN HAAG -  Binnen de fractie van de PVV is een conflict ontstaan over het initiatiefvoorstel van PvdD-Kamerlid Thieme, waardoor er mogelijk een verbod komt op het onverdoofd slachten van dieren.
 
Foto: ANP

Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen, mag de Joodse gemeenschap straks dieren niet langer op traditionele wijze slachten.

Voor moslims is Thiemes voorstel geen bedreiging. In islamitische slachthuizen wordt tachtig procent van de ritueel geslachte dieren al bedwelmd gedood. Voor orthodoxe Joden geldt deze uitwijkmogelijkheid echter niet, omdat hun religieuze voorschriften dit ten strengste verbieden. Jaarlijks komen zo’n 2500 runderen, lammeren en kalveren aan hun eind door een directe halssnede door orthodoxe slagers.

Niet voorzien

Dat het voorstel van de Partij voor de Dieren vooral de Joodse gemeenschap raakt, valt volkomen verkeerd bij een handvol PVV’ers. Binnen de partij staan daardoor twee stromingen recht tegenover elkaar: die van de dierenvrienden en die van de ’vrienden van Israël’.

De kwestie ligt binnen de PVV zeer gevoelig. De eerste anti-Joodse maatregel die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd ingevoerd, was een verbod voor Joden om hun vee ritueel te slachten. „Zo’n voorstel kan ik dus echt niet steunen”, aldus een PVV’er, die voet bij stuk zegt te houden.

Als het huidige wetsvoorstel ter stemming komt, lijkt het onwaarschijnlijk dat de PVV als één blok zal stemmen. Er zal een hoofdelijke stemming worden aangevraagd, waarbij niet ieder lid zich zal houden aan het fractiestandpunt. Staatssecretaris Bleker (Landbouw) ziet nog wel een dilemma. „Dat er sprake is van substantieel lijden, staat voor mij wel vast. Het gaat om vele dieren per jaar. Maar hoe weeg je een geworteld principe als dierenwelzijn tegen een even geworteld grondrecht als godsdienstvrijheid?”

PVV-Kamerlid Graus: „De vriendschap met de Joodse gemeenschap is ons veel waard en de vrijheid van geloof vinden wij belangrijk. Maar die vrijheid mag niet leiden tot onderdrukking van de vrouw of de mishandeling van dieren. Daarom wil de PVV een totaalverbod op ritueel slachten en een verbod op de import van ritueel geslachte dieren.” 

Bron: De Telegraaf, 14-04-11

 

Er ontstaat dus hiermede in feite een '2e' PVV? 

PVV-aanhang verenigt zich

door Martijn Koolhoven

DEN HAAG -  Verontruste PVV-stemmers vinden dat de partij niet democratisch genoeg is. Daartoe hebben zij een vereniging opgericht: de Vereniging voor de PVV (VVPVV). Zo hopen zij het democratische gehalte op te krikken.
 
Foto: ANP
De Partij voor de Vrijheid kent geen vereniging of ledenbestand. Als reden heeft PVV-leider Geert Wilders altijd aangegeven dat hij ’LPF-toestanden’ wil voorkomen. Deze partij van de vermoorde Pim Fortuyn is ten onder gegaan aan onderlinge twisten.De VvPVV treedt vandaag officieel naar buiten. Voorzitter is de Naardense ondernemer Oege Bakker, die opging voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Bakker kwam uiteindelijk niet op de lijst. Woordvoerder is Geert Tomlow, voormalig televisieregisseur, die in een PVV-klasje zat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook hij kwam, uiteindelijk, niet op de lijst.
 
„Als de PVV niet van binnenuit kan democratiseren, dan maar van buitenaf”, zo verwoordt Tomlow de gevoelens van de PVV-stemmers. „We zijn allemaal gecharmeerd van de PVV en van het gedachtegoed, maar we vinden de partij niet democratisch genoeg. Onze voorzitter, de heer Bakker, keek naar de opstanden op het Tahrirplein en dacht: wij maken onze eigen Tahrirplein, een virtueel plein.” De VvPVV brengt vandaag een website in de lucht om de (potentiële) achterban te mobiliseren. Terwijl de opstand in Egypte het doel had om de leider te verdrijven, is dat niet de opzet van de PVV-vereniging. „We willen alleen dat de PVV zich opent voor de eigen achterban en de mensen die op de PVV hebben gestemd”, aldus Tomlow.
 
Bedoeling van de VvPVV is zo veel mogelijk PVV-stemmers te mobiliseren. PVV-Kamerlid Hero Brinkman deed eerder pogingen het democratisch gehalte van de partij te vergroten, maar dat was tevergeefs. Hij is vooralsnog niet betrokken bij het initiatief van de PVV-vereniging. De initiatiefnemers zien in hem wel een lichtend voorbeeld. „Hero Brinkman had 18.000 voorkeurstemmen, mede omdat hij naar buiten had gebracht dat hij de partij democratischer wilde maken. Hij heeft daarmee veel steun verkregen”, aldus Tomlow. Mocht de PVV-vereniging binnen kort tijd bijvoorbeeld 5000 leden tellen, dan kan PVV-leider Geert Wilders, zo verwacht de vereniging, niet meer om hen heen.
 
De VvPVV is ook reëel: indien er geen ledenaanwas plaatsvindt, kan de conclusie zijn dat een PVV-vereniging overbodig is. De VvPVV houdt vandaag een persconferentie in Café Luden in Den Haag. De PVV-fractie in de Tweede Kamer is nog niet van het initiatief op de hoogte.
 
Bron: De Telegraaf, 12-04-11


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: