WAARDEN EN NORMEN? EN HET VREEMDELINGENBELEID

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2011 @ 07:19 , 1102 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl b.v. NU ACTUEEL: Zie daar deinformatie over de ING-Bank perikelen en ook over INCASSOBUREAU'S algemeen.

UPDATE 01-04-12: En dit is helaas géén 1 april mop!

'Minister heeft gelogen, niet Mauro'

Door: redactie
31-3-12 - 22:55  bron: Nieuwsuur/ ANP media_xll_1163974.jpg

Kamerlid Dibi overweegt motie van wantrouwen tegen Leers

Gerd Leers. © anp.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi overweegt volgende week een motie van wantrouwen in te dienen tegen minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie. Dibi zei zaterdagavond in Nieuwsuur dat Leers 'misschien wel heeft gelogen' over een interview dat hij eerder deze week in Angola aan een journalist van Trouw gaf. Leers praat in het interview over de jonge Angolese asielzoeker Mauro en stelt dat die na afloop van zijn studievisum terug moet naar Angola.

Heeft hij het nou wel of niet gezegd? Vandaag ontstond commotie rond uitspraken van minister Gerd Leers over de jonge Angolese asielzoeker Mauro. Volgens Trouw heeft minister Leers gezegd dat de Angolese Mauro heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum, en dat hij daarom terug moet. Maar de minister bezweert in een verklaring dat hij alleen in algemene termen heeft gesproken. In het programma Nieuwsuur blijkt echter het tegendeel. Op een geluidsband zegt Leers dat Mauro terug moet. 'Hij mag zijn studie afmaken en daarna moet hij terug.'

Vandaag liet minister Gerd Leers nog een verklaring uitgeven over de ontstane commotie over de toekomst van de jonge Angolese asielzoeker Mauro. Die mag zijn opleiding in Nederland gewoon afmaken met zijn studievisum, stelt Leers daarin.

Initiatief
Journalist Lolke van der Heide die het spraakmakende interview vandaag in Trouw publiceerde, sprak Leers op het dakterras van een hotel in Rwanda. 'Op initiatief van Leers ging het over Mauro. Hij wilde het er zelf graag over hebben', zegt Van der Heide. Leers zou tegen hem gezegd hebben dat we moeten voorkomen meer Mauro's te krijgen. Wie liegt mag niet in Nederland blijven.

Leers zegt op de geluidsband dat Mauro 'niet zo'n beetje' heeft gelogen. 'Mauro heeft gejokt over zijn precieze achternaam en zijn geboortedatum. Maar het is belangrijk is dat hij in Nederland zijn school afmaakt en daarna moet hij terug. Angola is booming, maar je hebt wel een opleiding nodig.'


Van der Heide stelt dat Leers heel duidelijk was in het interview. 'Als het studievisum is afgelopen dan moet Mauro terug naar Angola. Daar liet hij geen misverstand over bestaan.'

Onjuist
Tweede Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks stelt dat het hele debat rondom Mauro geen schoonheidsprijs verdient. 'De verklaring van de minister blijkt onjuist. Misschien heeft de minister gelogen, niet Mauro.'

Dibi hoopt dat er eindelijk een structurele oplossing wordt gevonden voor jongeren die 8 jaar of langer in Nederland wonen en geen verblijfsvergunning krijgen.

Kamerlid Dibi zei verder dat een motie van wantrouwen tegen de minister een optie is. 'Ik wil de minister eerst de kans geven in een debat zijn kant van het verhaal te vertellen. Maar mijn gevoel en mijn hoofd zeggen dat de minister een grote fout heeft gemaakt.'

Lees ook

Bron: AD, 01-04-12

UPDATE 21-06-11: Weer een gebleken politieke blunder?

Vogelaarwijken debacle

AMSTERDAM -  De situatie in de achterstandswijken is nauwelijks veranderd tussen 1999 en 2008.

Ook hebben de aanwezigheid van sport- en speelvelden en meer groen in de wijken weinig aantoonbare effecten op de leefbaarheid en de veiligheid in de zogenoemde krachtwijken.

Dat staat in het rapport van het SCP over de ontwikkelingen in de 40 wijken in Nederlandse steden met problemen.

Er zijn ook positieve punten: de verkoop van sociale huurwoningen heeft een goed effect op de leefbaarheid en veiligheid en er wonen steeds meer mensen die tot de middenklasse behoren van de niet-westerse Nederlanders.

Bron: De Telegraaf, 21-06-11

Minister Donner krijgt nu al veel kritiek voor zijn standpunten?

Multiculti moet wijken voor Hollandse waarden

Donner wil gelaatsbedekkende kleding in de openbare ruimte verbieden. © ANP

De Nederlandse samenleving en de 'waarden waarop deze berust' moeten in ons land centraal staan. Dat schrijft minister Piet Hein Donner ( Binnenlandse Zaken) in vervolg op het Regeerakkoord in zijn Integratienota. Zo wordt gelaatsbedekkende kleding in de openbare ruimte verboden, als het aan Donner ligt.

Hij spreekt van een 'koerswijziging' waarmee het kabinet 'afstand neemt van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving'. De samenleving verandert, ook door de komst van migranten, maar mag 'niet uitwisselbaar zijn voor welke andere samenleving dan ook'.

Het is verder niet aan de overheid om mensen te laten integreren, maar aan de migranten zelf om daar hun best voor te doen. Die moeten uit zichzelf proberen een nuttig lid van onze samenleving te worden. Integratiebeleid voor specifieke groepen gaat van de baan.

Zelfstandig bestaan
Donner vindt dat het reguliere beleid op tal van terreinen (arbeid, scholing, wonen) genoeg moet zijn voor elke burger om naar vermogen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Ook wordt normoverschrijdend en crimineel gedrag aangepakt zonder te kijken of de afkomst van de pleger een rol heeft gespeeld.

Er komt voorts een wetsvoorstel voor de strafrechtelijke aanpak van huwelijksdwang. Ook moeten gemeenten regelen dat streng wordt opgetreden tegen mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt belemmeren door gedrag of kleding.

Verblijfsvergunning intrekken
Zonodig komt het kabinet nog met een extra voorstel hiervoor. Van mensen die zakken voor het inburgeringsexamen wordt de verblijfsvergunning ingetrokken, tenzij ze een heel goede verklaring hebben.

Verplichte inburgering voor Turken is in strijd met de associatieovereenkomst EU-Turkije. Daar heeft de rechtbank in Rotterdam zich over uitgesproken. Het kabinet hecht echter ook erg aan de integratie van mensen van Turkse afkomst en gaat kijken of er toch nog iets te halen valt. (ANP) 16/06/11 19u22, AD, 17-06-11


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: