ADVOCATEN IN HET NIEUWS

Geplaatst op zaterdag 23 juli 2011 @ 17:32 , 1036 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://europese-unie.clubs.nl/ o.a. nieuws en wetenswaardigheden over de EU en Europa. 

UPDATE 31-10-12: Vervolg van artikelen over advocaat Moszkowicz... wordt zeker vervolgd nog, in hoger beroep. 

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3339535/2012/10/30/

Moszkowicz-mag-nooit-meer-advocaat-zijn.dhtml (bron AD)

UPDATE 24-09-12:  Advocaat Moszkowicz slaat u ambtelijk terug en ook andere bekende strafpleiters hebben aangegeven dat de deken van de orde wel té ver is gegaan in deze?

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3321032/2012/09/24/

Bram-Moszkowicz-overweegt-klacht-tegen-deken-Kemper.dhtml (bron AD)

UPDATE 19-09-12:  Advocaat Bram Moszkowicz ligt weer onder vuur, echter ditmaal van de eigen vakgroep, de deken van de orde van advocaten. Deze vindt hem eigenlijk zelfs niet meer geschikt voor het ambt? Het gaat over het aannemen van (contant!) grote sommen geld van clienten en dat is door de vakgroep maar zeer beperkt toegelaten. Zie en klik door naar het artikel van het AD:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3318218/2012/09/18/

Bram-Moszkowicz-niet-aanwezig-bij-tuchtrechter.dhtml

UPDATE 09-11: Weer de zaak Wilders, we dachten dat die afgesloten was? Maar nu dus i.v.m. zijn advocaat, Moszkowicz.

Oorlog om vermeende spionage Moszkowicz

door John van den Heuvel

AMSTERDAM -  Advocaat mr. Bram Moszkowicz is keihard in aanvaring gekomen met de Amsterdamse rechtbank.
 
Foto: ANP
President mr. Carla Eradus verwijt de advocaat ’spionage’ in het Wilders-proces. Moszkowicz liet zich tijdens het proces vergezellen door een medewerkster die eerder bij de rechtbank als griffier had gewerkt.

Volgens Eradus informeerde de vrouw bij een collega over het Wilders-dossier in een periode dat ze al bij Moszkowicz had gesolliciteerd. Moszkowicz is razend over de aantijging en overweegt stappen.

Lees het hele verhaal vandaag in De Telegraaf

Bron: De Telegraaf, 09-11-11

UPDATE 31-08: Een gegeven was al lange 'bekend' was, echter opvallend dat er nu 2 ex-gedetineerden 'praten'. Inderdaad niemand zal verder echt zijn mond open doen, ook andere 'integere' advocaten niet?

'Advocaten laten cliënten ronselen in bajes'

HILVERSUM -  Strafadvocaten betalen gedetineerden om binnen de muren van huizen van bewaring en gevangenissen cliënten te ronselen. Dat zeiden twee ex-gedetineerden dinsdag in het programma Nieuwsuur. Ook de Haagse strafpleiter Job Knoester heeft sterke signalen dat collega's op die manier klanten proberen te werven.
 
Volgens de gedragsregels voor advocaten zijn dergelijke praktijken verboden en klachtwaardig. Er zijn echter nog geen zaken bij de tuchtrechter uit voortgevloeid. Het ontbreekt aan klachten, aldus Michel de Klerk, plaatsvervangend deken van de Orde van Advocaten in Haarlem. Dat maakt het niet eenvoudig om ronselende advocaten aan te pakken, aldus De Klerk.

Volgens de door Nieuwsuur geïnterviewde ex-gedetineerden betalen advocaten, afkomstig uit diverse windstreken, vijftig tot tachtig euro per geworven klant. Voor gedetineerden is dit een royale bijverdienste.

Advocaat Knoester heeft in zijn klantenkring navraag gedaan naar de verboden werving en vond uit dat het staande praktijk is binnen de bajesmuren. Daarbij kwamen volgens de raadsman een aantal malen dezelfde namen bovendrijven, ook van ervaren advocaten. Knoester zei last te hebben van een „interne worsteling“: hij vindt de praktijken afkeurenswaardig, maar wil geen namen noemen.

Bron: De Telegraaf, 31-08-11 

'Moszkowicz ontdook voor ruim een miljoen de fiscus'

Bram Moszkowicz. © ANP

Advocaat Bram Moszkowicz heeft vorig jaar een boete en een naheffing voor niet opgegeven inkomsten van de Belastingdienst gekregen. Moszkowicz zou tussen 2003 en 2007 voor meer dan een miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

Vermoedelijk gaat het om contante betalingen van klanten die de advocaat maar voor een deel administratief heeft verwerkt. Dit schrijft NRC NRC Handelsblad vandaag. Volgens ingewijden doet de fiscus ook onderzoek naar de periode 2007 tot en met 2010.

Hypotheek
Om er zeker van te zijn dat Moszkowicz zijn schuld betaalt, heeft hij van de Belastingdienst een hypotheek van één miljoen euro gekregen op zijn kantoorpand aan de Herengracht. De hypotheek is op 10 mei 2010 afgesloten blijkt uit documenten van het kadaster.

Zakelijk geschil
De advocaat laat weten dat de maatschap Moszkowicz 'een zakelijk geschil' heeft met de fiscus. 'Dat de Belastingdienst hangende een geschil om zekerheid vraagt is volstrekt normaal en zegt niets over de juistheid van het standpunt van de Belastingdienst. Dat is dus een standaard procedure. Uw bronnen hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt.' (Redactie) 23/07/11 10u05

Bron: AD, 23-07-11


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: