SP-raadslid uit partij gezet om donatie aan voedselbank

Geplaatst op woensdag 08 februari 2012 @ 07:18 , 1080 keer bekeken

Leden en dagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.:  http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl b.v. NU ACTUEEL: Zie daar deinformatie over de ING-Bank perikelen en ook over INCASSOBUREAU'S algemeen.

SP-raadslid uit partij gezet om donatie aan voedselbank

© ANP

Het Lelystadse SP-raadslid Simon Polman is vanavond door zijn partij geroyeerd, omdat hij zijn raadsvergoeding iedere maand doneert aan de voedselbank. Dat meldt fractievoorzitter John van den Heuvel.

De ledenvergadering van de SP ontzette Polman uit zijn lidmaatschap, omdat politici van de partij verplicht zijn hun vergoeding in de partijkas te storten. Polman weigerde dit en gaf aan zijn vergoeding liever aan de armsten van Lelystad te doneren dan aan de rijkste partij van Nederland.

Polman weigerde al sinds zijn aantreden als gemeenteraadslid in januari vorig jaar zijn onkostenvergoeding in de partijkas te storten. Sinds december maakte hij zijn raadsvergoeding over naar de voedselbank. Dit tot woede van de partij, die hem eind januari al schorste vanwege de kwestie.

De ledenvergadering verzocht Polman vandaag zijn zetel af te staan, maar dit weigert hij. Voorlopig gaat hij verder als eenmansfractie. Zijn raadsvergoeding gaat nog steeds naar de voedselbank. (ANP/Redactie)
 
07/02/12 23u23,
 
Bron AD, 07-02-12


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: